Obavijesti

Show

Komentari 18

'To je seljačka večera. Gladan sam, kasnije još idem u pekaru'

'To je seljačka večera. Gladan sam, kasnije još idem u pekaru'
13

Domaćica je dočekala goste u dvorištu, a nakon upoznavanja počastili su se likerom od lavande. Ubrzo su svi ušli u kuću, a gosti nisu mogli dočekati da domaćica iznese predjelo

VIDEO

Ovaj tjedan u 'Večeri za 5 na selu' preselili smo se u Istru, gdje smo kod prve kuharice Aleksandre Pekice provjerili je li lavanda ukusna namirnica i kako se kuha s ostacima iz hladnjaka. Naime, vlasnica OPG-a iz maloga mjesta Pekica, pokraj Svetvinčenta, natjecateljima je pripremila zanimljiv jelovnik, koji se sastojao od kreativnih naziva jela - predjela Delicije namaz, glavnog jela Pun trbuh te deserta Ostaci iz frižidera.

Domaćica je dočekala goste u dvorištu, a nakon upoznavanja počastili su se likerom od lavande.

- Probao sam neke stvari od lavande, ali večeras sam prvi put probao liker od lavande i bio je dosta dobar - rekao je Lučano, no Mariji se baš i nije svidio. Aleksandra ih je potom poslužila i pogačicama s lavandom.

- Kolač se može pojesti jer ne čuješ lavandu, ali rakija je dibidus -  komentirala je Marija.

Drama u showu: Više neću jesti jer sada mislim da jedem psa...
Drama u showu: Više neću jesti jer sada mislim da jedem psa...

Ubrzo su svi ušli u kuću, a gosti nisu mogli dočekati da domaćica iznese predjelo.

- Jako dugo čekamo to predjelo, ne znam što li Sandra sprema, ali ja sam jako gladna i ne znam gdje je to predjelo - komentirala je Elisabetta, a svi su se složili s njom. A kad je došlo predjelo, odmah su počeli prigovori.

- Vidim skutu, sir, a ja to ne volim - rekla je Elisabetta, a Adilu je sve izgledalo previše jednostavno.

- Na prvi pogled mi se čini kao da se netko igrao. Znači, narezao je onaj sir, namazao fete kruha i stavio pred mene - rekao je najmlađi kandidat ovoga tjedna, a i ostali su se kandidati malo razočarali.

Kad je Aleksandra poslužila glavno jelo, Adil je odmah komentirao kako mu nije u redu da si sam vadi u tanjur.

To je mogla učiniti gospođa Aleksandra jer je ona tu domaćin, da se vidi tko je tu gazda i da se vidi kod koga smo mi tu došli - rekao je, a Marija nije bila oduševljena ni okusom: 'Mogla je staviti nešto bolje u raviole, neki pikantniji sir ili da je stavila malo tartufića, bilo bi drugačije'.

Kako je i za glavno jelo bilo prigovora, večeru je jedino mogao spasiti desert.

- Na izgled je lijep, ali nisam baš jako oduševljena -  nastavila je Marija u istom tonu.

Anita je zbog iznenađenja dala manju ocjenu: 'Nije to za mene'
Anita je zbog iznenađenja dala manju ocjenu: 'Nije to za mene'

- Volim štrudlu i meni je desert bio odličan - rekla je Elisabetta, a naposljetku su se svi složili kako im se domaćica jako svidjela, ali da nije napravila neku posebnu večeru.

- To nije svečana večera, nego seljačka ili svakodnevica - komentirala je Marija. Domaćica im je pripremila iznenađenje - u dvorištu su bili članovi Povijesne udruge Kaštel, čiji je i domaćica član, a koji su priredili pravi spektakl.

Poslije 'vatrenog iznenađenja' na red je došlo ocjenjivanje. Marija je dala ocjenu osam zato što joj je u predjelu i glavnom jelu falilo nešto, kao i Lučano koji smatra da se domaćica malo više trebala potruditi oko predjela, Elisabetta je također dala osmicu zato što ne voli sireve, a Adil se odlučio za ocjenu šest jer smatra da se domaćica trebala više potruditi oko predjela i nikako mu se nije svidio pas u kući.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

13:47
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin