Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
27 komentara

U 81. godini preminuo je srpski glumac iz serije 'Bolji život'

Janketić je radio kao profesor glume na Akademiji umjetnosti u Novom Sadu. Prvu ulogu na sceni Jugoslovenskog dramskog kazališta odigrao je u predstavi Richard III 1961. godine

Foto: Youtube/Screenshot
27 komentara

Srpski i jugoslavenski glumac Mihajlo Miša Janketić preminuo je danas u 81. godini u Beogradu, piše Blic.rs. 

U karijeri je odigrao preko stotinu uloga u kazalištu, a najviše u svom Jugoslovenskom dramskom. Glumio je u televizijskim dramama i serijama 'Dimitrije Tucović', 'Otpisani', 'Salaš u Malom Ritu', 'Nepokoreni grad', 'Sivi dom', 'Zaboravljeni', 'Srećni ljudi', 'Porodično blago', 'Ubice mog oca', 'Žmurke'...

Foto: Privatni album

U seriji 'Bolji život' glumio je 1987. uz glumce Dragana Bjelogrlića (55) i Danila Lazovića, a utjelovio je robijaša Kizu. 

Foto: Youtube/Screenshot

POGLEDAJTE VIDEO:

Dobitnik je mnogih glumačkih i društvenih priznanja, između ostalog, Dobričinog prstena, Oktobarske nagrade, četiri Sterijine nagrade i Nagrade 'Pavle Vujisić' za životno djelo.

Foto: Youtube/Screenshot

Janketić je radio kao profesor glume na Akademiji umjetnosti u Novom Sadu. Prvu ulogu na sceni Jugoslovenskog dramskog kazališta odigrao je u predstavi Richard III 1961. godine.

POGLEDAJTE VIDEO:

Član ansambla bio je od 1962. do 1998., a u tom periodu ostvario je preko šezdeset uloga.

Foto: Youtube/Screenshot

Posljednju premijeru Miša je 2018. imao na 70. godišnjicu Jugoslovenskog dramskog kazališta u predstavi 'Kralj Betajnove' igrajući Krneca. Mihajlo je iza sebe ostavio sinove glumca Marka (36) i policajca Radomira te kćeri glumicu Milicu i balerinu Ivu. S glumicom Svjetlanom Knežević - Janketić bio je u braku od 1972. 

ROĐENJE SINA GA JE DOKRAJČILO? Meghan sad mora biti jaka, Harry se slomio

Naši partneri pišu
Message