Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
51 komentara

Zaboravili legendu: Sušecu su zabranili ulaz na HTV!?

Bivši komentator može ući u TV kuću u kojoj je radio 42 godine samo ako se prije najavi tajnici. Navodno se zbog njega boje inspekcije rada

Mišo Lišanin
Foto: Mišo Lišanin
51 komentara

Odnedavno umirovljeni komentator Božo Sušec (63) prije nekoliko dana neugodno se iznenadio došavši na HRT-ovu portu. Njegova elektrončka kartica nije radila, a jedan od članova Ravnateljstva HRT-a mu je, doznajemo, rekao da ne može ulaziti u zgradu jer postoji velika opasnost da ga vidi inspekcija rada te zbog toga zapečati HRT i prekine emitiranje programa. Legendarni komentator ove informacije nije htio komentirati.
- Da, s karticom više ne mogu na televiziju, ali ne bih o tome više razgovarao - kratko je rekao Božo Sušec. Glasnogovornik HRT-a Danko Družijanić istaknuo je da svim zaposlenicima umirovljenjem prestaje vrijediti elektronička kartica, pa tako i Boži Sušecu, a da nije čuo za objašnjenje koje je Sušec navodno dobio od ravnatelja.
- Nije riječ ni o kakvoj zabrani. Božo Sušec može ući ako nazove tajnicu redakcije i zatraži propusnicu za taj dan. Sigurno će je dobiti - kazao je Družijanić i dodao da je Sušec otišao u povlaštenu mirovinu. Dobio je maksimalnih 400.000 kuna otpremnine i ne smije honorarno raditi na HRT-u ni dobiti propusnicu koja bi vrijedila dulje od dana. Tako je odlučilo Ravnateljstvo HRT-a na prijedlog Programskog vijeća, koje je prigovorilo mogućnosti da ljudi odu u prijevremenu mirovinu uz bogatu otpremninu, a zatim honorarno zarađuju na HRT-u.
Sušec je na televiziji od 1968. godine. Pratio je 15 olimpijskih igara, a 2008. dobio je HRT-ovu nagradu za životno djelo.

MILKA BABOVIĆ OSTALA BEZ PROPUSNICE ZBOG KRIZE
Iako je u mirovini od 1991. godine, Milka Babović (81) kao stalna honorarna suradnica imala je propusnicu za ulazak u zgradu na Prisavlju sve do prošlog svibnja.
- Obavijestili su me da zbog krize prekidaju honorarni odnos sa mnom. Sad tajnica mora javiti da dolazim na Prisavlje. Na 'Ples sa zvijezdama’ sam, kao i ostali članovi žirija, ulazila tako što bi nas vozač uveo u dvorište televizije bez propusnice. Portir bi me obično pozdravio po imenu - ispričala je legenda sportskog novinarstva. Milka je dodala kako bi se Božo trebao pomiriti s time da ne može ući u zgradu HRT-a ako tamo ne radi.

Naši partneri pišu
Message