Obavijesti

Show

Preminuo glumac Ranko Stojić

Preminuo glumac Ranko Stojić
4

Umro je kazališni, televizijski i filmski glumac Ranko Stojić čija je cijela je karijera bila vezana uz Trešnju, još od vremena kada je to kazalište imalo naziv Malo kazalište Trešnjevka, objavljeno je u ponedjeljak

Kazališni, televizijski i filmski glumac Ranko Stojić rođen je 1952. u Vinkovcima. Glumio je u serijama "Ponos Ratkajevih", "Obični ljudi", "Zabranjena ljubav", "Smogovci" i drugima, te dao svoj glas u brojnim sinkronizacijama animiranih filmova. U ponedjeljak je na društvenim mrežama kazališta "Trešnja" objavljeno da je preminuo.

Nedavno umirovljen, on se i nadalje pojavljivao na pozornici Trešnje u predstavama koje su godinama na repertoaru, a Stoju, kako su ga svi zvali, bilo je teško zamijeniti jer je bio nositelj tradicionalne stare škole originalnih glumačkih osobnosti, stoji u priopćenju.

Istaknuto je da je cijela Stojićeva karijera bila vezana uz Trešnju, još od vremena kada je to kazalište imalo naziv Malo kazalište Trešnjevka.

24sata

- Jedan od onih članova ansambla koji nisu bili predodređeni za uloge prinčeva i junaka, onizak i upečatljive fizionomije, bio je majstor scenske minijature u važnim sporednim ulogama, jasnoga glasa i sjajne dikcije, mogao je igrati uloge komične i tragične, iskusni stup ansambla, profesionalac od glave do pete na kojega je svaki redatelj mogao računati bez oklijevanja - navedeno je.

Izrazito kazališni glumac, pojavljivao se i u televizijskim novelama, ali je Trešnja bila i ostala ne samo njegova matična kuća nego i dom u kojemu je desetljećima oživljavao brojne likove.

Preminula mostarska glumica Amra Prutina u 37. godini života
Preminula mostarska glumica Amra Prutina u 37. godini života

- Otišao je jednoga ljetnog jutra, izdalo ga je srce koje je dugo i snažno kucalo za kazališnu umjetnost. Ostaje žal za sjajnim glumcem iz naraštaja koji je obilovao osobnostima, tako dragocjenim u teatru. Glumački ansambl, tehničko osoblje i uprava Kazališta Trešnje izražavaju iskrenu sućut obitelji Ranka Stojića - poručili su iz tog kazališta.