Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Imate priču? Zovite i šaljite! 099/224-2424 za WhatsApp, Viber, MMS, SMS email: reporter@24sata.hr telefon za čitatelje: 01/24-24-242
77 komentara

Vinkova dirljiva životna priča: Konobario je da si plati fakultet

Nikad nije kune tražio, a nije da mu se ne bi dale. Jednostavno je takav. Kad ne bi bio zauzet fakultetom, svirao je, išao na gaže, ispričala je Vinkova teta Anita, koja ne krije sreću zbog njegova uspjeha...

Foto: HRT
77 komentara

Ja sam već zadovoljan. Ne bih volio ni pobijediti. Zašto?! Zato što volim raditi iz sjene, rekao je prije finala Vinko Ćemeraš (25) koji je naposljetku postao pobjednik je treće sezone glazbenog showa 'The Voice Hrvatska'. Kroz natjecanje ga je mentorirao Davor Gobac (56). U finalu showa se suočio s jakim konkurentima - Albinom Grčić, koja je osvojila treće mjesto, Filipom Rudanom, koji je završio drugi, te Bernardom Bobovečki, koja je bila četvrta.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vinko dolazi iz Čapljine, a za treću pjesmu kojom se predstavio u finalu izabrao je 'Pelin i med' Dine Dvornika. 

- Idem riskirati... Valjda će biti dobro - rekao je Vinko prije finalne večeri za Slobodnu Dalmaciju. Cijela obitelj podržavala ga je u studiju, a njegovi roditelji Danijela i Robert doputovali su iz Njemačke kako bi ga slušali uživo. 

Foto: Dario Njavro/HRT

Njegov otac rekao je kako je Vinkovo zanimanje za glazbu počelo gitarom kupljenom starijem sinu Marinu, kojega ona nije previše interesirala, pa se njome okupirao Vinko. Većinom je učio svirati sam, a od glazbe nije odustajao ni kad su ga, uz studij, sustigle brojne obveze i odgovornost prema kući i braći budući da su roditelji otišli raditi izvan Hrvatske.

TREĆA SEZONA Gobac ne krije sreću: Vinko Ćemeraš je pobjednik Voicea

- Sjećam se da je bio klinac, neki četvrti, peti razred, kad je za rođendan poželio mikrofon. Svi su se začudili njegovoj želji, ali je tata otišao u trgovinu i kupio mu ga - rekla je Vinkova teta Anita, koja živi i radi u Frankfurtu. 

Foto: Dario Njavro/HRT

Anita je jednim dijelom zaslužna za glazbeni ukus Vinka.

VINKO GANUO GOPCA Nosio Dvornikov šešir i plakao na Dininu pjesmu 'Pelin i med'

- Kod kuće sam imala jedan stari gramofon i kolekciju ploča Beatlesa, Doorsa... I kako mog sina to nije zanimalo, sve sam to dala Vinku. I gramofon i ploče. Kasnije su mu pod ruku došli Bijelo dugme, Parni valjak... A taj gramofon je i dandanas u njegovoj sobi - rekla je.

Foto: HRT/screenshot

Vinko je sam sebi financirao fakultet, po ljeti je konobario na Čiovu, a zaradu je ulagao u obrazovanje.

NAJVEĆA PODRŠKA U 'VOICEU' Emocije na vrhuncu: Albina je izvedbom rasplakala svoju baku

- Nikad nije kune tražio, a nije da mu se ne bi dale. Jednostavno je takav. Kad ne bi bio zauzet fakultetom, svirao je, išao na gaže... Roditelji su, otišavši van, kako se ono kaže, kuću na njemu ostavili. Velika je to i puna kuća bila, danas je zaključana. Sad je nas nekoliko bilo dolje, u Čapljini, za Božić. Skupilo nas se petero, šestero za stolom, drugi nisu mogli doći. A nekad nas je bilo petnaestak. Valjda ćemo opet jednom biti skupa - ispričala je Anita. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Naši partneri pišu
Message