Obavijesti

Show

Komentari 7

'Za heroje ću pjevati pjesmu o idealnom svijetu za sve ljude...'

'Za heroje ću pjevati pjesmu o idealnom svijetu za sve ljude...'
5

Daniel Jurišević iz Rijeke proslavio se pjevanjem na A strani, a 4. veljače izvest će legendarnu pjesmu Johna Lennona Imagine na Ponosu Hrvatske i tako odati počast 15 dobitnika prestižne nagrade 24sata

VIDEO

Daniel Jurišević (34) iz Rijeke proslavio se pjevanjem na A strani, a 4. veljače izvest će 'Imagine' na Ponosu Hrvatske. 

Rijeka: Pjevač Daniel Jurišević

Dobrota, poštenje i humanost, duboko su ukorijenjeni u sve dobitnike nagrade Ponos Hrvatske. Njima je lako zamisliti da nema ratova, da svi ljudi žive u miru, pomažu jedni drugima, hrabri su i bore se za najviše ideale kao i za bolje sutra. Stoga će jedna od najpopularnijih pjesama svih vremena, ona legendarnog Johna Lennona, u izvedbi Daniela Juriševića (34) iz Rijeke, biti otpjevana njima u čast. Pjevač koji je široj javnosti postao poznat pjevajući u HRT-ovoj glazbenoj emisiji A-strana i sam je, kaže, sretan što može pjevati upravo za takve ljude.

- Uvijek sto posto podržavam nastupe humanitarnog karaktera te slične projekte, a pogotovo Ponos Hrvatske, projekt koji stvarno stavlja na prvo mjesto ljude koje bi možda prošle neopaženo, a doslovno su heroji svakodnevnog života, svatko na svoj način - kaže Daniel. Pjevati je počeo još kao mali dječak, kada je imao dvije godine.

- Tada sam počeo pjevati u Zajednici Talijana u Rijeci, a očito mi se svidjelo čim se pjevanjem bavim dan-danas. Nakon te najranije dobi upisao sam uz redovnu i osnovnu muzičku školu, te sam pohađao zborove, klape... Kasnije sam postao back vokal na Hrvatska traži zvijezdu, a to me dovelo sve do natjecanja na Voice-u i A-strane - opisuje svoj glazbeni put pjevač. Upravo ga je A-strana, smatra, najviše obilježila.

Rijeka: Pjevač Daniel Jurišević

- Prisutstvo u tom showu mi je dalo ne samo priliku pjevati na televiziji, nego sam iz njega puno toga i naučio. iza svakog nastupa i svake emisije stoje brojne probe te brojni sati provedeni uz profesionalce koji pomažu oko izgovora riječi, metrika, načina izvedbe u svakom dijelu pjesme i svemu onome što je važno u pjevanju. Puno sam naučio te jako puno dao u tom show-u te će uvijek imati posebno mjesto u mome srcu - kaže Jurišević. A-strana mu i privatno budi lijepa sjećanja, jer tamo je, kaže, nastupla i njegova supruga Ana.

- I ona je baš kao i ja nastupala i na Voice-u i na A-strani i od tamo nosimo prekrasna zajednička sjećanja. Sada imamo i tri godine staru curicu Lunu koja je već krenula našim stopama i jako voli pjevati - otkrio je Daniel. Po struci je ekonomist, zaposlen je pa se pjevanjem bavi u slobodno vrijeme.

- Pjevam kad me netko pozove i zadovoljan sam, a u budućnosti ću možda opet pisati svoje pjesme - kaže pjevač.

Nagradu Ponos Hrvatske Daniel će zajedno s ostalim izvođačima uveličati 4. veljače u HRT-ovu Studiju 10. Izravan prijenos možete pratiti na Drugom programu HRT-a u 20 sati. Ponosni pokrovitelji Ponosa Hrvatske su Pevex, Hrvatska pošta, Erste banka, INA, OTP banka, PPD, Končar, Telemach, Fina i Studenac. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće
PROMO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće

Nizozemski Verknipt na svoje premijerno izdanje Verknipt Croatia Holiday Festivala ovog ljeta dovodi zvijezde hard techno scene te najavljuje svoj najveći line-up dosad

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car
PROMO

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car

Tokom slušanja albuma jasno je o kakvom se bendu radi - pjesme su duhovite, upečatljive i neke od njih uvijek će vam izmamiti osmijeh na lice, ali daleko je to od površne duhovitosti, svirka je čvrsta i rifovi osvajaju.
Vili Gobac i Donkey Hot u financijskoj krizi „Mama Care“ daj pare
PROMO

Vili Gobac i Donkey Hot u financijskoj krizi „Mama Care“ daj pare

'Mama care' nova je rock dizalica grupe Donkey Hot kojom ova fantastična petorka najavljuje svoj album prvijenac