Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
0 komentara

'Tražim razlog za spot s kiltom koji bi radila moja Matija...'

VRIJEDAN Jurica Popović objavio je tri CD-a te duet sa Zdenkom Kovačiček 'Idi'. Isti je dobio odlične kritike, a svaka je pjesma dobro medijski popraćena

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Da mogu izvoditi vlastite pjesme, osvijestio sam kad sam odlučio iznijeti svoje životne spoznaje koje je šteta ne podijeliti s drugima, kaže Jurica Popović (58). Njegov novi album “Osobno” dobio je odlične kritike, svaka je pjesma dobro medijski popraćena.

- Jako sam zadovoljan, tim više što ovaj album nema utabanu stazu za mene kao za nekog već prisutnog pjevača kojeg ljudi lako prepoznaju čim čuju novu pjesmu. Te dobre reakcije su mi vrlo važne - kaže. Na zagrebačkom Chansonfestu pjevao je “Idi”, duet sa Zdenkom Kovačiček.

- Zdenka mi se ukazala u mislima još lani kao najbolja mogućnost za prvu suradnju. Njezin rad mi je zanimljiv još od sedamdesetih godina kroz taj meni posebno dragi vokal - rekao je Popović, koji se osim glazbom bavi i alternativom. Uvukao se u to krajem sedamdesetih. Unutrašnji glas ga je, dodaje, pokretao u tom smjeru, možda i zbog ranog odlaska njegovih roditelja, pa i brata nedavno. Da se ne bavi glazbom, kaže, pomagao bi ljudima da kvalitetnije žive.

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL Ugoda i lijek: Njegov drugi album ambijentalnih instrumentala ‘Sol Invictus’ koristi se i za terapeutske svrhe

- Često se uključim u neku akciju, ali nastojim da to uvijek bude davanje ‘alata’ i educiranje za samopomoć. Izraz alternativa baš i ne volim jer se stavlja time u podređeni položaj - kaže Jurica, koji ističe da se time bavi za osobne potrebe i pokoji savjet bližnjima. 

Njegova životna partnerica Matija Vuica jako je zadovoljna albumom “Osobno” kao i s dva instrumentalna, “Lunar” i “Sol Invictus”. Istodobno mu je najveća potpora i najveća kritičarka.

- Godinama je aktivno sudjelovala u stvaranju glazbe kroz ‘Trotakt projekt’ i ‘Graciju’, time joj je sve puno lakše. Zapravo, mogla bi biti dobar glazbeni producent - kaže Popović. 

Matija je rekla da Jurica ima svoj stil odijevanja i da ona za njega nikad nije osmislila neku odjevnu kombinaciju. Ispada da je Jurica jedini u Hrvatskoj koji ne bi nosio njezine kreacije. Popović se šali da je to stoga što još ne nosi haljine, ali već dulje vrijeme traži razlog za spot sa škotskim kiltom. Žao mu je da ne kreira i mušku odjeću. 

Naši partneri pišu
Message