Obavijesti

Show

Komentari 0

Voditelji: 'I mi gledamo Kockicu. Potrebno je ostati dijete u duši'

Voditelji: 'I mi gledamo Kockicu. Potrebno je ostati dijete u duši'
1

Tatjana Horvatić i Davor Balažin pripremaju zanimljive sadržaje za specijalizirani TV kanal za djecu, mlade i obitelj. Jako ih vesele terenska snimanja

VIDEO

Omiljeni domaći dječji kanal RTL Kockica nedavno je proslavio sedmi rođendan. Kroz program ovog kanala “prošetali” su svi legendarni animirani likovi, od Mickeya Mousea, Pink Panthera, Toma i Jerryja do Maše i Medvjeda. Osim toga, RTL Kockica pruža nagrađivane dokumentarce i humoristične serije. Veliku ulogu u svemu imaju voditelji Tatjana Horvatić i Davor Balažin, koji marljivo smišljaju nove teme.

- Program je jako napredovao. Od sadržaja koji smo sami producirali u početku smo se više bazirali na projekte koji obrađuju zanimljivosti u okolici Zagreba, dok smo prije nekoliko godina to proširili na razne dijelove Hrvatske - ispričao nam je Davor, koji smatra kako za ovaj posao zauvijek treba ostati “dijete u duši”.

S njim se slaže i kolegica Tatjana.

- Nastojim u svakom intervjuu s djetetom pristupiti kao apsolutni neznalica jer djeca, koliko god mala bila, mogu nas puno toga naučiti - rekla nam je Horvatić, koju najviše vesele terenska snimanja.

Tijekom snimanja serijala “Etno sat” upoznali su cijelu Hrvatsku, a oduševila su ih djeca koja njeguju našu tradiciju. Govore nam kako njihove dnevne sadržaje najviše prati mlađa generacija, a u večernjim terminima uživaju i stariji.

- Mislim da naš kanal pruža dovoljno sadržaja u kojima svatko može pronaći za sebe ono što voli - govori nam Davor.

Pred TV, pa u krevet: Crtići kojih se i danas rado sjećamo
Pred TV, pa u krevet: Crtići kojih se i danas rado sjećamo

- Otkad znam za sebe, komunikacija s klincima išla mi je jako dobro. Izgleda da je trebalo samo malo vremena da se otvori prilika kako bi se ta dva svijeta spojila - dodao je Balažin, dok je Tatjana prije dolaska na televiziju radila u tiskanim medijima. Njezina prijava za posao na televiziji bila je rezultat želje za promjenom. Voditelji smatraju kako za rad na RTL Kockici nisu važne godine te da bi se i stariji novinari jednako dobro snašli.

- Važan je način na koji se komunicira s djecom. Bitno je naučiti prilagoditi se svakoj situaciji, prodrijeti do djece koja se pred kamerama znaju zatvoriti - rekla nam je Tatjana, a Davor se nadovezao kako je važno da to bude netko tko u djeci može izazvati interes za sadržaj koji se prezentira. RTL Kockica gleda se i u njihovim kućanstvima. Tatjana kaže kako njezini nećaci i nećakinja obožavaju crtane serije, a navečer i ona sama pogleda neku od humorističnih serija. Voditelji smatraju kako od samog početka emitiranja programa imaju zanimljive projekte i bave se aktualnim temama.

- Najviše me veseli kada vidim da klinci uživaju u našem programu i da je naš trud na kraju urodio plodom. Super mi je i to što mi posao nije samo vezan za ured već idem i na ‘teren’ i upoznajem zanimljive ljude. Najviše inspiracije vučem iz osobne znatiželje - zaključio je Davor.

I u ovoj godini kockiće čeka pregršt novih, zabavnih i zanimljivih sadržaja kao, što su animirane serije “Mouk”, “Booba”, “Vesela farma”, “Leonardo”, “Apćiha” te nova sezona crtića “Zig&Sharko”. Za dašak nostalgije onih nešto starijih gledatelja pobrinut će se kultna dramska serija “Život na sjeveru”.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'
'ONA JE CENTRALNA FIGURA'

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'

U vezi smo. Dogodilo se prije dovoljno dugo vremena, ali ne želim ići u detalje, rekla nam je pjevačica i voditeljica

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?
UPOZNAJTE 15 FINALISTICA

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?

Tek će jedna od nekoliko tisuća djevojaka, koje se godišnje diljem svijeta prijavljuju na najprestižnije natjecanje na svijetu, Miss Universe, ima priliku za svjetski mandat i krunu.
Stjepan Vukadin oglasio se oko odlaska Melkiora i Damira iz 'Masterchefa': 'Hvala za sve!'
VIŠE NEĆE BITI U ŽIRIJU

Stjepan Vukadin oglasio se oko odlaska Melkiora i Damira iz 'Masterchefa': 'Hvala za sve!'

Melkior Bašić i Damir Tomljanović odlaze iz žirija 'MasterChefa', a njihov kolega Stjepan Vukadin sad je podijelio njihovu zajedničku fotografiju