Obavijesti

Show

Komentari 64

U kvizu nisu znali tko je Oliver Mlakar: Brate, nikad čuo za to

U kvizu nisu znali tko je Oliver Mlakar: Brate, nikad čuo za to
18

Natjecateljima je postavljeno deset pitanja i imali su četiri ponuđena odgovora od kojih je samo jedan točan. Imali su vremena za dogovaranje, a timovi nisu čuli odgovore drugih tako da nije bilo 'varanja'

VIDEO

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Hana: 'Brak' pratim, ali 'Savršeni' mi je najdraži zbog mog Gorana

U prvoj epizodi zabavnog kviza '10 pitanja' sudjelovale su zvijezde RTL-ovih showova i tri odabrane natjecateljice, koje su iz svog doma pokazale koliko dobro poznaju Hrvatsku. Hana Rodić (22) i Goran Jurenec (40) zaigrali su sa Sandom iz Makarske, Bahra iz 'Ljubavi na selu' pridružila se timu Katarine iz Kalinovca, a najpoznatiji Imoćani iz 'Superpara' Danijela i Josip udružili su se s Martom s otoka Prvića.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Hana Rodić 01:10

Show je vodila Antonija Blaće (40). Kao što i sam naziv emisije kaže, natjecateljima je postavljeno deset pitanja i imali su četiri ponuđena odgovora, a jedan je bio točan. Mogli su se dogovarati i razmijeniti mišljenja da bi došli do točnog odgovora, ali nisu mogli čuti odgovore drugih tako da nije bilo 'varanja'. 

Prvo pitanje bilo je 'Koja je od ovih pasmina autohtoni hrvatski pas?', a ponuđeni su bili odgovori 'hrvatski hladnokrvnik', 'hrvatski posavac', 'dalmatinski pas' i 'zagorski pomeranac'. Svi su točno odgovorili i rekli c), odnosno, dalmatinski pas. Antonija ih je i zezala pa ih je pitala jesu li ikad čuli za zagorskog pomeranca i da im je čudno kako im je to promaknulo. Onda im je rekla da se šali jer ta pasmina ne postoji te da su njihovi odgovori točni, a natjecateljima je odmah laknulo.

Sljedeće pitanje bilo je vezano uz poljoprivredu. Glasilo je 'U kojem mjesecu je potrebno posaditi lubenicu kako bi na ljeto uživali u slatkim plodovima?, a na raspolaganju su imali odgovore 'u veljači', 'u svibnju', 'u srpnju' te 'važno je samo da je mjesec pun'. Bahrin tim je jedini rekao da je točan odgovor veljača i tako oni nisu dobili bodove, a Hanin i Goranov te Danijelin i Josipov tim znali su da je točan odgovor svibanj. 

Uslijedilo je i pitanje o popularnom voditelju još slavnijeg kviza Kviskoteka, a iako su svi odgovorili točno i rekli kako se radi o Oliveru Mlakaru, Josip i Danijela nisu znali točan odgovor. Marta, koja je bila s njima u timu rekla je kako su oni premladi da bi to znali i odmah zaključila kako se radi o Mlakaru. 

- Nikad čuo nisam za to, brate - govorili su Imoćani. 

Svi su točno odgovorili i na pitanje o našoj atletičarki koja je postigla zavidne rezultate u jednoj atletskoj disciplini, a rješenje je bilo 'skok u vis'. Znali su da je riječ o Blanki Vlašić i tako 'pobrali' bodove. Na petom pitanju vidjelo se tko stalno prati showove, a tko nije vjerni gledatelj. Pitanje je glasilo 'Koji par iz emisije Ljubav je na selu ima najviše djece?, a ponuđeni odgovori su bili 'Stjepan i Nikolina', 'Nevenka i Zvone', 'Alojz i Monika' i 'Tina i Davor'. Hana je znala da je točno 'Stjepan i Nikolina', dok su drugi timovi odgovorili 'Alojz i Monika'. Ipak, Danijela iz 'Superpara' dvoumila se i čak rekla kako misli da su Stjepan i Nikolina točan odgovor, ali njen se tim ipak odlučio kako je rješenje 'Alojz i Monika', što im je kasnije spočitavala. 

Nitko nije znao kako se zove malo mjesto u Slavoniji, a ponuđeni odgovori bili su 'Kuhano jaje', 'Omlet', 'Jajoglave', 'Kajgana'. Točan odgovor bio je Kajgana, a Josipu je bilo žao što to nisu rekli kao točan odgovor jer je tako isprva mislio. I sedmo pitanje zadalo je glavobolje natjecateljima jer nisu znali koju je seriju krajem 70-ih snimio Žaki Marušić. Imali su četiri mogućnosti: 'Malo misto, 'Velo misto', 'Naše Malo Misto' ili 'Miće misto'. Odgovor je bio Velo misto, a svi su rekli Naše malo misto, koje je zapravo prethodilo Velom mistu. 

Refren pjesme 'Kad mi dođeš ti' Olivera Dragojevića svi su znali i točno odgovorili, a onda s voditeljicom i zapjevali. Predzadnje pitanje bilo je 'Na kojem je otoku postojalo malo uzletište za vojne avione u Drugom svjetskom ratu?', a ponuđeni su 'Brač', 'Cres', 'Vis' i 'Biševo'. Svi su točno odgovorili rekavši Vis. I zadnje, deseto pitanje bilo je o omiljenoj hrani Tonyja Cetinskog (50). Nakon što su svi rekli kako je točan odgovor 'fritaja s istarskim šparogama', javio im se i Tony i otkrio točan odgovor te im čestitao na tome što su pogodili.

Treće mjesto u igri zauzeo je Bahrin tim s osvojenih pet bodova, na drugom mjestu bili su Danijelin i Josipov tim s osvojenih sedam bodova, a bod više zbog kojeg su zasjeli na tron imao je tim Hane i Gorana. 

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Hana: 'Brak' pratim, ali 'Savršeni' mi je najdraži zbog mog Gorana

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

00:46
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 64
VIDEO

Baby Lasagnu kritizirali su zbog znakovnog pozdrava: Evo što on zapravo znači i predstavlja...
NAKON POLUFINALA EUROSONGA

Baby Lasagnu kritizirali su zbog znakovnog pozdrava: Evo što on zapravo znači i predstavlja...

Mnoge je to zaintrigiralo, pa su odgovor na to pitanje potražili kod gospođe Ružice Višnjić, predsjednice Udruge osoba oštećenog sluha iz Vinkovaca

Nizozemac Joost pod istragom EBU-a: 'Do daljnjeg neće imati probe, istražujemo incident'
AFERA NA EUROSONGU

Nizozemac Joost pod istragom EBU-a: 'Do daljnjeg neće imati probe, istražujemo incident'

Nizozemski predstavnik na Eurosongu, Joost Klein, danas je trebao peti po redu nastupiti na probi
Numerologinja o Lasagni i finalu: 'Bit će maestralan, ali to što nastupa 23. je jedna igra...'
SMIJEŠI LI NAM SE POBJEDA?

Numerologinja o Lasagni i finalu: 'Bit će maestralan, ali to što nastupa 23. je jedna igra...'

Olga Hadjić nam otkriva što bi Marku Purišiću moglo stvoriti problem u finalu Eurovizije u subotu