Obavijesti

Show

Komentari 0

U petak vas u Posh Fantasy baru očekuje nastup DJ Mary

U petak vas u Posh Fantasy baru očekuje nastup DJ Mary
1

Mary je kontinuirano prisutan na klupskoj sceni u Hrvatskoj, te je jedan od pionira techno & house pravca u Zagrebu. Karijeru DJ-a započeo je ‘89/’90 u klubu Kset

VIDEO

Dugogodišnje iskustvo te velika ljubav prema elektronskoj glazbi profilirali su DJ-a koji danas na zagrebačkoj sceni ima veliku popularnost. Mary je kontinuirano prisutan na klupskoj sceni u Hrvatskoj, te je jedan od pionira techno & house pravca u Zagrebu. Karijeru DJ-a započeo je ‘89/’90 u klubu Kset, gdje je puštao razne stilove elektronske glazbe s miješanjem tada vrlo utjecajnog industrijskog sounda i dosta ondašnje nove EBM produkcije (Nitzer Ebb, Front 242, Ministry,….), te kasnije New Beat i Acid House scene..

S dolaskom techna 90’-ih Mary se nalazi u njemu te ga odmah prihvaća, što je i logičan slijed poslije navedenog EBM & industrijskog sounda. Dobar glazbeni ukus izgrađen na elektronskoj glazbi osamdesetih i devedesetih donio je dobru podlogu za ono što danas radi. Sva ta atmosfera prije spomenute glazbe može se naći u njegovim današnjim setovima, uvijek se trudi prezentirati glazbu koja ima dušu, ponekad hipnotičku, ponekad snažnu ali uvijek plesnu i groovy.

Tehnička umješnost i sposobnost rezultirali su odličnim tematsko-glazbenim techno-house setovima po kojima je Mary poznat. Izdavao je ploče za labelove kao Pornographic, BTrax, Choice, Patterns Special, Techhead, Northwest Dynamics, Amazone, Work Hard Play Hard te na svojem prvom techno labelu Soul Access.U zadnje vrijeme od 4-5 godina orijentirao se također na tech-house i deep-house sound a ima i nekoliko izdanja (Behaviors Rec./Soul Industries Rec.).

Ujedno je 2008. otvorio novi label pod imenom Audiometric Records za spomenutu glazbu (www.facebook.com/audiometric.records) na kojem također ima nekoliko svojih remixova te nadolazećih izdanja. Uspješno je izgradio reputaciju kao jedan od zanimljivijih hrvatskih artista svirajući pored mnogih dj-a na party-ima kako u Hrvatskoj tako i u mnogo evropskih gradova kao što su BELGIJA Rave Nation (Antwerpen), We Love Fridays (Pecq), FRANCUSKA Automatik (Paris), BTrax (Paris), Sweetpeak (Paris), Gonzosmile (Paris), MF System (Paris), In Your Face (Dijon), Risk (Dijon), Sub Bass (Metz), Tek in France (Amneville-Les-Thermes), Generation Electronik (Marseille), TGP (Saint-Omer), ITALIJA i Robot (Torino), NIZOZEMSKA Technoscope (Amsterdam), Interparty (Amsterdam), Dehumanized (Nijmegen), ŠVICARSKA Sputnik (Zürich/Künten), NJEMAČKA Sputnik (Lahr), SLOVAČKA Stereodrome (Bratislava), ČEŠKA Connect Yourself (Prag), Paradox (Prag), Enter 2001 (Brno), AUSTRIJA Gazometer (Vienna), Electronic Moves (Linz), Gimmik (Knittelfeld), MAKEDONIJA UFO (Skopje), TURSKA Technodays (Istanbul), itd..

Danas Mary ima zavidnu karijeru kao DJ/Producent, i jedan je od rijetkih hrvatskih DJ-a koji je imao prvi svoj Label (s izdavanjem ploča) i koji je napravio proboj prema vani. Pariz, Amsterdam, Torino, Istanbul, Prag, Vienna, Zurich, Beograd samo su neka od mjesta gdje Mary učestalo gostuje izvan Hrvatske te predstavlja CRO scenu u pravom svijetlu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Sjećate li se zgodne vozačice tramvaja Ive? Za 24sata o mužu i planovima: 'Želimo djecu...'
IVA ĆAVAROVIĆ

Sjećate li se zgodne vozačice tramvaja Ive? Za 24sata o mužu i planovima: 'Želimo djecu...'

Iva i Bonislav Ćavarović vjenčali su se prije gotovo godinu dana, a sada smo sa simpatičnom vozačicom razgovarali o njihovim planovima za budućnost...

Pogledajte fotke i snimku druge probe Baby Lasagne! Fanove je oduševio jedan detalj: 'To je to'
ENERGIČNA IZVEDBA

Pogledajte fotke i snimku druge probe Baby Lasagne! Fanove je oduševio jedan detalj: 'To je to'

Danas 15 predstavnika na Eurosongu ima probu za polufinale. Među njima je i Baby Lasagna koji je ovoga puta promijenio jedan detalj, a njegovi fanovi mu sugeriraju da takav izađe na pozornicu u polufinalu
Karmen u 'Braku na prvu' bacila oko na Lovru? 'To je javna tajna'
RASPRAVA DRUGIH KANDIDATA

Karmen u 'Braku na prvu' bacila oko na Lovru? 'To je javna tajna'

Karmen nije javno priznala da joj se sviđa Lovre, no Lovru je stavila na prvo mjesto po fizičkoj privlačnosti