Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
0 komentara

U Zagrebačko kazalište mladih stiže 'Eichmann u Jeruzalemu'

Slovenski kazališni redatelj Jernej Lorenci, dobitnik Europske nagrade za novu kazališnu realnost 2017, u ovoj je predstavi istražio koliko nam prijeti opasnost od ponovnog pojavljivanja zla

Foto: ZKM
0 komentara

'Eichmann u Jeruzalemu', predstava Jerneja Lorencija, po mnogima ocijenjena kao jedan od najvažnijih kulturnih događaja u zemlji u 2019., na programu je Zagrebačkog kazališta mladih u veljači 15. i 16. te 25. veljače u 19 sati. Čitateljima 24sata ZKM poklanja 1x2 ulaznice za izvedbe 15. i 16. veljače. 

Foto: ZKM

Projekt Eichmann u Jeruzalemu zamišljen je kao dijalog s njemačkom filozofkinjom Hannom Arendt koja je u istoimenoj knjizi postavila nove temelje političke filozofije, propitujući ključna pitanja vezana uz zlo, njegovu narav koja se prije svega ogleda u banalnosti, a potom i pitanje o stvarnoj težini savjesti. Slovenski kazališni redatelj Jernej Lorenci, dobitnik Europske nagrade za novu kazališnu realnost 2017, u ovoj je predstavi istražio koliko nam prijeti opasnost od ponovnog pojavljivanja zla. S pomoću različitih medija na sceni se ustanovljuju elementi suđenja kao kazališnog čina. 

Foto: ZKM

- Eichmann u Jeruzalemu, predstava ZKM-a, po meni je jedan od najbitnijih kazališnih događaja protekle godine. Prvo, političkog kazališta kod nas gotovo da i nema, a nikad nam nije bilo potrebnije. Drugo, to je predstava o zlu koje nam je ponovno nikad bliže i nikad prisutnije, predstava o pogubljenju humanosti kojem svakodnevno svjedočimo, iznesena na scenu u izvrsnoj kolektivnoj suigri glumačkog ansambla Zagrebačkog kazališta mladih - rekla je glumica Lana Barić

U predstavi glume Katarina Bistrović Darvaš, Pjer Meničanin, Frano Mašković, Vedran Živolić, Lucija Šerbedžija, Rakan Rushaidat, Dado Ćosić i Mia Melcher.
 

Naši partneri pišu
Message