Obavijesti

Show

Komentari 0

Tulum koncerti: Libar svira u Splitu, a Detour u Zagrebu

Tulum koncerti: Libar svira u Splitu, a Detour u Zagrebu
2

Grupe Detour i Libar pridružuju se Bajagi i Instruktorima te Silenteu na Tulum koncertima u zagrebačkom Domu sportova, odnosno u splitskoj Spaladium Areni

VIDEO

Grupe Detour i Libar pridružuju se Bajagi i Instruktorima te Silenteu na Tulum koncertima u Zagrebu, odnosno Splitu. Sjajan zagrebački electro pop sastav Detour nastupit će na svirci u Velikoj dvorani Doma sportova 24. listopada, dok će splitski Libar otvoriti program u Spaladium Areni 7. studenog.

Detour je danas prepoznatljiv među poklonicima kvalitetnog suvremenog elektro akustičnog pop zvuka u koji se povremeno  umiješa i drum'n'bass, a u recentnije vrijeme u nekim stvarima i po koja country nota. Njihova snaga nije samo u najnovijim uradcima budući među nositeljima koncertnih nastupa su i pjesme starijeg datuma, s prethodna dva studijska albuma “Detour” i “TV”, poput “Ljeto počinje”, “Mjesec”, “Gledano sa strane” i “Prijatelj”. Ipak, treći, aktualni, studijski album “A što ak' ja...” se pokazao prijelomnim stvorivši od benda veliku glazbenu pop atrakciju. Materijal, nošen najviše hit singlovima “Srce veliko”, “Snijeg”, “Daleko” i “Plešem sama”, osigurao je Detouru mjesto u većini godišnjih izbora te Porin za pop album 2014. godine.

Skupinu Detour predvođenu Nenadom Borgudanom, uz prepoznatljiv baršunasti vokal Maje Posavec,  čine još i Dominik Žagmešter (klavijature), Alen Križaj (bas gitara) i Edi Grubišić (bubanj).

Libar je započeo kao eksperimentalna dalmatinska klapa, sa svrhom i idejom vodiljom obrađivanja na "klapski" način pjesama i stilova kojima je uvjet da s Dalmacijom i dalmatinskim melosom nemaju nikakvu generičku vezu. U međuvremenu projekt je prošao nekoliko razvojnih faza, od klape s pratnjom akustičnih instrumenata, preko faze cover-banda danas djeluje kao punokrvni autorski rock band s pet ravnopravnih vokala koji se ponašaju solistički, podjednako kao i u homofonom, višeglasnom muškom bloku. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Fuzija je riječ koju kritika najčešće koristi kod opisivanja glazbe Libra, tako da je nešto teže jednoznačno odrediti kakav zvuk on njeguje. Kod nastanka novih, autorskih pjesama uho ih najčešće vuče ka odrednicama popa, power popa, klasičnog i alternativnog rocka, elektronike, pa do heavy metala. Međutim kako su nove vrijednosti i njihova implementacija unutar glazbenog izričaja još uvijek Librova ideja vodilja tako se u našoj glazbi javljaju i druga nova, manje ili više suvremena rješenja i stremljenja poput klasične orkestralne kompozicije ("Dite"), plesni ritmovi (break beata, disco punk) u "Kukalu" te fusion i jazz elementi u aranžmanima pjesama.

Gitaristi Vojan i Toni ukorijenjeni su u intenzivni gitarski zvuk heavy metala i njemu srodnih žanrova. Među pjevačima se sluša sve od grungea, do elektroničkog zvuka i klupske glazbe. Od imena koja se u Libru najčešće i najradije spominju tu su David Bowie, Pearl Jam, Queen, Muse, Kings Of Leon, Nine Inch Nails, Pink Floyd, The Smiths, Massive Attack, Depeche Mode, Guns 'N' Roses, A-Ha, Royksopp, Groove Armada, a od domaćih Urban, Haustor, Azra, Let 3, Belan i Đavoli i opet Urban.

Cijena ulaznica za Zagreb od 1. lipnja do 23. listopada iznosi 90 kn, a na dan koncerta za ulaz će trebati izdvojiti 110 kn.

Prodaja ulaznica za Split počela je u četvrtak, 2. srpnja. Cijena im do 23. kolovoza iznosi 80 kn, od 24. kolovoza do 6. studenog 90 kn, a na dan koncerta 110 kn.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu

EKSKLUZIVNO Dragana Mirković za 24sata o razvodu: 'Teško mi je, kao i 90-ih. Učinila sam sve'
ŠOKIRALA REGIJU OBJAVOM

EKSKLUZIVNO Dragana Mirković za 24sata o razvodu: 'Teško mi je, kao i 90-ih. Učinila sam sve'

Regionalna folk zvijezda ekskluzivno nas je ugostila u dvorcu na dan objave razvoda i ispričala zašto se odlučila na takav korak...
VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'
EKSKLUZIVNO IZ DVORCA EBENFURTH

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'

U dvorcu od 12.000 m2 za stalno radi četvero ljudi, koji uglavnom tamo i žive, no trenutačno ih je više zaposleno zbog radova oko biblioteke. Kapelica je pjevačici najdraža prostorija