Obavijesti

Show

Komentari 37

Veliko finale Splitskog festivala: Neni Belanu nagrada žirija, a TBF-u i Cambi nagrada publike

Veliko finale Splitskog festivala: Neni Belanu nagrada žirija, a TBF-u i Cambi nagrada publike
10

Nakon što je u četvrtak Doris Dragović očarala publiku, a sinoćnja retrospektiva ponudila pregršt vrhunskih izvođača, subotnja finalna večer otkrit će nam konačnog pobjednika 61. Splitskog festivala

U subotu je na rasporedu bila finalna večer 61. Splitskog festivala na Prokurativama. Dakako, kao i u petak, svi zainteresirani prijenos su mogli pratiti uživo na Rivi.

Split: Druga večer 61. Splitskog festivala

Na kraju večeri saznali su se i konačni pobjednici, a to su bili Neno Belan te TBF, klapa Cambi i ST Koke.

Neno Belan odnio je prvu nagradu stručnog ocjenjivačkog žirija. Autori pobjedničke pjesme “Zvijezde” su Josip Radić i Neno Belan. Nagradu zlati val dodijelio je direktor festivala Tomislav Mrduljaš.

Pobjedu publike odnijeli su Cambi, TBF i Splitske koke s pjesmom “Bambina mia“. Nagradu Zlatni galeb dodijelio je splitski gradonačelnik Ivica Puljak.

U subotu je voditeljski trojac bio Duško Ćurlić, Doris Pinčić i Jelena Lešić. Publiku uživo, ali i pred televizorima zabavljali su Giuliano, Alka Vuica, Boris Rogoznica, Dražen Zečić, Mia Dimšić, Neno Belan i brojni drugi.

Neki od gosti u publici su Andro Krstulović Opara, Ivica Puljak sa suprugom i kćerkom, Ana Gruica, Hana Huljić, Olja Einfalt...

Doris Dragović priredila koncert za pamćenje i zapjevala Olivera, a bodrio ju je i suprug Marijo
Doris Dragović priredila koncert za pamćenje i zapjevala Olivera, a bodrio ju je i suprug Marijo

Večer je otvorio glazbenik ToMa s pjesmom 'Zaboravljeni', a javnosti je poznat po tome što se natjecao i na Dori. Nešto kasnije Dolores je 'Ariom' očarala sveprisutne.

Već prvih nekoliko skladbi 'razbudilo' je publiku i podiglo atmosferu, a talentirani glazbenici silno se trude odnijeti pobjedu. Konačno su Splićani, ali i mnogi ostali dočekali festival u pravom izdanju.

Antonia Dora Pleško sve je iznenadila snježno bijelom haljinom i tako zaboravila na gaf koji joj se sinoć dogodio.

Finalna večer 61. Splitskog festivala

Neobičnom čipkastom haljinom, ali odličnom izvedbom, publiku je iznenadila Alka Vuica s pjesmom 'Palmižana.

U duetu, i u potpuno različitim kombinacijama, Luka Basi i Ivana Kovač otpjevali su pjesmu 'Danas'.

TBF-ovci su u suradnji s Klapom Cambi i ST Koke priredili pravi show, njihova neobična zajednička izvedba 'Bambina Mia' izmamila je brojne osmijehe, ali i veliki pljesak.

Iskusna garda u liku Giuliana i Mladena Grdovića izvedbama je još jednom pokazala zbog čega su toliko dugo u vrhu glazbene scene, nastupima su šarmirali publiku.

Domaći as Dražen Zečić posebno je 'podignuo' splitsku publiku i napravio pravu atmosferu s pjesmom 'Ako život opet priliku mi da'.

Posljednji izvođać ovogodišnjeg 61. Splitskog festivala bio je Neno Belan s baladom 'Zvijezde', koju je otpjevao ispod vedrog splitskog neba.