Show

Komentari 0

Trg u Zagrebu bio krcat, a Nina i Rozga su se zakopčale do grla

Trg u Zagrebu bio krcat, a Nina i Rozga su se zakopčale do grla

U Zagrebu su nastupili Novi Fosili i Prljavo kazalište, u Dubrovniku Parni Valjak, u Splitu Jelena Rozga, u Rijeci Nina Badrić, a u Osijeku Opća Opasnost...

Zagrepčani su tradicionalno uz veliki vatromet dočekali 2020. godinu na Trgu bana Jelačića, a od hladnoće su se borili plešući s Novim fosilima te su ponoć dočekali uz ritmove Prljavog kazališta.

Spektakularni doček na Trgu u 21 sat otvorili su elektronskim ritmovima članovi DJ Akademije, a u 22 sata na pozornicu su stigli Sanja Doležal, Vladimir Kočiš Zec i Marinko Colnago, koji su tom prigodom obilježili 50. godišnjicu osnutka Novih fosila.

U Novu 2020. godinu građane su uveli Prljavo kazalište i gradonačelnik Milan Bandić, popraćeni velikim tradicionalnim vatrometom, koji je ujedno obilježio i početak hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije.

POGLEDAJTE VIDEO:

Akademski zbor "Ivan Goran Kovačić" i Djevojački zbor "Zvjezdice", u posljednjim minutama vatrometa, obilježili su početak predsjedanja pjevanjem "Ode radosti", himne Europske unije.

Kao i proteklih godina, prije dočeka na Trgu, gradonačelnik Bandić obišao je prenoćište Crvenog križa u Kosnici, Nastavni zavod za hitnu medicinu Grada Zagreba, Javnu vatrogasnu postrojbu Grada Zagreba i Policijsku upravu zagrebačku.

Osim na Jelačićevu trgu, bogat glazbeni program organizirao se i na Strossmayerovom trgu, Trgu kralja Tomislava, platou Gradec te na Europskom trgu.

Dubrovčani i gosti Novu 2020. dočekali na prepunom Stradunu

Dubrovčani i njihovi gosti, njih više od pet tisuća, novu su 2020. godinu dočekali na prepunom Stradunu uz vatromet te koncert Parnog valjka i Ante Gele s gostima.

Okupljenom mnoštvu čestitke je uputio i dubrovački gradonačelnik Mato Franković, poručivši neka u 2019. godini ostane sve loše, a da u 2020. krenu svi hrabro i zajedno.

- Nemojmo se dijeliti, već budimo zajedno, jer takvi smo uvijek najbolji - kazao je Franković nakon ponoći.

Program dočeka počeo je u utorak na Staru godinu dječjim dočekom uz Miu Dimšić, kao i tradicionalnom kolendom Folklornog ansambla Linđo, Zbora Libertas i Gradske glazbe Dubrovnik.

U srijedu, prvog dana Nove godine, u podne će se na Stradunu održati tradicionalni novogodišnji koncert Dubrovačkog simfonijskog orkestra "Orlandov bal" pod ravnanjem izraelskog dirigenta Noama Zurra, s repertoarom najljepših valcera i polki obitelji Strauss, a u večernjim satima na istom mjestu uslijedit će koncert klape Iskon.

Prema informacijama gradske Turističke zajednice, u Dubrovniku u hotelskom i privatnom smještaju novogodišnje blagdane provodi više od pet tisuća gostiju, većinom iz regije.

Splićani dočekali Novu godinu na Rivi uz glazbu i vatromet

Na prepunoj splitskoj Rivi okupljeni Splićani i njihovi gosti dočekali su novu 2020. godinu uz veliki vatromet i nastup Tomislava Bralića i klape Intrade te Jelene Rozge.

Prije odbrojavanja splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara i splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban su zajedno s Bralićem i Rozgom otpjevali pjesmu "Cili je Split rascvala grana".

Istodobno s dočekom na Rivi na obližnjem splitskom trgu Pjaca priređen je i Salsa plesni doček, gdje su uz latino ritmove plesali, uz Splićane, pretežito inozemni turisti, dok je iza ponoći u Galeriji Fotokluba Split otvorena i novogodišnja izložba fotografija ''More života''.

Klapa Intrade i Jelena Rozga zabavljali Splicane za doček nove godine na splitskoj rivi

Krstulović Opara je izjavio novinarima kako je u 2020. potrebno više zajedništva i međusobnog uvažavanja. 

- Split treba više zajedništva nego na državnoj razini te ću ove godine pokrenuti aktivnosti pod sloganom "Split united" - najavio je Opara.

Kazao je i da Splitu treba konsenzus oko bitnih tema kao što su pripreme projekata za EU fondove u slijedećem financijskom razdoblju 2021.-2027. 

- Split mora biti spreman za to - poručio je Opara. 

Župan Boban građanima je poželio zdravlja i mira u 2020. godini, poručivši da u novoj godini želi da se intenzivno nastavi gospodarski i demografski rast.

Klapa Intrade i Jelena Rozga zabavljali Splicane za doček nove godine na splitskoj rivi

Cjelodnevni ispraćaj stare i doček Nove godine u Splitu je započeo zabavnim programom na Rivi u prijepodnevnim satima, a u podne je u Đardinu organiziran dječji doček. U poslijepodnevnim je satima na trgu Pjaca za ljubitelje "dnevnog" novogodišnjeg dočeka organiziran tradicionalni program pod nazivom "Uranila nova."

Nina Badrić uvela Riječane u Novu godinu

Središnji doček nove 2020. godine u Rijeci tradicionalno je priređen u središtu grada, na Korzu i obližnjim trgovima, uz nastupe Nine Badrić, Nikoline Tomljanović i sastava Dubioza Kolektiv.

Tisuće Riječana i njihovih gostiju u 2020. godinu pjesmom je uvela Nina Badrić, a odmah nakon ponoći čestitku za Novu godinu s pozornice je uputio riječki gradonačelnik Vojko Obersnel.

- Rijeka je od večeras europska prijestolnica kulture. Svima želim puno zdravlja, sreće i ljubavi - kazao je Obersnel, nakon čega je uslijedio raskošni vatromet s krova robne kuće Ri.

Glazbeni program dočeka otvorila je Nikolina Tomljanović, članica riječke grupe E.N.I. koja razvija samostalnu glazbenu karijeru, dok pak završni dio programa uključuje koncert popularne bosansko-hercegovačke grupe Dubioza Kolektiv

Automobilski promet ulicama najužeg središta grada zatvoren je od 22 sata pa je cijelo područje postalo pješačka zona. Uz najposjećeniji organizirani doček na Korzu programe dočeka nove 2020. godine organizirani su i na Trsatskoj gradini, botelu Marina te u u desetak klubova u Rijeci.

Osječane u Novu godinu na Trgu Ante Starčevića uvela Opća opasnost

Veliki broj Osječana Novu godinu dočekao je na središnjem gradskom trgu dr. Ante Starčevića uz vatromet i ponoćni valcer, a u prve minute 2020. uveo ih je rock sastav Opća opasnost.

Čestitajući Novu godinu okupljenima osječki dogradonačelnik Boris Piližota rekao je kako svima želi puno zdravlja, sreće, ljubavi, mira i uzajamnog uvažavanja i "da im se ostvari barem djelić onoga što si sami žele“.

Doček na otvorenom i ove je godine organizirao grad Osijek, a pročelnik Ureda gradonačelnika Željko Lončar izjavio je da je iz gradskog proračuna za održavanje koncerta Opće opasnosti izdvojeno nešto više od pedeset tisuća kuna čime je Osijek, kad je riječ o većim gradovima u Hrvatskoj, među onima koji su potrošili najmanje novca za organiziranje dočeka Nove godine.

Također u organizaciji Grada u dvorani Bells održan je i besplatan doček Nove godine za 300 osječkih umirovljenika koji su počašćeni glazbom, večerom i pićem, dok je ranije, u podne, na Trgu dr. Ante Starčevića organiziran i novogodišnji doček za najmlađe Osječane.

POGLEDAJTE NOVU EPIZODU SERIJALA 'ZENZACIJA':

Najčitaniji članci