Show

Komentari 71

'U bivšoj državi 20 milijuna se cijepilo u tjedan dana, a danas trošimo na borbene avione...'

'U bivšoj državi 20 milijuna se cijepilo u tjedan dana, a danas trošimo na borbene avione...'

Kantautorica se zapitala trošimo li ogromna sredstva na krive stvari te iznijela svoje viđenje oko nabavke cjepiva. U to 'mračno doba', kako ga sarkastično naziva, s velikim boginjama smo se pak ekspresno obračunali

Glazbenica Alka Vuica (59) na društvenoj mreži osvrnula se na sveprisutnu temu cijepljenja i pokrenula raspravu nakon što je usporedila današnje zdravstvo s onim u bivšoj državi. 

- Ovo je članak iz 1972. Ja sam imala 11 godina. U to 'mračno vrijeme' pojavila se bolest velike boginje. Jugoslavija je u sedam dana cijepila 20 milijuna svojih stanovnika. Samo da se zna koliko je značio Imunološki zavod i koliko bi nam dobro došao u ovom ratu s Covidom-19 i uzaludnim pokušajima nabave cjepiva - kazala je Alka.

Vuica se zapitala i trošimo li ogromna sredstva na potpuno krive stvari te iznijela svoje viđenje. 

- Danas bi nam puno bitnije bilo imati funkcionalan Imunološki zavod, nego četiri MiG-a... jer nitko neće napasti iz zraka. Biološki rat je naša stvarnost. A Europa? Ne računajte na nju. Računajte na nas ili, što bi naši stariji rekli, 'uzdaj se u se i u svoje kljuse' - zaključila je objavu kantautorica, a njezini pratitelji većinski su se složili s Alkinim stajalištem.

Najčitaniji članci