Obavijesti

Show

Komentari 62

Vinko nakon pobjede u Voiceu: 'Nastavljam svirati na ulicama'

Vinko nakon pobjede u Voiceu: 'Nastavljam svirati na ulicama'
7

BILI UZ NJEGA Podrška tokom natjecanja bili su mu prijatelji, cura i obitelj. Njegovi mama i tata za finale su doputovali iz Njemačke. ‘U šoku sam nakon pobjede. Nisam svjestan što sam napravio', kaže Vinko

VIDEO

Voli raditi iz sjene, a u showu nije želio pobijediti. Od publike se oprostio pjesmom ‘Pelin i med’ Dine Dvornika, čime je dirnuo u srce svog mentora, Davora Gopca (56).

Naposljetku je upravo skroman dečko iz Čapljine, Vinko Ćemeraš (25) postao pobjednik treće sezone showa ‘The Voice’.

- Nisam očekivao pobjedu. Međutim, sad tek počinje pravi rad - rekao nam je Vinko. Gobac mu je prije nastupa savjetovao da ostane smiren i svoj. Vinko je za Studio rekao da ni od koga nije naslijedio talent za glazbu, već je on jedini u obitelji. Nije isključena ni inozemna karijera, što mu ne bi bio problem, s obzirom na to da Vinko ima i nekoliko pjesama na engleskom jeziku.

- Više volim strane, ali kao što se vidjelo, mogu prenijeti emocije i sa stranom pjesmom - dodao je. Najveći su mu uzori Bon Iver, Paolo Nutini, Eddie Vedder, Urban... Samog sebe teško mu je opisati, ali uvijek kaže kako je pošten i dobar prema svima. Ćemeraš je na ‘The Voice’ gledao zapravo kao na sredstvo kojim lakše može prijeći stepenice do glazbenog uspjeha.

Upravo je tako i gradio svoju natjecateljsku priču. Korak po korak, prošao je audiciju, nokaut, dvoboj i dvije emisije uživo pa finale treće sezone u kojoj je, može se reći, uvjerljivo pomeo konkurenciju. Priznaje kako mu je najbolja stvar u životu što je uzeo Gopca kao mentora s kojim je u finalu zapjevao u duetu.

Izveli su njihovu kultnu pjesmu 'Pinokio' s albuma 'Sexy Magazin' iz 1990. godine skačući po pozornici. Gopca je oduševila Vinkova smirenost i staloženost, za što kaže da je totalna suprotnost od njega. Davor sebe opisuje hiperaktivnim dok stalno nešto brblja. Međutim, čini se kako se ovaj dvojac u duetu dobro nadopunjavao. - Rad s Gopcem bila je sudbina. Došli smo do pobjede, moje i njegove - rekao je Ćemeraš i nastavio:

- Imam iste ciljeve kao i prije. Sviranje na ulici i autorske stvari. Počeo je pjevati s 15 godina, a danas svira gitaru, piše tekstove, sklada i aranžira pjesme. Od glazbe nije odustajao ni zbog studija, na što su njegovi roditelji ponosni. Nakon što je show završio, Vinko sada želi što prije početi raditi na autorskim pjesmama. Svojim pjevačkim adutom smatra prenošenje emocija, po čemu se razlikovao od drugih kandidata.

Nije se puno prevario, naročito kada je pjesmom “Pelin i med” ganuo svog mentora. Iako je skrivao pogled ispod naočala, Gobac je priznao kako ga je pjesma dirnula i obrisao je suze.

- Ja sam tebi kroz ovu sezonu sve rekao. Skidam ti kapu. To je sve što ti još imam za reći - komentirao mu je Davor Gobac izvedbu. Iako je bilo onih koji su imali druge favorite, mnogi su pisali po društvenim mrežama kako je Vinko zasluženo pobijedio. Između ostalog, mnogi su naglasili kako će Vinko imati posebno mjesto u njihovu srcu što se glazbe tiče.

Ništa manje nisu bili oduševljeni njegovom izvedbom pjesme ‘Pelin i med’ Dine Dvornika, koja je rasplakala Davora Gopca.

- Vinko i njegova verzija pjesme ‘Pelin i med’ je kao šlag na tortu. Velika je čast izvoditi Dinu Dvornika, koji je bio jedan, jedini i neponovljivi. Uživanje samo takvo - napisao je jedan gledatelj. Osim mentora, obitelji i svojih bližnjih, Vinko je tako dobio podršku i od gledatelja, koji su mu dali glas.

- Osjećam se super, još sam u šoku nakon pobjede. Nisam još svjestan što sam napravio - rekao nam je Ćemeraš. Najveća potpora tijekom sudjelovanja u showu bili su mu obitelj, prijatelji i djevojka. Velika posvećenost interpretaciji, minimalistički nastup, kačket i naočale prepoznatljivi su elementi Vinkove pojave koje je publika svojim glasovima znala nagraditi. Cijeli mu je show bio iznad očekivanja, a nije ni slutio da će doći do finala.

Na Bernardu, Albinu i Filipa, tvrdi, nikad nije gledao kao na konkurenciju, već na ljude s kojima mu je bio užitak raditi i slušati ih. Vinko je prvi muški natjecatelj koji je pobijedio u ovom showu.

Nakon neočekivane pobjede, proslavio je u rodnoj Čapljini. Situacija je bila napeta sve do kraja, a Vanna (49) je poručila kako su pobjednici svi koji su kročili na pozornicu. Njegovu pobjedu od početka natjecanja su naslućivali Danijela i Robert, Vinkovi roditelji koji su za finalnu emisiju putovali iz Njemačke.

POGLEDAJTE VIDEO:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 62
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin