Tiger King drama: Carole Baskin ipak nema pravo tužiti Netflix | 24sata
Obavijesti

Show

Komentari 1

Tiger King drama: Carole Baskin ipak nema pravo tužiti Netflix

Tiger King drama: Carole Baskin ipak nema pravo tužiti Netflix

Aktivistica za prava životinja tvrdi da su potpisali formulare za korištenje snimki samo u prvoj sezoni, no iz Netflixa sve demantiraju i nemaju namjeru stopirati sezonu ili cenzurirati vlastiti sadržaj

VIDEO

Carole Baskin je tužila Netflix i produkcijsku kuću Royal Goode Productions jer krše ugovor i koriste njihove snimke u najavi druge sezone serije Tiger King.

- Baskin nema temelje ni pravo na tužbu - tvrde iz Netflixa i kažu da su 2019. potpisali izdanja koja "izričito dopuštaju" korištenje snimke u kasnijim projektima, prenosi BBC.

Iz Royal Goode Productions tvrde kako je Carole Baskin postala fenomen pop kulture kao rezultat 'Tiger Kinga', dodajući da uopće nije imala prava na seriju i da je njezina tvrdnja o kršenju ugovora bez ikakvih zasluga. Sudac je odbio prijedlog za privremenu zabranu pristupa koja bi blokirala snimke Carole i Howarda u drugoj sezoni.

Carole Baskin, vlasnica i izvršna direktorica Big Cat Rescue na Floridi, izjavila je da nije zadovoljna načinom na koji je predstavljena i opisala seriju kao "smeće od reality showa". U tužbi se također tvrdi da je prva serija dala lažni dojam o radu Big Cat Rescue i nepravedno optužila Baskinove za zlostavljanje životinja.

- Serija Tiger King pogrešno je pokušala sugerirati da je Big Cat Rescue zlostavljao svoje životinje držeći ih u vrlo malim kavezima, a da pritom nije jasno da životinje zapravo borave u prostranim nastambama - stoji u tužbi. 

Zvijezda Netflixa poslala je Joea iza rešetaka i dobila novu seriju
Zvijezda Netflixa poslala je Joea iza rešetaka i dobila novu seriju

Također, u seriji se često navodi implikacija da je Carole Baskin bila umiješana u nestanak svog prvog muža 1997., što ona poriče. Radnja prve sezone prikazuje vlasnika Greater Wynnewood Exotic Animal Park u Oklahomi, Joe-a Exotic koji je 2018. uhićen i optužen da je unajmio dvojicu muškaraca da ubiju Carol Baskin. Sljedeće godine proglašen je krivim za više saveznih optužbi za zlostavljanje životinja i dvije točke za pokušaj ubojstva te je osuđen na 22 godine u saveznom zatvoru u Fort Worthu u Teksasu. Sud je od tada odlučio da bi Joe trebao dobiti kraću kaznu nakon što je rekao da mu je dijagnosticiran agresivni rak prostate.

Nova sezona hit serije na Netflix dolazi 17. studenog.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1

VIDEO

Shaq ogladnio pa u dubrovačkoj pekarnici naručio sočni burek
RUČA KA' I OBIČAN PUK

Shaq ogladnio pa u dubrovačkoj pekarnici naručio sočni burek

Čitatelj 24sata ga je snimio tijekom narudžbe bureka u jednoj dubrovačkoj pekarnici na Gružu