Show

Komentari 38

Zar je moguće? Evo što na kraju dobiva pobjednik Eurosonga

Zar je moguće? Evo što na kraju dobiva pobjednik Eurosonga

Na glazbenom natjecanju sudjelovalo je 39 zemalja, a da je vrlo popularno među gledateljima govori i činjenica sa su Måneskin i pjevača Damiana Davida na Googleu pretraživale stotine tisuća ljudi

U subotu 22. svibnja završeno je finale ovogodišnjeg Eurosonga, najvećeg glazbenog natjecanja na svijetu. Milijuni ljudi pratili su tko će odnijeti stakleni trofej.

Pobjedu je nakon 31 godine odnijela Italija. 

POGLEDAJTE VIDEO 

Na glazbenom natjecanju sudjelovalo je 39 zemalja, a da je vrlo popularno među gledateljima govori i činjenica sa su Måneskin i pjevača Damiana Davida na Googleu pretraživale stotine tisuća ljudi. No, ono što ih je najviše zanimalo je iznos novčane nagrade Talijana za pobjedu na Eurosongu. 

Naime, točan odgovor je nula. Talijani za pobjedu na Eurosongu nisu dobili niti euro.  

Kako piše i na službenim stranicama glazbenog natjecanja, pobjednik odnosi 'ikonski stakleni trofej u obliku mikrofona', a manje replike dobivaju autori pjesme. Država iz koje dolazi pobjednik ima čast organizirati idući Eurosong, i to je to.

 Ideja Eurosonga je da pobjednik zaradi novac slavom koju je stekao pobjedom. Neke države svoje pobjednike nagrade za međunarodni uspjeh i promociju.

Najčitaniji članci