Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Imate priču? Zovite i šaljite! 099/224-2424 za WhatsApp, Viber, MMS, SMS email: reporter@24sata.hr telefon za čitatelje: 01/24-24-242
11 komentara

Weinsteinu će se danas suditi, a prijeti mu doživotni zatvor...

Producenta je za seksualno zlostavljanje optužilo više od 80 žena od početka pokreta #MeToo u listopadu 2017. Porotnici razmatraju samo dvije optužbe koje su podnijele Jessica Mann i Mimi Haleyi

Film producer Harvey Weinstein arrives at the 1st Precinct in Manhattan in New York
Foto: LUCAS JACKSON/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
11 komentara

Filmskom producentu Harveyu Weinsteinu (67) prijeti doživotna kazna ako ga njujorška porota osudi za predatorski seksualni napad, pišu strani mediji. Porotnici danas počinju odlučivati o sudbini producenta kojemu se sudi zbog optužbi za seksualno zlostavljanje.

POGLEDAJTE VIDEO:

Weinsteina je za seksualno zlostavljanje optužilo više od 80 žena od početka pokreta #MeToo u listopadu 2017. Porotnici razmatraju samo dvije optužbe koje su podnijele bivša glumica Jessica Mann i bivša asistentica produkcije Mimi Haleyi. Mann je optužila Weinsteina za silovanje u ožujku 2013., a Haleyi da ju je natjerao na oralni seks u srpnju 2006.

Film producer Harvey Weinstein sits inside Manhattan Criminal Court during an arraignment in the Manhattan borough of New York | Autor: pool/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL Foto: pool/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

U unakrsnom ispitivanju, i Mann i Haleyi priznale su barem jedan sporazumni seksualni susret s Weinsteinom nakon navodnih napada. Weinsteinovi odvjetnici su na sudu iznijeli desetke emailova i tekstualnih poruka po kojima su i Mann i Haleyi nastavile imati prijateljski odnos s Weinsteinom godinama nakon navodnih napada.

Pictures of the Year OPTUŽILO GA 80 ŽENA Suđenje protiv Weinsteina: Tužitelji iznosili uvodne riječi

Weinsteinov tim tvrdi kako su se odnosi dogodili uz pristanak, a Mann i Haleyi su koristile seks za napredovanje u karijeri. Porota je čula svjedočenje još četiriju žena.

Foto: PIXSELL

Sudac James Burke će porotnicima dati upute prije nego što se povuku i donesu presudu. Podsjetit će ih kako moraju biti potpuno sigurni u njegovu krivnju, izvan svake sumnje.

POGLEDAJTE VIDEO:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Naši partneri pišu
Message