Obavijesti

Show

Komentari 8

Vraća se 'Večera za 5', a počela su i prva podbadanja: 'Pokazat ću Dalmatincima kako se kuha!'

Vraća se 'Večera za 5', a počela su i prva podbadanja: 'Pokazat ću Dalmatincima kako se kuha!'
7

Svađe i prepucavanja, ali i sklapanje novih prijateljstava nisu rijetkost u showu 'Večera za 5 na selu'. I ovoga puta imamo kandidate koji su došli da bi pobijedili, ali i onih koji su željni zabave

VIDEO

Dunja Topšić Bašić (37), Sandra Matijević (43), Marija Tadić (69), Jakov Marendić (46) i Vjera Alberta Rismondo (36) provest će pet dana u druženju, kuhanju, kušanju jela te komentiranju i ocjenjivanju. Oni su prvi kandidati 14. sezone RTL-ova showa 'Večera za 5 na selu'.

POGLEDAJTE VIDEO: Božidar napao goste radi ocjena

Pokretanje videa...

Kuhar iz showa napao suparnike 03:40

 Led u kuhanju pred kamerama prvi će probiti temperamentni Splićani koji s nestrpljenjem čekaju pokazati svoja jela i kulinarski talent.

Dunja dolazi iz Kaštel Lukšića, frizerka je, rodom iz Slavonije, ali se preselila u Dalmaciju gdje živi sa suprugom. Za sebe kaže da vesela, zabavna, jednostavna osoba koja je uvijek spremna za društvo i voli provoditi vrijeme u prirodi, a u 'Večeru za 5 na selu' prijavila se da bi pokazala Dalmatincima kako se kuha i pripremaju slastice u Slavoniji.

Omiljena kuhinja joj je slavonska, naravno. Najčešće priprema meso i povrće, a svojom najvećom manom u kuhanju smatra to što ne stigne probati sve što pripremi. Jako je sigurna u svoje kulinarsko umijeće, kaže da je maksimalno predana kuhanju i vjeruje u pobjedu.

Njegovateljica Sandra dolazi iz Dugopolja kod Splita, a u emisiju ju je prijavila kći zato što smatra da njezina mama zna stvarno dobro kuhati, istinski uživa u tome, a uz to je vesela i druželjubiva osoba. Sandra napominje i da je iskrena zato što nema strpljenja za ljude koji dolaze u emisiju da bi se glupirali.

Najčešće priprema domaća jela, omiljeno joj je teletina s krumpirima, priznaje da ima 'malih problema' sa začinima, no kuha s ljubavlju pa vjeruje da bi mogla i pobijediti. U slobodno vrijeme bavi se slikanjem i crtanjem, a jako voli i životinje - ima tri mačke, dva psa i papigu!

Marija iz Splita radni je vijek provela kao spremačica u bolnici, a sada je umirovljeničke dane ispunila uistinu zanimljivim aktivnostima kao što su pjevanje, ples, šetanje, sport, brzo hodanje, vožnja bicikla i, naravno, kuhanje. Uz sve to, ima vrt u kojem rado provodi vrijeme.

Nije joj strano ni pojavljivanje na televiziji s obzirom na to da je prije 12 godina sudjelovala u 'Večeri za 5' te emisijama 'Mijenjam ženu' i 'Punom parom'. Za sebe kaže da je vesela, komunikativna i druželjubiva osoba, a ponovno se prijavila u show zato što voli izazove i druženja. Najčešće priprema hrvatsku i bosansku kuhinju, ponekad talijansku, a svojom vrlinom u kuhanju smatra to što je perfekcionist.

Iz Splita dolazi i Jakov koji se bavi turizmom, a u emisiju se prijavio ponajviše zato što voli taj kulinarski show, ali smatra da su kandidati malo dosadni pa bi želio to promijeniti. Obožava dalmatinsku i općenito mediteransku kuhinju, najčešće spravlja ribu i plodove mora, omiljeno jelo mu je brudet, no najvažnije je da vjeruje kako je odličan kuhar, što mogu potvrditi njegovi prijatelji koje često poziva u goste.

Za sebe kaže da je klasičan Škorpion i klasičan Dalmatinac - duhovit, ciničan, temperamentan, iskren i samouvjeren, a svojom najvećom vrlinom u kuhanju smatra to što, kako kaže, nema stresa.

Turistička djelatnica Vjera Alberta dolazi iz Splita, za sebe kaže da je društvena, vesela i snalažljiva osoba te nadasve dobra kuharica. Osim pripremanja delicija, njezini hobiji i interesi su putovanja, filmovi, glazba, tarot, upoznavanje ovih kultura kako gastronomski, tako i sociološki.

Emisiju prati od samih početaka, jako joj je zabavna i poučna, a i drago joj je gledati kako se ljudi snalaze pred kamerama i u kuhinji. Smatra da u kuhanju nema mane; brza je, organizirana i vješta, a preferira mediteranska jela te priznaje kako bi voljela pobijediti.

POGLEDAJTE NOVU EPIZODU 'ZVIJEZDE VRIŠTE' S DANIELOM TRBOVIĆ I JELENOM LEŠIĆ:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Baby Lasagnu kritizirali su zbog znakovnog pozdrava: Evo što on zapravo znači i predstavlja...
NAKON POLUFINALA EUROSONGA

Baby Lasagnu kritizirali su zbog znakovnog pozdrava: Evo što on zapravo znači i predstavlja...

Mnoge je to zaintrigiralo, pa su odgovor na to pitanje potražili kod gospođe Ružice Višnjić, predsjednice Udruge osoba oštećenog sluha iz Vinkovaca

Nizozemac Joost pod istragom EBU-a: 'Do daljnjeg neće imati probe, istražujemo incident'
AFERA NA EUROSONGU

Nizozemac Joost pod istragom EBU-a: 'Do daljnjeg neće imati probe, istražujemo incident'

Nizozemski predstavnik na Eurosongu, Joost Klein, danas je trebao peti po redu nastupiti na probi
Numerologinja o Lasagni i finalu: 'Bit će maestralan, ali to što nastupa 23. je jedna igra...'
SMIJEŠI LI NAM SE POBJEDA?

Numerologinja o Lasagni i finalu: 'Bit će maestralan, ali to što nastupa 23. je jedna igra...'

Olga Hadjić nam otkriva što bi Marku Purišiću moglo stvoriti problem u finalu Eurovizije u subotu