Pjevač će svoje kulinarske vještine pokazati i na snimanjima 'Celebrity MasterChefa'. Osim jela s mesom i povrćem žiri će pokušati oduševiti i spravljanjem tjestenine
Vlado Kalember: Briljiram jer mi ni jedna žena ne kuha
Tipični sam mesožder i na mojem jelovniku uvijek bude komad mesa. Najdraži su mi piletina, svinjski vrat i biftek. Uz to, volim pečeno povrće i krumpir u svim kombinacijama, kaže Vlado Kalember (62).
Pjevač će svoje kulinarske vještine pokazati i na snimanjima 'Celebrity MasterChefa'. Osim jela s mesom i povrćem žiri će pokušati oduševiti i spravljanjem tjestenine. Često je kuha na razne načine jer je njegov sin Darijan (10) voli. Rado i prijatelje pozove na večeru, posebice kad kod njega gledaju nogometnu utakmicu.
Frendovi vole njegov biftek
- Kod mojeg mesara nabavim biftek dva, tri dana ranije. Kad se svi okupe, pečem ga na naglo. Za svaki slučaj, uvijek spremim i koji komad više jer cijelo moje društvo voli dobro pojesti. U drugoj tavici ispečem malo tikvica i prije nego što utakmica počne sve im je servirano - rekao je Kalember. Kod takvih večera pogreške mu se teško potkradu i svi uvijek isprazne tanjure.
Iako kaže da nije opterećen hranom, kuha svaki dan i voli jela koja se brzo i jednostavno spreme, a kvalitetna su i zdrava. Često je na putu i jede u restoranima pa mu je najljepše jesti doma, ali, priznaje, nije vješt u spravljanju jela koja se 'jedu žlicom'.
- Kad se zaželim dobroga graha, neke čorbe ili gulaša, odem u obližnji restoran gdje serviraju gablece i super mi je - zadovoljan je Vlado.
Kolači i slastice nisu često na njegovu stolu jer, tvrdi, nije sladokusac. Nikad mu ni jedna žena nije kuhala.
I u braku je kuhao sam
- Najveći dio života sam živio sam, pa sam se naviknuo brinuti o sebi u svakom smislu, pa i u kuhanju. Ana i ja puno smo radili, putovali iz jednog grada u drugi. Ona je puno svirala u inozemstvu pa je znala biti odsutna i po tjedan dana. No kad je bila kuće, a ja na putu, po povratku bi me razveselila omiljenim jelom - rekao je Kalember o devetogodišnjem braku s violončelisticom Anom Rucner (33).
Ističe da njegova bivša supruga zna dobro kuhati, ali su se naviknuli da svatko sebi kuha jer i u hrani, kao i u glazbi, imaju različite ukuse. Iako je Ana više voljela kuhanu hranu, nikad nije odbila čuveni Vladin crveni rižoto ili biftek s orasima, čija priprema traje tri dana. Toliko meso prije pečenja mora odležati u pacu.