Obavijesti

Show

Komentari 13

Torjanac: 'Zelenskij ratuje intelektom i humanizmom protiv divljaštva i primitivizma'

Torjanac: 'Zelenskij ratuje intelektom i humanizmom protiv divljaštva i primitivizma'
4

Glumac je objavio poduži status o ukrajinskom predsjedniku koji se u krizi nakon ruske invazije pokazao kao 'čovjek neočekivane časti i hrabrosti u politici'

VIDEO

Marko Torjanac (54) na društvenim je mrežama napisao poduži tekst o ukrajinskom predsjedniku Volodimiru Zelenskom (44), koji je njega, kao i cijeli svijet oduševio svojim postupanjem nakon ruske invazije na njegovu zemlju. Kazališni i filmski glumac za Zelenskog imao je samo riječi hvale.

- Velik tip! Čovjek od integriteta. Uvijek sve ovisi o onima koji su na čelu, koji su uzor. Oni uspostavljaju vrijednosti, kriterije i standarde cijeloj zajednici. Zato jer su Ukrajinci njega birali, Ukrajina je od prvog dana agresije integrirana i odlučna u svojoj obrani. I došao je na vlast kao intelektualac s agendom borbe protiv korupcije. Koliko je u tome uspio, teško je reci, jer s korupcijom se teško obračunati i u zemljama poput Hrvatske koje su vezane EU standardima, a zamislite samo kako je to u zemlji prepuštenoj ogromnom utjecaju legla korupcije kao sto je Rusija - započeo je Marko, pa objasnio što misli o Zelenskom, njegovim potezima i karijeri prije nego je ušao u politiku.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

U Barceloni se okupilo oko 200 ljudi na Plaza Catalunya kako bi izrazili podršku Ukrajini 00:51

- Već sad je zapamćen za povijest njegov odgovor na ponudu da ode iz zemlje: ‘’I need munition, not a ride.’’ Takav odgovor se uglavnom ne očekuje od političkih elita. I po tome je on iskorak i primjer. Čovjek neočekivane časti i hrabrosti u politici. K tome, jasno je da Ukrajina danas brani Europu! I to sama. Ali ne samo da ju brani, već ju, zahvaljujući ovom čovjeku i njegovom osjećaju časti i dužnosti, i integrira. A to je neopisivo važno za svakoga tko želi živjeti u sigurnom civiliziranom svijetu. Čitam ponegdje da ga sitne duše, primitivni zazivači diktatora, mali slavenski bjesomari od Hrvatske do Rusije, kako bi ga ponizili i omalovažili, zovu ‘’komedijašem’’. Zelenskij je naime, među ostalim, i komičar. Ne ‘’komedijaš’’. Takvi ne razumiju niti znaju niti ih, naravno, zanima da je komedija najzahtjevnija dramska forma i zahtjeva daleko iznadprosječnu inteligenciju, a satira, kojom se on bavio, zahtijeva i jasne osobne vrijednosti tj. etiku i stav. Stoga svakog primitivca punog uvreda takav ‘’komedijaš’’ pojede za doručak svim svojim kapacitetima. Zbog njega je ovo zato ujedno vrlo jasan, gotovo nikad jasniji, rat intelekta i humanizma protiv divljaštva i primitivizma - jasno je objasnio glumac.

- Europi i europskim vrijednostima se s ovim čovjekom doista posrećilo. Želim vjerovati da će Europa i njezini velikom većinom (jer doista ima i vizionara) birokrati učiniti sve i čim prije kako bi Ukrajini pružili svu, ali bas svu, moguću pomoć i podršku ne riskirajući, naravno, svjetski rat. Ali Zelenskij i Ukrajina će pobijediti. Oni su, u stvari, svojim integritetom i odlučnošću koju su pokazali, već pobjednici! Pred Europskom unijom je sad da bude dostojna ovako visokih, već pomalo zaboravljenih standarda integriteta i časti koji su (ili koji bi trebali biti) u samim temeljima EU. Svaka mu čast! I sva podrška Ukrajini s takvim vodstvom, integritetom i vrijednostima!

'Izgubili smo neke stvari koje su prije 20 godina bile normalne'
'Izgubili smo neke stvari koje su prije 20 godina bile normalne'

Marko je na svom statusu prikupio više od 500 lajkova, a uz status i fotku Zelenskog, objavio je i njegov nedavni govor pa poručio:

- Kakav govor! Proslijedite da stigne do građanki i građana Rusije…

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Bahra uputila savjet Dragani Mirković:  'Nije baš zgodno što nema nešto ušteđenog novca'
PODRŽALA PJEVAČICU

Bahra uputila savjet Dragani Mirković: 'Nije baš zgodno što nema nešto ušteđenog novca'

Ja bih se isto razvela od Tonija na Draganinom mjestu, rekla je Bahra Zahirović iz emisije 'Ljubav je na selu'

Dolores Lambaša danas bi imala 43 godine: Izgubila život nakon kobne prometne nesreće...
U SLAVONSKOM BRODU

Dolores Lambaša danas bi imala 43 godine: Izgubila život nakon kobne prometne nesreće...

U listopadu 2013. javnost je šokirala vijest o teškoj prometnoj nesreći u kojoj je Dolores Lambaša izgubila život
VIDEO Evo kako je Dragana Mirković prokomentirala svoj razvod: 'Ovo mi je jako teško'
SVLADALE JE EMOCIJE

VIDEO Evo kako je Dragana Mirković prokomentirala svoj razvod: 'Ovo mi je jako teško'

U trenutku kada je jedna od najvećih folk zvijezda Dragana Mirković (56) objavila da se rastaje nakon 24 godine braka sa suprugom Tonijem Bijelićem, sjedili smo s njom na kauču u njezinom dvorcu nadomak Beča. Poručila je da prolazi kroz jako teško razdoblje...