Obavijesti

Show

Komentari 7

Vjenčao se u 91. godini: Dva dana nakon svadbe je preminuo

Vjenčao se u 91. godini: Dva dana nakon svadbe je preminuo
14

Ken Dodd, koji je cijeli svoj život proveo u rodnom Liverpoolu, razbolio se oko Božića. Prije dva tjedna je pušten kući. Namjeravao je, kada se oporavi, nastaviti svoju stand-up turneju

VIDEO

Britanski komičar Sir Ken Dodd umro je u nedjelju navečer, samo dva nakon što je oženio svoju partnericu Anne Jones, s kojom je bio u vezi 40 godina. Par se vjenčao u njegovom domu u Liverpoolu u kojem je živio cijeli svoj život. Imao je 91 godinu. 

Dodd je prije dva tjedna pušten iz bolnice u kojoj je proveo šest tjedana zbog infekcije pluća. 

- To je prekrasna ljubavna priča. Bili su zajedno četiri desetljeća, a on ju je nenadano zaprosio u petak. Anne je bila presretna i odmah je kontaktirala lokalnog vikara i dogovorila da javni bilježnik dođe k njima ne bi li se mogli vjenčati u kući - rekao je njegov glasnogovornik u emisiji Good Morning Britain. Dodaje kako njegova smrt nije nikog iznenadila jer je bio jako bolestan no, kaže, dirljivo je kako je usrećio svoju partnericu prije smrti. 

- Također je čekao cijelog života da ga proglase vitezom, a to mu se dogodilo prošle godine. Ken je bio komičarska legenda i pravi genije - rekao je glasnogovornik. 

Investitures at Buckingham Palace

Ken je održao posljednji stand up nastup u dvorani u rodnom Liverpoolu. Kada se razbolio oko Božića, morao je otkazati sve ostale nastupe u sklopu svoje turneje 'Happiness' ('Sreća'). 

- Jako će mi nedostajati u Liverpoolu. Svake godine sam ga viđao na polnoćki. Obožavao je ovaj grad i njegove komičarke korijene. Bio je inspiracija mnogima, a do samog kraja je znao držati pozornost publike na stand-up nastupima - rekao je njegov kolega, komičar i glumac Les Dennis. 

Comedy legend Sir Ken Dodd dies aged 90

Glumac John Challis, najpoznatiji po ulozi Boycieja u humorističnoj seriji 'Mućke', jedan je od mnogih Britanaca koji su se od Dodda oprostili dirljivim objavama na društvenim mrežama. 

- Jako mi je žao što je Ken Dodd preminuo. Jednom sam ga upoznao i nikada to neću zaboraviti - napisao je Challis. 

Nakon što je izašao iz bolnice prije dva tjedna, komičar je obećao vratiti se na pozornicu. 

- Naučit ću svoje noge da ponovno 'prorade', već su zaboravile kako se hoda. Jednom kada se oporavim, vratit ću se jedinom poslu kojeg sam ikad imao - rekao je komičar te dodao da je pisao nove šale za vrijeme boravka u bolnici. 

Dodd se proslavio svojom komedijom i šaljivim pjesmama. Njegova glavna 'fora' je bila da se pojavljuje s brisačima prašine, uz frazu: 'Kako sam škakljiv'. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Evo kako izgleda luksuzna vila Nikoline Pišek od 1,7 mil. eura
POKAZALA INTERIJER

Evo kako izgleda luksuzna vila Nikoline Pišek od 1,7 mil. eura

Voditeljica je prije nekoliko dana otkrila da se seli, a sad je s pratiteljima podijelila kako je uredila prostor. U utorak je imala i problema sa svojim svekrom Mišom Grofom i stanom u Beogradu

Pitali smo vas koga želite iduće godine vidjeti na Eurosongu: Pogledajte koga ste odabrali!
REZULTATI ANKETE

Pitali smo vas koga želite iduće godine vidjeti na Eurosongu: Pogledajte koga ste odabrali!

Najlošije je prošla Daria Kinzer koja je dobila samo dva glasa. Ona nas je predstavljala na Eurosongu 2011. godine s pjesmom 'Celebrate'
Fanove naljutio video na profilu Eurosonga: 'Sve je namješteno'
'OVO JE ČUDNO'

Fanove naljutio video na profilu Eurosonga: 'Sve je namješteno'

Na ovogodišnjem Eurosongu pobijedili su Nemo, predstavnici Švicarske, a brojni smatraju da to nisu zaslužili