Show

Komentari 1

Vlatko Stefanovski najavio je veliki koncert u Lisinskom

Vlatko Stefanovski najavio je veliki koncert u Lisinskom

Najpoznatiji gitarist ovih prostora najavio je koncert u zagrebačkoj dvorani Lisinski. Gažu je zakazao za travanj, a budući da je gitarist blizak surdnik mnogih hrvatskih pjevača, publiku će iznenaditi dostima iznenađenja

Snimio sam ga na dah u svega nekoliko dana no ovaj je album u meni dozrijevao barem dvadeset godina, rekao je Vlatko Stefanovski (60) prije službenog predstavljanja njegovog novog samostalnog albuma Mother Tongue.

Najpoznatiji gitarist ovih prostora najavio je koncert u zagrebačkoj dvorani Lisinski.

Gažu je zakazao za travanj, a budući da je gitarist blizak surdnik mnogih hrvatskih pjevača, publiku će iznenaditi dostima iznenađenja.

Stefanovski je ljetos nastupio s Radom Šerbedžijom (71) u kazalištu Ulysses.

Zanimljivo je kako Vlatko Stefanovski, jedan od nesumnjivo najboljih gitarista na svijetu doživljava svoj instrument kao neku vrst njegovog alter ega:

- Ja vidim kako se mladi muzičari muče sa svojim instrumentom. Naravno, imao sam i ja tu fazu, ali vrlo brzo sam shvatio instrument kao nešto prirodno. Za mene je gitarski vrat kao pista avionska za uzletanje u neke visine duha. Posvetio sam jednu skladbu gitari jer je ona meni kao obrana ili štit, kao pancir košulja, ona je moj psihijatar, čuje me, s njom učim o samom sebi.

Najčitaniji članci