Obavijesti

Show

Komentari 13

Vlaho: 'Borili smo se za Saloon 950 dana. Sve i dalje stoji...'

Vlaho: 'Borili smo se za Saloon 950 dana. Sve i dalje stoji...'
6

Prije osam godina pokrenuli su i parnicu za naknadu štete, propuštene dobiti i ukradenih stvari protiv tvrtki Klokan i Klemm Security. Ništa se nije pomaknulo

VIDEO

Prije pet godina, u 10 sati, sudskom smo presudom opet ušli u Saloon. Za to smo se borili 950 dana, rekao nam je Vlaho Srezović, vlasnik kultne diskoteke Saloon, omiljenog okupljališta zagrebačke mladeži 70-ih, 80-ih i 90-ih.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

01:02

- Jučer smo zato na šanku Saloona tata, supruga Ana, kći Marani, odvjetnik Hrvoje i ja nazdravili toj slatkoj, maloj pobjedi - dodao je Maro Srezović.

Nezakonitim ugovorima uprave Grada Zagreba iz kultnog su kluba izbačeni u rujnu 2013., kad je provaljeno u Saloon i počelo njegovo uništavanje. Nakon tri godine sudskih procesa, 19. travnja 2016. Srezovići su sudskom odlukom opet vlasnici kluba i od tada pokušavaju pokrenuti posao. Uprava Grada Zagreba ih, govore, opstruira tako da im ne želi izdati minimalne tehničke uvjete za rad. Klub ih je, ističu, imao od osnivanja 1970. do provale 2013. U priču se, dodaju, umiješalo i nadležno Ministarstvo turizma, no Grad Zagreb je odugovlačenjima uspio otjerati dvije tvrtke u stečaj. Obratili su se za pomoć i predsjedniku Vlade RH Andreju Plenkoviću te predsjedniku RH Zoranu Milanoviću.

- Lani smo proslavili jubilarnih 50 godina postojanja kluba, a onda je došla nesretna korona i sve je stalo - kaže Srezović. Teško im je bilo jučer prisjetiti se kako su prije pet godina sa sudskim ovršiteljem i policijom ušli u klub, vidjeli sve uništeno i osjetili smrad. Teško se, kažu, te emocije mogu prepričati.

- Kad smo na taj dan opet stavljali znak Saloona, i tata i ja smo se rasplakali - kaže Maro. Prije osam godina pokrenuli su i parnicu za naknadu štete, propuštene dobiti i ukradenih stvari protiv tvrtki Klokan i Klemm Security. Ništa se nije pomaknulo.

- Nepotrebno otezanje! Uputili smo 12 požurnica i dva zahtjeva za izuzećem suca Hrvoja Lukšića jer ne radi svoj posao, barem ne u našem predmetu. Pisali smo i Ministarstvu pravosuđa, pučkoj pravobraniteljici i predsjedniku RH Zoranu Milanoviću. Predmet se i dalje ne rješava, a postoji sudska pravomoćna presuda županijskog suda koji je utvrdio krivce, provalnike, odgovorne za uništenje kluba - kaže Maro. Slučaj čist kao suza, ali se, eto, odugovlači osam godina.

Odrastao je u Saloonu: Najveće face bile su naši kućni prijatelji
Odrastao je u Saloonu: Najveće face bile su naši kućni prijatelji

Unatoč pravomoćnom Rješenju o legalizaciji zgrade Saloona, uprava Grada Zagreba, ističu, i dalje ih opstruira te ne dopušta parcelaciju, iako to moraju napraviti. Žalili su se Ministarstvu graditeljstva. Opet čekaju. Čekaju i na radnu dozvolu koju nikako da dobiju. U međuvremenu, Saloon je posjetila i najmlađa članica obitelji Srezović. S pet dana mama Ana puštena je s kćeri iz bolnice. Prije nego što su došli doma, svratili su u klub.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

FOTO Pogledajte kako danas izgleda Pero iz 'Života na vagi'
I DALJE JE UPORAN

FOTO Pogledajte kako danas izgleda Pero iz 'Života na vagi'

Pero Jukić izgubio je više od 60 kilograma u showu 'Život na vagi' te je završio kao najbolji među nefinalistima

Baby Lasagnu kritizirali su zbog znakovnog pozdrava: Evo što on zapravo znači i predstavlja...
NAKON POLUFINALA EUROSONGA

Baby Lasagnu kritizirali su zbog znakovnog pozdrava: Evo što on zapravo znači i predstavlja...

Mnoge je to zaintrigiralo, pa su odgovor na to pitanje potražili kod gospođe Ružice Višnjić, predsjednice Udruge osoba oštećenog sluha iz Vinkovaca
Eurosong kasno u noći objavio raspored nastupanja u finalu: Baby Lasagna među zadnjima!
GLAZBENI SPEKTAKL

Eurosong kasno u noći objavio raspored nastupanja u finalu: Baby Lasagna među zadnjima!

Finale će otvoriti Šveđani, a nakon njih nastupaju redom Ukrajinci pa Njemci, Luksemurg, Nizozemska, a šesti po redu je Izrael