Show

Komentari 7

U Zagrebu osvanuo mural braće Vragec iz hit serije Smogovci

U Zagrebu osvanuo mural braće Vragec iz hit serije Smogovci

Smogovci su snimljeni prema istoimenom romanu Hrvoja Hitreca koji je bio i scenarist same serije. Posebno popularni bili su Smogovci u Domovinskom ratu, a oni su se snimali i prikazivali sredinom devedesetih

Na ulazu u Teniski klub Klinček u Kušlanovoj ulici u Zagrebu naslikan je mural koji prikazuje braću Vragec iz popularne televizijske serije 'Smogovci'. 

POGLEDAJTE VIDEO 

Naime, mural je zapravo posveta legendarnoj sceni iz uvodne špice serije čija se radnja odvijala upravo na toj i okolnim lokacijama.  

Sama priča o Smogovcima započela je 1976. zahvaljujući Hrvoju Hitrecu, autoru pet romana i scenarija za svih šest sezona dječje humoristične serije. 

Na Televiziji Zagreb 4. travnja 1982. godine emitirana je prva epizoda na inicijativu urednika Paje Kanižaja, a režirao ju je Milivoj Puhlovski. Nezaboravna serija postala je hit u Hrvatskoj, a emitirala se do 1997. godine.

Posebno popularni bili su Smogovci u Domovinskom ratu. Oni su se snimali i prikazivali sredinom devedesetih.

Serija je pratila živote i avanture šestorice braće Vragec i njihovih prijatelja i neprijatelja. Dragec, Pero, Mazalo, Cobra, Štefek i Buco iz Naselka postali su najpoznatiji dečki u državi, a mnogi su uz njih odrasli.

U popularnim Smogovcima su se pojavile i neke od najvećih zvijezda bivše Jugoslavije, od Ćire Blaževića do Johnnyja Štulića

Najčitaniji članci