Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
72 komentara

'Vatrogasci su helikopterom došli kako bi ugasili moj roštilj'

Dobitnik nagrade ‘50 godina’ Rade Šerbedžija ispričao je kako je zbog organiziranja zabava na koje mu dolaze kolege poput Toma Cruisea doživio filmsku scenu te da je ‘Harry Potter’ njegov veliki fan

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
72 komentara

Cijelo djetinjstvo i mladost, iako sam puno nastupao u vinkovačkom kazalištu, nisam razmišljao da se profesionalno bavim glumom. Volio sam puno čitati i nadao sam se da ću biti profesor književnosti, ispričao je Rade Šerbedžija (72). Glumac je zbog umjetničkog rada na Motovun Film Festivalu dobio nagradu “50 godina” te se tim povodom prisjetio glumačkih početaka.

VOLI NOGOMET Šerbedžija: Reprezentacija je za ponos, svijet priča o nama

- U Osijeku sam kao dječak praćkom gađao operne pjevačice - govori Šerbedžija, koji smatra da umjetnost ne smije biti dosadna. Iako kaže da ne želi pričati o prošlosti da ne upadne u zamku s tvrdnjom da je nekad bilo bolje, priznaje da su se filmovi stvarali na drukčiji način.

Foto: promo

- Nekad smo snimali kao da idemo u tvornicu na posao. Jugoslavija je proizvodila velik broj filmova pa se stvorila dobra generacija autora. Postoje plodna i manje plodna vremena za rad na filmu. Nekad je bilo više para za film, danas je ovo sirotinja - rekao je Šerbedžija. 

Glumio je s najvećim filmskim imenima, no iznenadila ga je reakcija njegove kćeri kad joj je rekao da će glumiti u “Harryju Potteru”.

Foto: promo

- Nisam gledao na to kao nešto posebno, a Nina mi je rekla: ‘Tata, ti ne znaš koliko si sad porastao u mojim očima. Pitao sam je zar ne zna gdje sam sve glumio, a ona je odgovorila: ‘Glumio si u filmovima, a Harry Potter je novi svijet’ - prepričao je Rade. Iznenadili su ga i glumci popularnog serijala Daniel Radcliffe (29), koji glumi najpoznatijeg čarobnjaka na svijetu, te Rupert Grint (29), koji glumi njegova prijatelja Rona Weasleya.

- Sjedio sam u šminkaonici i pitao se kako da ih zamolim autogram za kćer. Njih dvojica zaigrano su trčala, a kad su me opazila, zatražila su moj autogram. Rekoh: ‘Eto ti, Nina, sad’ - prepričao je Šerbedžija. Glumac u svojoj kući u Los Angelesu priprema zabave za svjetski poznate kolege, a o njihovim navikama ne želi govoriti da ne bi narušio prijateljstva s njima.

SLAVLJENIK Rade Šerbedžija: Dosta je fešti, rođendan slavim uz obitelj...

- Prijateljima koji dolaze kažem da ne smiju ništa pitati, na primjer Toma Cruisea, jer i on poput drugih ljudi želi privatnost - objašnjava Šerbedžija. Dok je jednom prilikom pripremao roštilj u dvorištu, susjedi su mu pozvali vatrogasce.

- Zapalio sam specijalno presušenu koru od hrasta koja mesu daje miris šume, ali se jako dimi. U jednom trenutku iznad mene preletio je helikopter i ja se pitam koga opet traže. Točim si vino, a kad ono vatrogasna kola ulaze ispred mene, a vatrogasci iza mene preskaču ogradu - ispričao je Rade. S vatrogascima se našalio kako vatru pali samo organskim drvetom, a oni su mu poželjeli dobru zabavu.

VIDI OVO: Penis toliko velik da se vidi iz svemira.

Brijuni: Rade ? erbed??ija i prijatelji koncertom otvorili 18. sezonu kazali??ta Ulysses | Autor: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

VIDI OVO: Ovo je ključ savršenog seksualnog života.

Naši partneri pišu
Message