Obavijesti

Show

Komentari 205

Vlatka ostala bez angažmana: Kako ćemo sada raditi pire?

Vlatka ostala bez angažmana: Kako ćemo sada raditi pire?
1

ZAVRŠILA S KUHANJEM Državna televizija nije naručila nove epizode emisije ‘Škola kuhanja’’ u kojoj je voditeljica Vlatka Pokos objašnjavala pripremu pirea i pomfrita

Takav je format zapravo vrlo zahtjevan. Nije lako u kratkoj emisiji pokazati i dočarati sve što bismo željeli, rekla je Vlatka Pokos (46) o petominutnoj emisiji 'Škola kuhanja', koju je vodila na HTV-u, a u kojoj su jela spravljali kuhari amateri.

U kulinarskom showu, dijelu znanstveno-obrazovnog programa, a koji se prikazivao u udarnom terminu nakon večernjeg 'Dnevnika' na Prvom programu, tako se moglo vidjeti kako se pripremaju pomfrit, pire, šalša od rajčica, kuhano vino, juha od orade, pileći temeljac, grah varivo... Kako se pisalo, svaka je epizoda stajala 9500 kuna, odnosno svih 75, koliko je snimljeno, 712.000 kuna.

- Doista se može jako mnogo naučiti i uživam u svakom trenutku, a pogotovo u ukusnoj hrani koju kušamo - rekla je voditeljica i pjevačica o showu koji je završio s emitiranjem na televiziji. Emisije su se snimale unaprijed.

- Ako se ‘Škola kuhanja’ ponovno nađe u programskoj shemi, pravodobno ćemo o tome obavijestiti javnost - rekli su nam na zagrebačkom Prisavlju.

Top 3 Vlatkina recepta koja vjerojatno niste znali pripremiti:

Pire krumpir

Krumpir oguliti i narezati na kocke jednake veličine te kuhati u slanoj vodi. Zagrijati toplo mlijeko i dodati maslac

Pomfrit

Oguliti krumpire, staviti ih u hladnu vodu da ne oksidiraju, narezati na štapiće debljine 1 cm, ocijediti, posušiti i pržiti u ulju.

Šalša od rajčica

Na ekstra djevičanskom maslinovu ulju pirjati luk, dodati češnjak i začine te očišćenu rajčicu izrezanu na manje komade ili kockice.

Snalažljiva

Vlatka kaže da je rijetko povezuju s kuhinjom, ali da je vična spremanju jela

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 205