Obavijesti

Show

Komentari 4

Nakon duge bolesti: Preminuo je srpski glumac Predrag Ejdus

Nakon duge bolesti: Preminuo je srpski glumac Predrag Ejdus
5

Glumac Predrag Ejdus, jedan od doajena srpskog glumišta, a hrvatskoj publici poznat po ulogama u komediji 'Šovinistička farsa' i 'Lud, zbunjen, normalan', preminuo je u Beogradu u petak navečer

VIDEO

U Beogradu je u petak navečer u 71. godini poslije duge bolesti preminuo jedan od doajena srpskog glumišta Predrag Ejdus. Rođen je 24. srpnja 1947. godine u Beogradu, a poslije gimnazije i nekoliko godina provedenih u kultnom beogradskom amaterskom kazalištu Dadov diplomirao je glumu 1972. godine na Akademiji za kazalište, film i televiziju u klasi profesora Milenka Maričića.

Ejdus je, kako navode beogradski mediji, desetljećima bio neizbježan na javnoj sceni, a izuzetnim ulogama ostavio je upečatljiv trag u kazališnoj i filmskoj umjetnosti. Hrvatskoj publici poznatiji je po komediji iz 1985. godine 'Šovinistička farsa', ali i po nedavnim ulogama u humorističnoj seriji 'Lud, zbunjen, normalan'.

Ejdus je ove godine, kad mu je dodijeljena nagrada za životno djelo, rekao kako mu je drago da se našao 'u društvu svih bardova glume Srbije koji su dobili ovu nagradu'.  Krio je od javnosti da mu je zdravstveno stanje prilično narušeno, ali od ljubavi prema glumi nije odustajao, navode mediji povodom njegove smrti.

- Ovo mi je veoma značajno, možda najznačajnije priznanje koje dobivam od komedija koje spadaju u žanr koji je najzahtjevniji i traži veliki rad. Komediju smatram vrhuncem glumačkog umijeća. Jesam u godinama kada treba razmišljati o prestanku rada, ali mi to ne pada na pamet - rekao je tada Ejdus.

Ejdusovi biografi i kolege bilježe da je odigrao oko 200 dramskih uloga i snimio više od 50 filmova, sudjelovao u više od 80 televizijskih drama i serija, uz više od 200 uloga u radio-dramama snimljenim za Radio Beograd. Jedna od Ejdusovih kultnih rola po kojoj će ostati upamćen je uloga Hrvata u komediji Šovinistička farsa, a partner mu je, u ulozi Srbina, bio Josif Tatić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin