Obavijesti

Show

Komentari 0

Hanksa su imenovali glavnim govornikom na svečanoj dodjeli diploma na sveučilištu Harvard

Hanksa su imenovali glavnim govornikom na svečanoj dodjeli diploma na sveučilištu Harvard
6

Za Oscara je nominiran šest puta, a prestižnu nagradu u kategoriji najboljeg glumca dobio je za ulogu u filmu 'Philadelphia' 1993. i 'Forrest Gump' 1994.

VIDEO

Glumac i dvostruki oskarovac, Tom Hanks (66)  imenovali su glavnim govornikom na svečanoj dodjeli diploma koja će biti na Harvardu 25. svibnja, objavilo je prestižno Ivy League sveučilište.

Elvis Film Premiere

- Tom nije samo briljantan glumac, on je pokazao urođenu empatiju i duboko razumijevanje za ljude. Pridonio je našoj nacionalnoj kulturi i povećao našu sposobnost da cijenimo priče i događaje koje su ostale po strani - rekao je predsjednik Harvarda Lawrence Bacow (71), nazvavši Hanksa 'pravim majstorom svog zanata'.

Ranije su govornici na otvaranju Harvarda bili bivša premijerka Novog Zelanda Jacinda Ardern (42), pokojni aktivist za građanska prava i američki zastupnik John Lewis (80) i redatelj Steven Spielberg (76).

National Board of Review Awards Gala 2018 in New York

Hanks se do danas pojavio u gotovo stotinu filmova. Za Oscara je nominiran šest puta, a prestižnu nagradu u kategoriji najboljeg glumca dobio je za ulogu u filmu 'Philadelphia' 1993. i 'Forrest Gump' sljedeće godine.

Hanks je poznat i po svome filantropskom radu, pružanju potpore nacionalnom Muzeju Drugoga svjetskog rata u Washingtonu i obnašanju dužnosti predsjednika kampanje za Skrivene heroje, čiji je cilj povećati svijest o problemima s kojima se suočavaju njegovatelji koji rade s veteranima.

Nakon uloge odvjetnika koji boluje od AIDS-a u 'Philadelphiji' Hanks je postao zagovornik svijesti o toj bolesti te od tada podupire zaklade 'The Foundation for AIDS Research' i 'Elizabeth Glaser Pediatric AIDS Foundation'.

The premiere for the film "Finch" at the Pacific Design Center in Los Angeles

Uz Oscare je dobio i brojna druga priznanja, među kojima je nagrada Cecil B. DeMille koja se dodjeluje za životno djelo u području igranog filma na godišnjoj dodjeli Zlatnog globusa, kao i nagradu za životno djelo Američkog filmskog instituta godine 2014.

Predsjednik Sjedinjenih Država Barack Obama (61) 2016. uručio mu je Predsjedničku medalju slobode, najviše civilno odlikovanje u SAD-u. Ono se dodjeljuje osobama koje su znatno pridonijele nacionalnim interesima, miru u svijetu te kulturnim i drugim javnim ili privatnim ciljevima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Ovo je novost na Eurosongu i mnoge je zabrinula. Hoće li to naštetiti Lasagni i plasmanu?
NAKON POLUFINALA - ŠOK!

Ovo je novost na Eurosongu i mnoge je zabrinula. Hoće li to naštetiti Lasagni i plasmanu?

'Što to znači? Trebamo li se bojati da ćete oštetiti najveće favorite?', 'Bojim se da to nije dobra stvar, bolje bi bilo da je random odabir', komentari su na društvenim mrežama

Baby Lasagna nakon nastupa: 'Moj posao još nije gotov!
PRVO POLUFINALE EUROSONGA

Baby Lasagna nakon nastupa: 'Moj posao još nije gotov!

U prvom polufinalu se za prolazak u finale borilo 15 izvođača, od kojih 10 ide dalje. Osim njih su nastupale i tri države iz skupine 'Velikih 5'
Cura Lasagne pokazala buduću kuću: 'Upoznali smo se online. Mislila sam da je prvi spoj užas'
LJUBAVNA PRIČA ZARUČNIKA

Cura Lasagne pokazala buduću kuću: 'Upoznali smo se online. Mislila sam da je prvi spoj užas'

Marko i ja se znamo preko tri godine. Upoznali smo se na Instagramu. On je svirao u bendu, ja sam znala za njih i onda sam rekla: 'Vidi koji zgodan lik'. Zatim sam ga odlučila dodati na Instagramu, ispričala je Elizabeta