Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
0 komentara

U Stereo Garaži se vratite u prošlost uz 'Retro Techno'

Prisjetimo se prvih techno zvukova koje je prvi proizveo poznati njemački band Kraftwerk početkom 70-tih godina. Istinska techno glazba nastaje 80-tih godina

PR fotografije
Foto: PR fotografije
0 komentara

U subotu 26.10. Stereo Garaža vam nudi poznati serijal elektronske glazbe: "Retro Techno". Vratimo se u prošlost i prisjetimo se prvih techno zvukova koje je prvi proizveo poznati njemački band Kraftwerk početkom 70-tih godina. Istinska techno glazba nastaje 80-tih godina u Detroitu, a njegovi pioniri su Carl Craig, Derrick May, Juan Atkins i Kevin Sounderson. 

Nakon toga se techno glazba proširila na sve kontinente, a svoju ekspanziju doživljava pocetkom 90-tih godina kada se javlja mnoštvo Techno rave partya širom Europe poglavito u Njemačkoj i Nizozemskoj. U Velikoj Britaniji javio se specifican " Techno rave " pokret kao odgovor na " dosadnu " pop glazbu 1980-tih i kao nastavak razvoja elektroničke britanske " Acid-house " scene koja je bila zabranjivana krajem 1980-tih godina. Velika Britanija je specifična i po tome što je utemeljila zvuk " Rave " glazbe, sa specifičnim " piano rifovima " u kombinaciji s " techno hard core " elementima. 

Techno kao glazbu je teško definirati, no ona je u neku ruku spoj glazbene tradicije koju su ljudi dobili u nasljedstvo i novih tehnologija u koju je glazba ušla. Danas je Techno jedan od najpopularnijih pravaca elektronske glazbe ! Na novi nastavak Retro Techno serijala u Stereo Garažu vam dovodimo jednog od pionira Slovenske Techno scene, legendarnog DJ Veztaxa. Pored njega svoje stare techno ploče vrtit će već dobro nam znani domaći techno borci: DJ Ogi, Fyuz i Kinkela.

Cijena ulaznice: 30/40 kn

Otvaranje vrata: 23 sata

Trajanje: 23 - 06 sati 

Naši partneri pišu
Message