Show

Komentari 2

Tulum u skladu s mjerama: 'Svi su imali potvrde ili se testirali, i eventi su mogući u doba Covida'

Tulum u skladu s mjerama: 'Svi su imali potvrde ili se testirali, i eventi su mogući u doba Covida'

To je jedan od prvih evenata koji su organizirani sukladno preporukama - svi posjetitelji moraju biti ili cijepljeni ili su nedavno morali preboljeli Covid-19, ili se testirati

U subotu je zdanje Fort Bourguignona ispunilo tristotinjak posjetitelja kako bi do ranih jutarnjih sati ispratili skakutali uz techno bitove Du'Arta i snažnu domaću podršku DJ-eva koju su dostojno predstavili Adoo, Driverr, Kell Klesinger i special guest star Tomo In der Muhlen koji je nastup u Fortu iskoristio da svojim modularnim live nastupom premijerno predstavi svoju novu stvar 'Vitriol' koju je izdao za Dokument Records VA kompilaciju.

Suradnja noćnog rovinjskog kluba Steel i kolektiva Techno je na selu oživjela je u ovom mračnom korona razdoblju staru pulsku utvrdu i izmamila osmjeh i veselje na lica posjetitelja.

Kako javljaju organizatori, nitko od prisutnih nije imao problema sa strogom kontrolom na ulazu. Naime, za ulazak su morali ili imati Covid potvrdu ili se testirati na licu mjesta. 

To je jedan od prvih evenata koji su organizirani sukladno preporukama - svi posjetitelji moraju biti ili cijepljeni ili su nedavno morali preboljeli Covid-19, ili se testirati. 

- Jednom riječju, utvrda Fort Bourguignon te je večeri bila posve sigurna od Covida-19. Svaki od posjetitelja prošao je provjeru tako da se cijeli event odvijao posve u skladu s važećim epidemiološkim mjerama. Osigurana je dovoljna količina antigenskih testova, aplikacijama su na ulazu očitavani važeće Covid digitalne propusnice, a provjera ulaznica, kao i ukupan proces ulaska posjetitelja odvijao se pod budnim okom redara. Nitko se nije mogao „prošvercati“ iz čega je razvidno koliko je organizatorima bilo stalo da sve protekne na siguran način - poručuju organizatori i dodaju kako je sve prošlo u najboljem redu jer su se svi, od izvođača do posjetitelja ponašali odgovorno. 

- Moglo bi se reći da je ovakva organizacija događanja dokaz da su slični techno eventi sigurni i mogući u doba Covid pandemije. Ostaje samo nadati se da će do istog zaključka doći i inspekcija koja je na spomenuti event pristigla negdje oko dva ujutro i sastavila opsežan zapisnik - poručili su organizatori i dodali kako je nakon toga atmosfera 'splasnula'. 

Najčitaniji članci