Obavijesti

Show

Komentari 0

Za Rivera Phoenixa Hollywood je imao velike planove, ali on se nije uspio izvući iz pakla droge

Za Rivera Phoenixa Hollywood je imao velike planove, ali on se nije uspio izvući iz pakla droge

Bio je glumac generacije, no presudila mu je ovisnost. River Phoenix preminuo je sa samo 24 godine od predoziranja, ali nije zaboravljen. Njegov brat Joaquin danas je oskarovac i glumi za njega.

VIDEO

Američki glumac River Phoenix rodio se 23. kolovoza 1970., a karijeru je započeo sasvim slučajno. Dok je s bratom Joaquinom, danas oskarovcem te sestrama Summer i Rain na cesti pjevao i svirao kako bi skupili novac, primijetila ga je jedna od najboljih agentica u Hollywoodu, Iris Burton. Ubrzo je počeo snimati reklame te zajedno s braćom i sestrama potpisao ugovor za Paramount Pictures. U dobi od samo 15 godina dobio je ulogu u filmu 'Stand by Me', s kojom je i krenula njegova velika popularnost.

- Toliko sam se poistovjetio s likom kojeg sam glumio da sam bio sretan što sam nakon snimanja imao obitelj kojoj sam se mogao vratiti jer bih inače morao odlaziti psihijatru - rekao je tada River. 

Iako je nedugo kasnije razvio ovisnost i imao veliki problem s drogom, počeo je dobivati sve zanimljivije uloge, a zapazili su ga i holivudske velikani koji su u njemu vidjelu potencijal za veliku zvijezdu. Američka Filmska akademija nominirala ga je i za Oscara za ulogu u filmu 'Running on Empty' 1988. Osim glume, River je i svirao i pjevao, govorio je da mu je to bila prava strast dok se glumom bavio iz praktičnih, financijskih razloga kako bi obitelji osigurao lagodniji život.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nakon što je nekoliko dana proveo s prijateljem, gitaristom Red Hot Chili Peppersa, Johnom Fruscianteom, mladi je glumac 30. listopada stigao u holivudski noćni klub The Viper Room, koji je dijelom bio u vlasništvu Johnnyja Deppa

- Mi smo, kao društvo, imali rutinu s uzimanjem droga. Prvo smo pušili crack ili ubrizgavali kokain direktno u venu. Onda smo uzimali heroin da bismo se spustili i dovoljno smirili kako bismo mogli održavati razgovor nekoliko minuta prije nego što iznova započnemo isti ciklus - napisao je Riverov prijatelj i bivši frontmen grupe Helonious Monster, Bob Forrest, u svojoj knjizi. 

Forrest je ispričao da se Phoenix, otkad se pojavio u klubu, tresao poput boksača koji je dobio previše udaraca u glavu. Dodao je da je River uz sve droge dodao i Valium. U jednom trenutku je rekao da mu nije dobro te je izašao van. A tad se srušio, počeo grčiti i povraćati.

- Molim vas, dođite odmah! Dođite hitno! Moj brat se grči na pločniku! Ne znam, mislim da je uzeo Valium ili tako nešto! Dođite odmah, molim vas - vikao je uspaničeni Joaquin Phoenix, Riverov mlađi brat. 

Phoenix je dobio sina, nazvao ga River po pokojnom bratu...
Phoenix je dobio sina, nazvao ga River po pokojnom bratu...

River je ubrzo poplavio, a bolničari su mu dali lijekove ne bi li mu pokrenuli srce, no nije bilo znakova života. Službeno je proglašen mrtvim 31. listopada u dva sata ujutro, a uzrok smrti bio je srčani udar uzrokovan predoziranjem kokainom i heroinom. Kremirali su ga i njegov pepeo rasuli po ranču na Floridi koji je kupio svojoj obitelji. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Bahra uputila savjet Dragani Mirković:  'Nije baš zgodno što nema nešto ušteđenog novca'
PODRŽALA PJEVAČICU

Bahra uputila savjet Dragani Mirković: 'Nije baš zgodno što nema nešto ušteđenog novca'

Ja bih se isto razvela od Tonija na Draganinom mjestu, rekla je Bahra Zahirović iz emisije 'Ljubav je na selu'

VIDEO Evo kako je Dragana Mirković prokomentirala svoj razvod: 'Ovo mi je jako teško'
SVLADALE JE EMOCIJE

VIDEO Evo kako je Dragana Mirković prokomentirala svoj razvod: 'Ovo mi je jako teško'

U trenutku kada je jedna od najvećih folk zvijezda Dragana Mirković (56) objavila da se rastaje nakon 24 godine braka sa suprugom Tonijem Bijelićem, sjedili smo s njom na kauču u njezinom dvorcu nadomak Beča. Poručila je da prolazi kroz jako teško razdoblje...
Dolores Lambaša danas bi imala 43 godine: Izgubila život nakon kobne prometne nesreće...
U SLAVONSKOM BRODU

Dolores Lambaša danas bi imala 43 godine: Izgubila život nakon kobne prometne nesreće...

U listopadu 2013. javnost je šokirala vijest o teškoj prometnoj nesreći u kojoj je Dolores Lambaša izgubila život