Obavijesti

Show

Komentari 26

Za druge je bila seks simbol, a sebe je nazivala seks zombijem

Za druge je bila  seks simbol, a sebe je nazivala seks zombijem
1

Pripadnice ljepšeg spola toliko su ‘poludjele’ za takozvanom ‘peek-a-boo bang’ frizurom koja je prekrivala jedno oko da ju je američka vlada planirala zabraniti

VIDEO

Karijera Veronice Lake dokaz je kako je moguće postati svevremenska legenda, iako nije ostavila preveliki trag u filmskoj industriji. Bavila se glumom u periodu od nekoliko godina, a postala je jedna od najpoznatijih i najljepših holivudskih glumica svog vremena.

Njezina filmska karijera brzo je završila jer je patila od mentalnih bolesti i alkoholizma te je bila potresena obiteljskim tragedijama. Rođena je u radničkoj obitelji pod imenom Constance Frances Marie Ockelman 14. studenog 1922. godine. Njezin otac umro je u nesreći kada je imala samo 10 godina, a ona je nakon toga postala problematična i uskoro joj je dijagnosticirana šizofrenija. Majka se preudala te je Veronica dobila očuhovo prezime. Iako su se mnogo selili, ipak su se uspjeli smjestiti na Floridi gdje se, tada tinejdžerka, počela baviti modelingom te pobjeđivati na natjecanjima ljepote.

Zbog Veronicinog uspjeha u manekenskim vodama obitelj se odlučila preseliti na Beverly Hills gdje je upisala školu glume. Ubrzo se pojavila na filmskom platnu, a nakon nekoliko uloga u nju se zaljubio scenograf John Detlie. Iste godine par se vjenčao i dobio kćer Elaine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Njenu frizuru vlada je htjela zabraniti

U to vrijeme još nije uzela umjetničko ime, no nakon uloge u ‘I Wanted Wings’ njena karijera krenula je uzlaznom putanjom. Potpisala je ugovor s Paramountom, a sugerirali su joj da uzme ime Veronica zbog svoje iznimne ljepote, a prezime Lake jer su njene oči bile plave poput jezera.

Pojavila se u ‘Sullivan’s Travels’, a nakon toga njeno ime je odjeknulo Hollywoodom. Postala je sinonim za ljepotu te postala seks simbol tog vremena. Angažmani su se samo nizali te je zaigrala u nekoliko tada popularnih filmova u kojima je tumačila lik fatalnih žena te je poznata kao jedna od prvih ‘pin-up’ djevojaka.

Njezina frizura postala je planetarno popularna. Taj stil iskopirale su žene diljem svijeta, a to čine još i danas. Pripadnice ljepšeg spola toliko su ‘poludjele’ za takozvanom ‘peek-a-boo bang’ frizurom koja je prekrivala jedno oko da ju je američka vlada planirala zabraniti jer se bojala da će se radnicama kosa zaplesti u strojeve.

Kada se činilo da je ništa ne može zaustaviti, Veronica je doživjela još jednu traumu. Naime, kada je bila trudna, pala je na setu i izgubila dijete. Shrvana glumica i njen suprug tragediju nisu mogli podnijeti, a ta situacija dovela ih je do razvoda. Osim toga, film u kojem je tumačila nacističku špijunku je u međuvremenu dobio loše kritike, a njena karijera počela se rušiti.

Zbog alkohola su je i uhitili

Počela je dobivati manje uloge ili pak glumiti u lošim filmovima. Zaigrala je u nekoliko noir krimića, a priče koje su kružile o njoj bile su sudbonosne za njezinu karijeru. Naime, Veronica je dobila reputaciju glumice s kojom je teško raditi, a zbog cijele situacije ona je počela puno piti. Njezin partner iz filma ‘Sullivan’s Travells’ izjavio je da su je u njezinim krugovima nazvali ‘kujom’ te da je ona zavrijedila taj naziv. Udala se za redatelja Andrea De Totha, ali ni on joj nije uspio pomoći.

U braku s Tothom dobila je sina Andrea Michaela i kćer Dianu, no ni djeca je nisu uspjela usrećiti. Njena karijera bila je mrtva, a problem s alkoholizmom sve gori. Suprug je bio primoran potražiti medicinsku pomoć za nju te je izbačena iz Paramounta. I taj brak je propao, a ona je proglasila bankrot.

U međuvremenu se udala za pjesnika Josepha McCarthyja. Objasnila je kako joj je dosadilo biti seks simbol i da bi voljela glumiti u kazalištu. Tada je čak zaigrala u mjuziklu s Lizom Minnelli te se činilo kao da se stvari vraćaju na mjesto. No Veronica je slomila gležanj i bila primorana zauvijek se oprostiti s glumačkom karijerom. Brak je propao nakon četiri godine, a nesretna Veronica utjehu je opet pronalazila u alkoholu. Toliko je zaglibila da su je zbog pijanstva i nereda čak uhitili.

Na komemoraciju je došao samo njen sin

Veronica je odlučila nestati iz javnog života, no u šezdesetima ju je jedan reporter uspio pronaći. Naime, on ju je zamijetio kada je radila u jeftinom njujorškom hotelu kao konobarica. Vratila se na scenu i nekoliko puta se pojavila na televiziji. Objavila je autobiografiju ‘Veronica’ u kojoj je opisala svoju borbu s alkoholom i mentalnim problemima. Tamo je objasnila kako sebe nikada nije doživljavala kao seks simbol, već si je dala naziv ‘seks zombi’.

Smatrala je da će tako povratiti slavu, no to je jedino rezultiralo ulogom u niskobudžetnom horror filmu. Preselila se u Englesku gdje je htjela započeti novi život te se udala po četvrti put. Brak je potrajao dvije godine, a Veronica se odlučila vratiti u Ameriku. Njeno fizičko zdravlje se pogoršalo, a patila je i od paranoje.

Iste godine završila je u bolnici zbog bolova u trbuhu. Njeno stanje nije se poboljšavalo – bolovala je od hepatitisa i bubrezi su joj otkazivali. Preminula je 7. srpnja 1973. godine kada je imala 50 godina. Njen pepeo prosut je po obali, a na komemoraciju su došli samo njen sin Michael i nekoliko stranaca.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Tragedija u 'Večeri za 5': 'Vice je umro nakon snimanja, obitelj je htjela da se epizode emitiraju...'
ŠIBENSKI TJEDAN

Tragedija u 'Večeri za 5': 'Vice je umro nakon snimanja, obitelj je htjela da se epizode emitiraju...'

Vice Martinović obožavao je ribarenje. Tijekom sudjelovanja u showu 'Večera za 5' družio se i kuhao s Ivanom Brnadić, Florijanom Žižićem, Miloradom Casperom Miškovićem i Goranom Grguričinom

Sydney Sweeney je plesala bez grudnjaka pa poručila: 'Žao mi je što imam sjajne grudi...'
PORUKA HEJTERIMA?

Sydney Sweeney je plesala bez grudnjaka pa poručila: 'Žao mi je što imam sjajne grudi...'

Glumicu je nedavno kritizirala holivudska producentica Carol Baum. Unatoč negativnim komentarima, Sydney je uživala s prijateljima u Meksiku
Marija Šerifović o sinu: 'Nisam ga nazvala kako sam htjela jer su mi rekli da je to ime za psa'
ISPRIČALA DETALJE O MAJČINSTVU

Marija Šerifović o sinu: 'Nisam ga nazvala kako sam htjela jer su mi rekli da je to ime za psa'

Marijin sin Mario će početkom svibnja napuniti pet mjeseci, a pjevačica je otkrila zašto se odlučila za to ime, tko joj je najveća podrška i zašto ne voli dijeliti sinove fotografije