Obavijesti

Show

Komentari 0

Vesna Ćuro-Tomić od vijesti iz novina sašila prvoklasni roman

Vesna Ćuro-Tomić od vijesti iz novina sašila prvoklasni roman
3

Kriminalistički roman ‘Lice iza ogledala’ urednice i spisateljice Vesne Ćuro-Tomić njezin je drugi roman objavljen u biblioteci Balkan Noir koja okuplja vrhunske autore poput Tribusona, Pavličića

VIDEO

Riječ je o još jednom kriminalističkom romanu, ali ovaj put drukčijem od moje zadnje knjige ‘Crna vreća’, kaže urednica i spisateljica Vesna Ćuro-Tomić, autorica romana “Taksi za televiziju”, “Gola vučica”, “Crna vreća” i sada “Lice iza ogledala”.

- Potonji se manje bavi društvenom situacijom unutar zemlje, a više psihološkim profiliranjem likova - kaže autorica.

Priča je to o drami jedne žene, glumice, koja trpi gubitke na poslovnom i privatnom planu - od gubitka emisije koju vodi pa do gubitka ljubavi.

Nespes

Odlazi na plastičnu operaciju nakon koje ostaje - unakažena. Neodgovorni i neprofesionalni liječnik sve je “zeznuo” pa protagonistica iz klinike dalje u život odlazi potpuno nakazna.

- Priča počinje istragom ubojstva dotičnog liječnika, u ‘flashbackovima’ govori o njegovu odnosu sa ženama te ocem koji je bio poznati uvaženi kirurg. Jednako se tako temeljito ‘secira’ i emocionalni život glumice, njezini odnosi, promišljanja i život - ističe Vesna Ćuro-Tomić, kojoj je, napominje, najvažnije priču “posaditi” na temelje sadašnjeg trenutka u gradu Zagrebu.

- Stvarnosni dio me zanima, sve kreiram prema vijestima i medijima, razgovorima u redakciji - kaže ova dugogodišnja urednica i objašnjava strukturu romana.

- Na početku, na kraju, ali i tijekom romana provlači se nešto što bih nazvala ‘metatekstom’. To su događaji iz stvarnosti koji su me na neki način nagnali ili inspirirali da od tog ‘podatka’ napravim priču ili segment svojeg romana - govori autorica i navodi primjer.

- Na jednome mjestu u prvom licu pišem kako sam, prolazeći ulicom, vidjela mladu ženu koja mi je uzvratila pogled, no vrlo plaho i uplašeno. U tom trenutku shvatila sam da je polovica njezina lica ‘uništena’. Odmah sam počela razmišljati tko je ta žena, s kime živi, koga ima ili nema - kaže Ćuro-Tomić.

Njezin roman “Crna vreća” također je objavljen u biblioteci “Balkan Noir”.

Bavi se događajima koji uslijede nakon što junakinji, u depresivnoj, osiromašenoj Hrvatskoj, “pred noge” padne crna vreća s novcem.

Odlično prihvaćen roman u biblioteci “Balkan Noir” dobio je svog nasljednika.

Balkan Noir

Da je krimićima nemoguće odoljeti - i njihovu čitanju i pisanju, potvrđuje biblioteka Balkan Noir. Riječ je o izborima najboljih što hrvatski pisci nude. U biblioteci su objavljivali i Hrvoje Šalković, Pavao Pavličić, Goran Tribuson...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'
BIO NA SUDU

Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'

Haris je u istoj košulji koju je odabrao za brakorazvodno ročište, nastupio u zagrebačkom Mintu ranije ovaj mjesec. Nakon što je izašao sa suda, medijima je rekao kako je službeno razveden

Bahra uputila savjet Dragani Mirković:  'Nije baš zgodno što nema nešto ušteđenog novca'
PODRŽALA PJEVAČICU

Bahra uputila savjet Dragani Mirković: 'Nije baš zgodno što nema nešto ušteđenog novca'

Ja bih se isto razvela od Tonija na Draganinom mjestu, rekla je Bahra Zahirović iz emisije 'Ljubav je na selu'
VIDEO Evo kako je Dragana Mirković prokomentirala svoj razvod: 'Ovo mi je jako teško'
SVLADALE JE EMOCIJE

VIDEO Evo kako je Dragana Mirković prokomentirala svoj razvod: 'Ovo mi je jako teško'

U trenutku kada je jedna od najvećih folk zvijezda Dragana Mirković (56) objavila da se rastaje nakon 24 godine braka sa suprugom Tonijem Bijelićem, sjedili smo s njom na kauču u njezinom dvorcu nadomak Beča. Poručila je da prolazi kroz jako teško razdoblje...