Obavijesti

Show

Komentari 0

The Comet Is Coming su novo pojačanje sve 'jačeg' INmusica

The Comet Is Coming su novo pojačanje sve 'jačeg' INmusica

Hvaljeni jazz-rock trio The Comet Is Coming predstavlja jedinstvenu kozmičku zvučnu kulisu u lipnju 2022. u sklopu dugo očekivanog jubilarnog izdanja INmusic festivala!

VIDEO

'The Comet Is Coming je soundtrack za fikcionalnu apokalipsu. U poraću sveopćeg soničkog uništenja, koji zvukovi opstaju? Tko će povesti preživjele u nove zvučne svjetove? Tko će iscrtati nove zvučne granice?' King Shabaka (Shabaka Hutchings na saksofonu), Danalogue (Dan Leavers na klavijaturama) i Betamax (Max Hallet na bubnjevima)  su The Come Is Coming i predvode put u novu zvučnu dimenziju, nadilazeći žanrovske etikete i s glazbenom urgentnosti protkanom kozmičkim motivima u eksperimentalnoj tradiciji legendarnog američkog jazz klavijaturiste, pjesnika i lidera The Arkestra, Sun Ra, ali i Franka Zappe, Jimi Hendrixa i programa BBC Radiophonic Workshop koji je inspirirao i ime tria. Karakterističan zvuk The Comet Is Coming kombinira elemente jazza, psihodeličnog rocka, elektronike i funka stvarajući jedinstveni glazbeni svijet inspiriran nepoznanicama svemira i neizvjesnošću budućnosti koja je pred nama. Trojica glazbenih kozmonauta oformili su The Comet Is Coming 2013. godine u Londonu, a prvi EP 'Prophecy' izdali su 2015. godine. Album prvijenac 'Channel The Spirits' uslijedio je 2016. godine uz odlične recenzije i nominaciju za Mercury Prize. U ožujku 2019. godine The Comet Is Coming izdaju 'Trust in the Lifeforce of the Deep Mystery' u kojemu isprepliću i redefiniraju utjecaje suvremene elektronike, afro-futurizma i psihodelije vlastite interpretacije kozmičkog jazza sa političnim temama i stihovima, kao npr. u izvrsnoj 'Blood of the Past' nastaloj u suradnji s Kae Tempest. The Comet Is Coming svakako su jedni od predvodnika živopisne scene suvremenog jazza i primjer glazbene inovativnosti koja zaslužuje pažnju najšire publike.

The Comet Is Coming pridružuju se već potvrđenim nastupima The Killers, Nick Cave & The Bad Seeds, Deftones, Kasabian, Royal Blood, IDLES, White Lies, Fontaines D.C., Gogol Bordello, Amadou & Mariam, Sleaford Mods, Hinds, Dry Cleaning i dr. u sklopu odgođenog jubilarnog izdanja INmusic festivala #15 koje će se održati na dobro poznatoj lokaciji jarunskih otoka u Zagrebu po prvi put u trajanju od četiri festivalska dana, od 20. do 23. lipnja 2022. godine, dok terenska montaža INmusic festivala kao najveće kulturno-turističke manifestacije međunarodnog profila u Zagrebu počinje 24. svibnja 2022. godine. Četverodnevne festivalske ulaznice za INmusic festival #15 po cijeni od 599kn dostupne su putem službenog festivalskog webshopa, a već kupljene trodnevne ulaznice za INmusic festival #15 ostaju važeće i za puna četiri festivalska dana u novim datumima održavanja jubilarnog izdanja INmusic festivala. Višestruki posjetitelji INmusic festivala registrirani kao članovi INmusic cluba od 1. rujna 2021. imaju mogućnost ostvariti popuste na ulaznice za sebe i svoje prijatelje u iznosu do 100 kuna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće
PROMO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće

Nizozemski Verknipt na svoje premijerno izdanje Verknipt Croatia Holiday Festivala ovog ljeta dovodi zvijezde hard techno scene te najavljuje svoj najveći line-up dosad

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car
PROMO

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car

Tokom slušanja albuma jasno je o kakvom se bendu radi - pjesme su duhovite, upečatljive i neke od njih uvijek će vam izmamiti osmijeh na lice, ali daleko je to od površne duhovitosti, svirka je čvrsta i rifovi osvajaju.
Vili Gobac i Donkey Hot u financijskoj krizi „Mama Care“ daj pare
PROMO

Vili Gobac i Donkey Hot u financijskoj krizi „Mama Care“ daj pare

'Mama care' nova je rock dizalica grupe Donkey Hot kojom ova fantastična petorka najavljuje svoj album prvijenac