Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Imate priču? Zovite i šaljite! 099/224-2424 za WhatsApp, Viber, MMS, SMS email: reporter@24sata.hr telefon za čitatelje: 01/24-24-242
18 komentara

'To je seljačka večera. Gladan sam, kasnije još idem u pekaru'

Domaćica je dočekala goste u dvorištu, a nakon upoznavanja počastili su se likerom od lavande. Ubrzo su svi ušli u kuću, a gosti nisu mogli dočekati da domaćica iznese predjelo

Foto: RTL
18 komentara

Ovaj tjedan u 'Večeri za 5 na selu' preselili smo se u Istru, gdje smo kod prve kuharice Aleksandre Pekice provjerili je li lavanda ukusna namirnica i kako se kuha s ostacima iz hladnjaka. Naime, vlasnica OPG-a iz maloga mjesta Pekica, pokraj Svetvinčenta, natjecateljima je pripremila zanimljiv jelovnik, koji se sastojao od kreativnih naziva jela - predjela Delicije namaz, glavnog jela Pun trbuh te deserta Ostaci iz frižidera.

Foto: RTL

Domaćica je dočekala goste u dvorištu, a nakon upoznavanja počastili su se likerom od lavande.

- Probao sam neke stvari od lavande, ali večeras sam prvi put probao liker od lavande i bio je dosta dobar - rekao je Lučano, no Mariji se baš i nije svidio. Aleksandra ih je potom poslužila i pogačicama s lavandom.

Foto: RTL

- Kolač se može pojesti jer ne čuješ lavandu, ali rakija je dibidus -  komentirala je Marija.

VEČERA ZA 5 NA SELU Drama u showu: Više neću jesti jer sada mislim da jedem psa...

Ubrzo su svi ušli u kuću, a gosti nisu mogli dočekati da domaćica iznese predjelo.

- Jako dugo čekamo to predjelo, ne znam što li Sandra sprema, ali ja sam jako gladna i ne znam gdje je to predjelo - komentirala je Elisabetta, a svi su se složili s njom. A kad je došlo predjelo, odmah su počeli prigovori.

Foto: RTL

- Vidim skutu, sir, a ja to ne volim - rekla je Elisabetta, a Adilu je sve izgledalo previše jednostavno.

- Na prvi pogled mi se čini kao da se netko igrao. Znači, narezao je onaj sir, namazao fete kruha i stavio pred mene - rekao je najmlađi kandidat ovoga tjedna, a i ostali su se kandidati malo razočarali.

Foto: RTL

Kad je Aleksandra poslužila glavno jelo, Adil je odmah komentirao kako mu nije u redu da si sam vadi u tanjur.

To je mogla učiniti gospođa Aleksandra jer je ona tu domaćin, da se vidi tko je tu gazda i da se vidi kod koga smo mi tu došli - rekao je, a Marija nije bila oduševljena ni okusom: 'Mogla je staviti nešto bolje u raviole, neki pikantniji sir ili da je stavila malo tartufića, bilo bi drugačije'.

Foto: RTL

Kako je i za glavno jelo bilo prigovora, večeru je jedino mogao spasiti desert.

- Na izgled je lijep, ali nisam baš jako oduševljena -  nastavila je Marija u istom tonu.

VEČERA ZA PET NA SELU Anita je zbog iznenađenja dala manju ocjenu: 'Nije to za mene'

- Volim štrudlu i meni je desert bio odličan - rekla je Elisabetta, a naposljetku su se svi složili kako im se domaćica jako svidjela, ali da nije napravila neku posebnu večeru.

Foto: RTL

- To nije svečana večera, nego seljačka ili svakodnevica - komentirala je Marija. Domaćica im je pripremila iznenađenje - u dvorištu su bili članovi Povijesne udruge Kaštel, čiji je i domaćica član, a koji su priredili pravi spektakl.

Foto: RTL

Poslije 'vatrenog iznenađenja' na red je došlo ocjenjivanje. Marija je dala ocjenu osam zato što joj je u predjelu i glavnom jelu falilo nešto, kao i Lučano koji smatra da se domaćica malo više trebala potruditi oko predjela, Elisabetta je također dala osmicu zato što ne voli sireve, a Adil se odlučio za ocjenu šest jer smatra da se domaćica trebala više potruditi oko predjela i nikako mu se nije svidio pas u kući.

POGLEDAJTE VIDEO:

Naši partneri pišu
Message