Show

Komentari 4

Twitter Konstraktine fotografije označio neprimjerenima, RTS ih uklonio: Umjetnica je nevidljiva

Twitter Konstraktine fotografije označio neprimjerenima, RTS ih uklonio: Umjetnica je nevidljiva

Na spornim fotografijama Konstrakta je pozirala u crvenoj haljini, s lavorom ispred sebe i dva manja stola u obliku slova 'Z', koje Rusija jod početka agresije na Ukrajinu koristi kao simbol raspoznavanja vojske

U nedjelju je društvenim mrežama srpske nacionalne televizije RTS osvanula uskršnja čestitka njihove predstavnice na ovogodišnjem Eurosongu, Konstrakte. Twitter je fotografije označio kao neprimjerene, a mnogi su je prozvali zbog prisutnosti slova 'Z', koje Rusija jod početka agresije na Ukrajinu koristi kao simbol raspoznavanja vojske. S RTS-a su se u utorak oglasili o pitanju spornih fotki te ih uklonili.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Jasno je da su ovakvi neprimjereni komentari pojedinaca kreirali atmosferu koju ne možemo zaustaviti, ali možemo ne sudjelovati u tome - stoji u priopćenju na službenom Twitter profilu RTS-a.

- Iz tog razloga, fotografija će biti uklonjena s našeg službenog naloga, a umjetnica postati - nevidljiva. Vidimo se u Torinu - dodali su, referirajući se na stih iz Konstraktine pjesme 'In corpore sano'.

Podsjećamo, na spornim fotografijama Konstrakta je pozirala u crvenoj haljini, s lavorom ispred sebe i dva manja stola u obliku slova 'Z' na kojima su stajale pisanice.

Korisnici društvenih mreža smatrali su kako  poigravanje s takvom simbolikom u osjetljivom vremenu nije prikladno, te su otvoreno prozvali pjevačicu i RTS.

- Ko je sastavio stolčiće sa slovom Z u jeku ruske agresije na Ukrajinu? Njeni ili vaši privatni politički stavovi su jedno, ali ovdje predstavlja cijelu Srbiju. Sklanjajte ove slike sa zvaničnog naloga, pa makar bila i slučajnost - glasio je jedan od komentara.

POGLEDAJTE I VIDEO: ZVALI ME U GRUPNJAK

Najčitaniji članci