Obavijesti

Show

Komentari 0

Tom Hanks je najveće gunđalo na svijetu: Dane krati tako što uvodi reda u susjedstvu...

Tom Hanks je najveće gunđalo na svijetu: Dane krati tako što uvodi reda u susjedstvu...
5

Prema dosadašnjim komentarima publike u sklopu odabira glumca za uloga Otta, izgleda kako je ostvaren pun pogodak. Ekranizacija svjetskog bestsellera bit će dostupna od 2. veljače u kinima

VIDEO

Imate li i vi u susjedstvu osobu koja je stalno namrgođena i uvijek postavlja svoja pravila? Bez obzira na odgovor, sljedećih dana svakako stiže jedna takva u domaća kina. Naime, čitateljska i kino publika napokon će imati priliku pogledati film "Čovjek zvan Otto" ekranizaciju hvaljene bestseler novele New York Timesa "Čovjek zvan Ove" popularnog švedskog autora Fredrika Backmana.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Navedena knjiga prodana je u više od 3 milijuna kopija te ne čudi činjenica da Backman ima puno obožavatelja u Hrvatskoj, za što su zaslužna i ostala njegova djela.

Prema dosadašnjim komentarima publike u sklopu odabira glumca za uloga Otta, izgleda kako je ostvaren pun pogodak. Dvostruki oskarovac Tom Hanks preuzeo je zadatak utjeloviti zahtjevnu ulogu gunđala koji svoje dane krati provođenjem reda i pravila u svojem susjedstvu - od recikliranja pa sve do parkiranja. Gubitak supruge svaki dan mu sve više smanjuje volju za životom, no, dolazak jedne živopisne mlade obitelji u susjedstvo preokrenut će stvari u drugom smjeru. 

Razloga za pogledati ovaj film koji s prikazivanjem u kinima kreće 2. veljače ima mnogo. Hanks je. osim kao glumac,  dao svoj obol i kao producent filma jer njegovo iskustvo u dramedijama i životnim filmovima je neprocjenjivo. Također, Hanksu su se u filmu pridružila dva člana obitelji.

Film 'Elvis' favorit na Oscarima, a Tom Hanks nominiran za dvije Zlatne maline zbog uloge
Film 'Elvis' favorit na Oscarima, a Tom Hanks nominiran za dvije Zlatne maline zbog uloge

Njegov sin, Truman, utjelovio je Otta u mlađim danima pri čemu je važno istaknuti da mu je to prva ozbiljnija uloga. Na drugoj strani, njegova supruga Rita Wilson sudjelovala je kao pjevačica i koautorica teksta pjesme iz filma Til You're Home.

Veoma upečatljiv dojam ostavila i je osebujna Mariana Treviño (Club the Cuervos) koja je utjelovila novopečenu Ottovu susjedu Marisol. Svakako treba spomenuti i ostatak glumačke postave koju čine Rachel Keller (Fargo, Legion, Tokyo Vice) i Manuel Garcia-Rulfo (Sedmorica veličanstvenih,The Lincoln Lawyer). Scenarij je, prema knjizi "Čovjek zvan Ove", napisao David Magee koji je već s filmovima Pijev život i San za životom J.M. Barrieja stekao nominacije za Oscara. S druge strane, redatelj filma je Marc Forster koji je najpoznatiji po filmovima Monster’s Ball, Finding Neverland, Quantum of Solace i World War Z.

Čitateljska publika ima visoka očekivanja od ovog filma s obzirom na popularnost novele koja je nasmijala i rasplakala milijune diljem svijeta. Također, tu je i hvaljena švedska ekranizacija "En man som heter Ove" s kojom je već upoznata filmska publika. Međutim, film se od sredine siječnja prikazuje u američki kinima i kritike su i više nego pozitivne. S ocjenama 7.6 na IMDB-u te 69% Tomatometer i 97% Audience score na stranici Rotten Tomatoes zadovoljio je i najzahtjevnije kritičare s jednom riječju - neodoljivo.
Prema tome, da je život putovanje koje treba dijeliti kino publika može se uvjeriti od 2. veljače, a oni nestrpljivi pretpremijerno u srijedu 1. veljače.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Ovo je novost na Eurosongu i mnoge je zabrinula. Hoće li to naštetiti Lasagni i plasmanu?
NAKON POLUFINALA - ŠOK!

Ovo je novost na Eurosongu i mnoge je zabrinula. Hoće li to naštetiti Lasagni i plasmanu?

'Što to znači? Trebamo li se bojati da ćete oštetiti najveće favorite?', 'Bojim se da to nije dobra stvar, bolje bi bilo da je random odabir', komentari su na društvenim mrežama

Cura Lasagne pokazala buduću kuću: 'Upoznali smo se online. Mislila sam da je prvi spoj užas'
LJUBAVNA PRIČA ZARUČNIKA

Cura Lasagne pokazala buduću kuću: 'Upoznali smo se online. Mislila sam da je prvi spoj užas'

Marko i ja se znamo preko tri godine. Upoznali smo se na Instagramu. On je svirao u bendu, ja sam znala za njih i onda sam rekla: 'Vidi koji zgodan lik'. Zatim sam ga odlučila dodati na Instagramu, ispričala je Elizabeta
Pogledajte publiku dok Baby Lasagna pjeva: 'Pa on je pozvao Eurosong na svoj koncert!'
NEVJEROJATNA SNIMKA

Pogledajte publiku dok Baby Lasagna pjeva: 'Pa on je pozvao Eurosong na svoj koncert!'

Baby Lasagna je oduševio publiku i gledatelje u polufinalu Eurosonga