Obavijesti

Show

Komentari 2

Ukleti setovi: Demoni, spaljeni organi, udari munje, ubojstva...

Ukleti setovi: Demoni, spaljeni organi, udari munje, ubojstva...
7

U filmu 'Osvajač Džingis Kan' više od 40 posto ekipe dobilo je rak, a u hororu 'Annabelle' jednom od glumaca pala svjetiljka na glavu na istom mjestu gdje je njegov lik u filmu bio ubijen

VIDEO

Tijekom godina, sve više ljudi sa filmskih setova, što horora što drugih žanrova, tvrdi kako su im se događale čudne stvari tijekom snimanja. Što više, misle da postoje filmovi koji su ukleti.

'Pasija', film kojeg je režirao Mel Gibson (62), jedan je od njih. Razlog tomu što je glavnog glumca Jima Caviezela (50), koji je utjelovio Isusa, udarila munja tijekom snimanja scene na planini. Ubrzo nakon što se njemu dogodila nesreća, ozlijedio se i pomoćnik redatelja Jan Michelini (39) na identičan način. Iako ga nazivaju 'ukletim', film je ostvario profit od četiri milijarde kuna. 

S filmom 'Osvajač Džingis Kan' situacija je još ozbiljnija. Navodno je više od 90 od ukupno 220 sudionika sa seta dobilo rak, piše People. Film je snimljen 1956., a rak je do 1979. 'napao' 40 posto ekipe. Lokacija snimanja bila u državi Utah, preciznije u gradu Saint George za kojeg se kasnije otkrilo da ima vrlo visoku stopu raka među stanovništvom.

U filmu iz osamdesetih godina prošlog stoljeća pod nazivom 'Poltergeist' došlo je do smrti dvije mlade glumice. Dominique Dunne ubijena je iste godine kada je film izašao, dok je njezina kolegica Heather O'Rourke preminula nekoliko godina kasnije od pogrešno dijagnosticiranog crijevnog problema.

Još ih je dvoje iz filma preminulo zbog operacije i raka. Jedan od glumaca tvrdi kako su pravi kosturi korišteni kao rekviziti, a drugi kaže da je izvršio egzorcizam na setu.

'Zona sumraka' iz 1983., mješavina horora i znanstvene fantastike, bila je, kako kažu, ukleta u stvarnom životu. Tijekom snimanja filma, Vic Morrow te nekadašnji dječji glumci Renee Chen i Myca Dihn Lee preminuli su helikopterskoj nesreći.

'Vitez tame' Christophera Nolana (48) također pripada ovome popisu. Jedan zaposlenik na setu preminuo je tijekom snimanja akcijske scene, dok su se drugima dogodile čudne stvari. Australac Heath Ledger predozirao se, a neki kažu da je baš ova uloga glavni krivac za to.

Christiana Balea su optužili za napad, a Morgan Freeman (81) preživio je tešku prometnu nesreću.

Slavni 'Egzorcist' iz 1973. smatra se ukletim zbog mnogo neobičnih događaja vezanim za njega. Set je izgorio, glumice Linda Blair i Ellen Burstyn su ozlijeđene tijekom snimanja, a Jack MacGowran i Vasiliki Maliaros preminuli su ubrzo nakon što je film dovršen.

Još jedan film iz osamdesetih sa sobom donosi bizarne nezgode. Glumac Gregory Peck i redatelj iz 'Pretkazanja' letjeli su različitim avionima, no u oba je udarila munja. Također, avion koji se trebao koristiti za snimanje filma, ali se u posljednjem trenu promijenio plan, srušio se i svi koji su tada putovali su poginuli. Idućeg dana, tigar je ubio trenera životinja koji je radio na setu.

Tijekom snimanja 'Vrane' iz 1994., Brandona Leeja, sina Bruce Leeja, ubio je drugi glumac. Međutim, još se opasnih stvari dogodilo u vezi tog filma.

- Prvog dana snimanja, jedan čovjek sa seta pao je u jarak, a kada su ga podignuli, stresla ga je struja. Svi su mu organi bili spaljeni te je jedva preživio. Dva dana nakon, kamion se zapalio, a zatim je uragan uništio dijelove seta – ispričao je Jon Polito koji je utjelovio Gideona.

Na red je stigao i najukletiji film svih vremena, 'Rosemaryjna beba' iz 1968. Ovu titulu dodijelio je Vanity Fair, a nekoliko je razloga za to. Nakon što je film ugledao svjetlo dana, skladatelj filmske glazbe Krzysztof Komeda preminuo je od pada, producent William Castle hospitaliziran je zbog bubrežnih kamenaca te je jedva preživio, a Sharon Tate, suprugu redatelja Romana Polanskog (85), ubila je obitelj Manson.

Redatelj poznatog horora 'Annabelle', John Leonetti (62), izjavio je da su se dogodile misteriozne stvari tijekom snimanja. John je došao na lokaciju snimanja i vidio na prašnjavom prozoru otisak ruke s tri prsta. Ne bi to bilo čudno da demon iz filma nema tri umjesto pet prstiju. Zatim, jednom od glumaca pala je svjetiljka na glavu na istom mjestu gdje je njegov lik u filmu bio ubijen. Inače, 'Annabelle' je snimljena po priči o stvarnoj ukletoj lutki koja se trenutno čuva u muzeju u Connecticutu.

Iako se smatra herojem, lik Johna Connora u 'Terminatoru' donio je mnoge nesreće glumcima kojima je pripala upravo ta uloga. Za Edwarda Furlonga (41), koji je glumio Johna 1991., sumnja se da se predozirao heroinom, a 2011. izjavio je da je švorc nakon što je bivša supruga zatražila zabranu prilaska.

Nick Stahl (38), kojeg smo imali prilike gledati u trećem nastavku filma, imao je nekoliko 'incidenata' nakon te uloge. Uhićen je jer nije htio platiti vozaču taksija te posjedovanja droge. Thomasa Dekkera (30) uhitili su jer je navodno udario biciklista automobilom, a Christian Bale (44) se javno osramotio jer je video na kojemu grdi redatelja fotografije postao viralan.

I za franšizu 'Superman' kaže se da je ukleta. Prvi glumac koji je proživio avanture superheroja, George Reeves, propao je nakon snimanja tog filma. Osam godina nakon počinio je samoubojstvo, iako neki kažu je možda i ubojstvo u pitanju.

Christopher Reeve, koji je glumio u nastavku iz 1978., bio je uspješan sve do 1995. dok nije pao s konja i ostao paraliziran. Devet godina kasnije preminuo je. Kako američki mediji pišu, i drugi glumci povezani s ovom franšizom imali su težak život, uključujući Margot Kidder, Marlon Brando i Richarda Pryora

VIDI OVO! Neki su puni sebe, a neki ljubomorni: Ovih 6 znakova zodijaka potajno mrze sve oko sebe, jeste li vi jedan od njih?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Baby Lasagna nakon nastupa: 'Moj posao još nije gotov!
PRVO POLUFINALE EUROSONGA

Baby Lasagna nakon nastupa: 'Moj posao još nije gotov!

U prvom polufinalu se za prolazak u finale borilo 15 izvođača, od kojih 10 ide dalje. Osim njih su nastupale i tri države iz skupine 'Velikih 5'

Baby Lasagna zapalio društvene mreže! 'Daleko najbolji', 'Hrvati zaslužuju pobjedu', 'Ovo je vrh'
LASAGNA-MANIJA

Baby Lasagna zapalio društvene mreže! 'Daleko najbolji', 'Hrvati zaslužuju pobjedu', 'Ovo je vrh'

Društvene mreže 'eksplodirale' su kad je naš predstavnik izašao na pozornicu, većina korisnika hvali njegov nastup, njegovu energiju, kostim...
VIDEO Cijela dvorana zapjevala 'Rim Tim Tagi Dim': Pogledajte nastup našeg Baby Lasagne
PRVO POLUFINALE EUROSONGA

VIDEO Cijela dvorana zapjevala 'Rim Tim Tagi Dim': Pogledajte nastup našeg Baby Lasagne

Naš Baby Lasagna izašao je na pozornicu i zapjevao 'Rim Tim Tagi Dim'. Trenutačno mu se predviđa najviše šanse za pobjedu, čak 37%! Od početka pjesme su svi iz publike pjevali uz njega