Obavijesti

Show

Komentari 0

Torjanac o online predstavama: 'Gledaju nas čak i u Americi...'

Torjanac o online predstavama: 'Gledaju nas čak i u Americi...'
3

Za početak će igrati predstave ‘Velika zvjerka’, ‘Tko je ovdje lud’ i ‘Ritina škola’. 'Tko je ovdje lud' bit će prikazana 1. studenog, a ‘Ritina škola' je na repertoaru u nedjelju, 8. studenog

VIDEO

“Novo kazalište bez maski” vidi se na plakatu kazališta Planet Art kojim pozivaju ljude da pogledaju predstavu. Novi je to projekt ovoga nezavisnoga kazališta u kojem predstave koje igraju snimaju s četiri kamere i prenose ih online. I, sudeći po početku, vrlo uspješan.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Prvo takvo igranje predstave, koja se prenosi dok u kazalištu sjedi publika, bila je u nedjelju, 25. listopada. Online kazalište počelo je novi život, a kazalište Planet Art na taj je način ujedno obilježilo i 200. izvedbu predstave “Velika zvjerka”. Publika, pod novim uvjetima u puno manjem broju, bila je u zagrebačkoj Maloj sceni, a putem online prijenosa i u svijetu.

- Sudeći po komentarima na društvenim mrežama, ovaj novi način uživanja u kazalištu startao je uspješno. Gledatelji hvale izvedbu i kvalitetan tehnički prijenos predstave te u svojim porukama govore da su imali dojam kao da su u kazalištu. Prvi online kazališni prijenos pratili su gledatelji iz cijele Hrvatske, a nekoliko je gledatelja bilo iz Irske i SAD-a, što je sve okupljene u ovom kazališnom iskustvu povezalo na novoj, globalnoj razini - rekao nam je Marko Torjanac, autor ovog projekta i osnivač i ravnatelj Planet Arta.

U nezavisnom kazalištu koji vodi godinama naviknut je na borbe cijelo vrijeme, znaju to oni koji nemaju svoj “dom”, pa stalno moraju u najam. Bori se i u zagrebačkoj Gradskoj skupštini. Ovaj novi projekt je još jedna njegova borba u ovim novim pandemijskim uvjetima. Jedinstveno je ovo i izvan granica Hrvatske, dugo su trajale pripreme. Izvedba “Velike Zvjerke”, u kojoj su uz Torjanca igrali Slavko Juraga i Luka Dragić, stalna je ekipa ove popularne predstave, no streaming je nudio malu neizvjesnost. Malu jer na vrijeme su se počeli pripremati. Streaming su omogućile tvrtke Medis.Pro i Ambedo.Media.

- Čini mi se da je najvažnija informacija dobivena od ovoga prvog susreta s online publikom ta da je online kazalište gledateljima očito zanimljivo, što znači da se kazališnom sadržaju otvara prostor u novome mediju, čime dobiva i potpuno novi doseg - rekao je Torjanac.

Ekipu Planet Arta došli su podržati kolege i prijatelji Vilim Matula, Boris Svrtan, Petra Kurtela, Robert Zuber, Marina Pavković, Gordana Orsag Pasanec, Blaženka Leib, Lidija Ivanda i drugi.Već ovu nedjelju, 1. studenoga u Online kazalištu uživo možete gledati komediju “Tko je ovdje lud?” kojoj je ovo i svečana 100. izvedba, a u nedjelju, 8. 11. “Ritinu školu”. Zatim se ponovno istim redoslijedom prenose sve tri predstave. Online ulaznice po cijeni od 39 kuna mogu se kupiti na www.planet-art.hr, a predstavama je moguće prisustvovati i fizički u kazalištu Mala scena.

- Online kazalište uživo idealno je rješenje za sve koji nemaju mogućnost fizički prisustvovati kazališnim predstavama - kaže Torjanac.

Online kazalište se nastavlja: Prva izvedba bila je uspješna
Online kazalište se nastavlja: Prva izvedba bila je uspješna

Predstava “Tko je ovdje lud?” kombinacija je crne komedije, drame i burleske koja nas kroz suptilan ludistički pristup upoznaje sa senzibilnim disidentima iz stvarnog svijeta dok u isto vrijeme razotkriva svu njegovu krhkost.

U šest isprepletenih crnih psihoterapeutskih komedija preispituju granicu “normalnog” u svijetu punom eksplozija, pobijenih vlada, stvarnih zečeva iz virtualnog svijeta, zagorenih kobasica u bijelom sosu i susreta s Bogom.

“Ritina škola” govori o inteligentnoj i britkoj frizerki koja osjeća da joj u životu nešto nedostaje. Jedna je od najizvođenijih suvremenih komedija, a u produkciji Planet Arta adaptirana je za Hrvatsku. Govori što se događa kad se u “društvu znanja” pojavi djevojka koja - “želi znati, želi shvatiti, želi skužiti... sve!”.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj
LEGENDA HRT-a

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj

Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HNDaa, rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'
NE ODUSTAJU

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'

Reality zvijezda Marijana Seifert nestala je u Zagrebu 27. travnja 2022. Njezina obitelj ne odustaje od potrage. Sastavili su popis zahtjeva koje žele uputiti policiji i institucijama
Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece
SKUPA U POLITIČKIM VODAMA

Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece

Marija i Nino Raspudić nikada javno nisu govorili o svojoj vezi, a nakon što se Selak pojavila u Mostovoj emisiji 2020. godine sa drugim prezimenom, potvrđeno je da se par vjenčao