Obavijesti

Show

Komentari 23

'Tošina soba ostala je ista. Tu su fotografije, odjeća, igračke'

'Tošina soba ostala je ista. Tu su fotografije, odjeća, igračke'
14

Dobrog prijatelje i kolege prisjetio se i pjevač Tony Cetinski koji je na Instagram profilu objavio njihovu zajedničku fotografiju uz dirljivi opis: 'Zauvijek Toše u srcu'...

VIDEO

Makedonski pjevač Toše Proeski danas bi proslavio 38. rođendan. Glazbenik je poginuo 16. listopada 2007. oko 6.20 sati u prometnoj nesreći na autocesti kod Nove Gradiške. U regiji je tada nastao muk i mnogi nisu mogli vjerovati da 'makedonskog slavuja' više nema. Njegov prijatelj i vozač, tada 32-godišnji Georgij Georgijevski, izgubio je kontrolu nad osobnim automobilom i udario je u teretno vozilo.

Pokretanje videa...

01:25

Toše je smrtno stradao zbog ozljeda vratne kralježnice, njegova menadžerica Ljiljana Petrović zadobila je lakše, a vozač teže tjelesne ozljede. U Makedoniji je 17. listopada proglašen danom žalosti.

Iako je od njegove smrti prošlo već 11 godina, bol u njegovoj obitelji nije ništa manja. Kako je krajem 2018. pisao srpski Kurir, soba voljenog pjevača ostala je netaknuta. To je potvrdio i Slaven Ristveski, suprug njegove sestre koji se i danas rado sjeti Toše.

- Soba je potpuno ista. Tu su sve njegove fotografije, odjeća, igračke. Ne postoje riječi kojima se mogu opisati emocije u našoj obitelji. To je beskrajna tuga koja će u nama ostati zauvijek. Nije točno da vrijeme ublažuje bol. Čovjek samo s vremenom nauči živjeti s tugom i groznom istinom. Ali, nekada je dan dug kao godina - otkrio je Slaven za srpske medije.

Čovjek anđeoskog lica i glasa, kako su ga često nazivali njegovi vjerni obožavatelji, imao je velike hitove u duetima s Gocom Tržan (44), Esmom Redžepovom, Tonyjem Cetinskim (49) i Antonijom Šolom (39) koja je za njega napisala jedan od najvećih hitova 'Srce nije kamen'. To je bila najizvođenija skladba na hrvatskim radijskim postajama,ali i uvodna pjesma domaće serije 'Zabranjena ljubav'.

- Toše je po svemu bio poseban čovjek. Bio je jako skroman, a svoj je veliki pjevački dar prikazivao kao božje djelo, nazivajući svoj život misijom. Sada kada ga nema, shvaćam što je mislio kada je to govorio - rekla je Šola.

proeski

Dobrog prijatelje i kolege prisjetio se danas pjevač Tony Cetinski koji je na Instagram profilu objavio njihovu zajedničku fotografiju uz dirljivi opis: 'Zauvijek Toše u srcu'.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Zauvijek Toše u ❤

A post shared by TonyCetinski.official⭐️ (@tonicetinski) on

Toše i Tony 2004. godine zajedno su snimili duet 'Lagala nas mala', a osim glazbene suradnje povezivalo ih je i veliko prijateljstvo. Poznavali su se godinama, a bili su toliko bliski da su se međusobno nazivali i braćom.

Pokojni pjevač bio je u vezi s dugogodišnjom djevojkom Andrijanom Budimir. Par je bio zajedno od od 2001. do 2004., a tri godine kasnije, točno na njegov rođendan, ponovno su obnovili vezu. Nakon njegove smrti, Andrijana se povukla iz 'javnog života', a u nekoliko navrata morala je i dokazivati da su bili u vezi. Andrijana, inače bivša rukometašica danas je u sretnom braku s Johanom, ugostiteljem iz Skopja. S njim je dobila i sina Maksima (4).

Toše se glazbom počeo baviti kao dječak, imao je tek 15 godina kada je sudjelovao na festivalu Makfest, a samo godinu dana kasnije započeo je glazbenu suradnju s Grigorom Koprevom. Njihova suradnja pokazala se kao dobitna kombinacija, a Proeski je ubrzo postao jedan od najvećih izvođača regionalne glazbene scene.

Talentirani Makedonac na prve turneje izvan države krenuo je 2002. sa svojim glazbenim timom. Velike uspjehe ostvario je prvo u Srbiji, Crnoj Gori te Bosni i Hercegovini, a nedugo nakon toga i u Hrvatskoj te Sloveniji. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'
EKSKLUZIVNO IZ DVORCA EBENFURTH

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'

U dvorcu od 12.000 m2 za stalno radi četvero ljudi, koji uglavnom tamo i žive, no trenutačno ih je više zaposleno zbog radova oko biblioteke. Kapelica je pjevačici najdraža prostorija

Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'
BIO NA SUDU

Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'

Haris je u istoj košulji koju je odabrao za brakorazvodno ročište, nastupio u zagrebačkom Mintu ranije ovaj mjesec. Nakon što je izašao sa suda, medijima je rekao kako je službeno razveden
Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...
ATRAKTIVNA CRNKA

Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...

Žana Štrbac Kukolj bila je omiljeno lice emisije 'Nova lova', a sudjelovala je i u reality showu 'Farma'