Žiri showa „Tri, dva, jedan-kuhaj!“ nema lak posao. Treba kušati svu tu hranu, a neki recepti ne ispadnu onako kako su kandidati zamislili
Tri, dva, jedan-kuhaj: Žiri se liječio čarobnim napitkom
No „bolest“ ih nije omela da strogo i pravedno ocijene naše kandidate. Na početku novog tjedna kuhari-amateri su bili podijeljeni u dvije skupine, obje su pripremale sarmu, no jedna je to slavno jelo kuhala na tradicionalan način dok je druga skupina morala upotrijebiti maštu i spraviti modernu verziju omiljenog jela.
„Kuharstvo su tri, četiri godine svaki put okrene naglavačke. To što se mi držimo tradicionalnog govori više o nama nego o kuharstvu“, komentirao je Gretić ovotjednu nit vodilju, a dok „tradicionalisti“ nisu imali manevarskog prostora, „modernisti“ su se vrlo kreativno bacili na rješavanje današnjeg izazova.
Anja je odlučila pripremiti sarmu od janjetine i badema u crvenom kupusu, Josip je radio sarmu od blitve, ječma i grdobine, Diana se odlučila za ljetnu varijantu hladnih sarmica od muzgavca i blitve, a Karolina je željela raditi „raw food“ varijantu sarme s klicama, sjemenkama, tofuom i seitanom, no na posljetku se odlučila za mesnu varijantu. Tomislavove „seksi sarmice“ su apsolutno oduševile žiri, a i Davor se posebno pripremio za ovaj tjedan.
“Bili smo na Sljemenu, četiri dana smo trčali gore dolje, skupljali smo borove iglice“, kazao je Davor kome je kondicijski trening očito razbistrio um i poboljšao kulinarske mogućnosti. Naime, upravo je on prvi kandidat koji je ovoga tjedna zaslužio imunitet. Od večeras će kandidati, točnije svakoga dana po jedan, moći osvajati imunitet, a četvero najsretnijih i najspretnijih na kraju tjedna neće moći završiti u duelu. Koga će sljedećeg kulinarske vještine spasiti od mrskog dvoboja, a zbog koga će naš žiri morati otvoriti novu bočicu „lijeka“, doznat ćete već sutra u 21 sat na RTL Televiziji!