Show

Komentari 218

Turbofolk koncerta neće biti ni u Osijeku, gradonačelnik Radić: 'Podržavam svog kolegu iz Pule'

Turbofolk koncerta neće biti ni u Osijeku, gradonačelnik Radić: 'Podržavam svog kolegu iz Pule'

Koncert koji je postao predmet rasprave neće se održati u gradskom prostoru Osijeka. Motiviran ovom situacijom, svom timu dat ću u zadatak da promisle o kriterijima kojima će se u budućnosti voditi, kaže Ivan

Odluka o neodobravanju organiziranja koncerta tzv. turbo folka u gradskoj dvorani povlači različite rasprave o tome gdje i kako povući granicu. To ne znači da tu odluku - ne treba donijeti, rekao je gradonačelnik Osijeka, Ivan Radić

POGLEDAJTE VIDEO:

 

Nakon što je objavljena vijest kako je otkazan koncert u Puli na kojem su trebali nastupati Duško KulišDragan Kojić Keba, Ana Bekuta i Zorana Mićanović, pa je na inicijativu pulskog gradonačelnika prebačen na novu lokaciju - osječku dvoranu Zrinjevac.

Izborni stožer kandidata za gradonačelnika Osijeka Ivana Radića

Gradonačelnik Osijeka kaže da spomenuti pjevači neće zapjevati ni u Osijeku. 

- Koncert koji je postao predmet rasprave neće se održati u gradskom prostoru Osijeka. Motiviran ovom situacijom, svom timu dat ću u zadatak da promisle o kriterijima kojima će se u budućnosti voditi prilikom dogovora sadržaja u javnom prostoru, a koji će biti usklađen s vizijom moderne, urbane srednjoeuropske metropole koju gradimo - rekao je pa dodao: 

- Kao gradonačelnik, apsolutno podržavam reakciju kolege gradonačelnika Pule. Kako sam već napomenuo, svjestan sam da ova odluka otvara rasprave kako donositi odluke što dozvoliti, a što ne, kako u tim odlukama izbjeći subjektivni utjecaj osobnih afiniteta i slično. Sva ta pitanja - stoje. I možda sada nemamo sve odgovore, ali imamo odgovor što ne želimo.

Gradonačelnik Pule Filip Zoričić

Podsjetimo, u Domu sportova u Puli se 25. ožujka trebao održati pravi narodnjački spektakl. Ali, ljubitelji narodne glazbe i cajki ipak će svoje omiljene izvođače morati ići slušati negdje dalje jer je gradonačelnik Pule, Filip Zoričić (40), zabranio koncert. Njegov razlog je taj što 'želi čuvati identitet građanske, europske i mediteranske Pule'.

POGLEDAJTE VIDEO: ZA 10 GODINA ZORANA SE VIDI KAO MAJKA

Događaj je organizirala Hiljadarka, udruga za promociju i organizaciju koncerata, koja je s Pulom sport dogovorila zakup dvorane.

- Iako je cijeli tim Hiljadarke bio jako entuzijastičan za ovaj koncert, nismo mogli promijeniti odluku gradonačelnika Pule, gospodina Filipa Zoričića, koji je odlučio da u javnim prostorima neće biti turbo folk glazbe - rekli su iz Hiljadarke.

POGLEDAJTE VIDEO: ZORANA MIČANOVIĆ

Najčitaniji članci