Obavijesti

Show

Komentari 5

Završio je Oxford, voli brze aute i ljubi 26 godina mlađu glumicu

Završio je Oxford, voli brze aute i ljubi 26 godina mlađu glumicu
8

Publika ga pamti kao Crnu Guju i šeprtljavog Mr. Beana, no manje je poznato da je Rowan zaljubljenik u automobile i elektrotehnički genij, a 2014. je ostavio suprugu zbog mlade ljubavnice koja mu je rodila kći

VIDEO

Britanski glumac Rowan Atkinson, najpoznatiji po komičnim ulogama luckastog Mr. Beana i Edmunda Blackaddera u 'Crnoj Guji', danas je napunio 67 godina.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Mrkomir prvi VIDEO

Atkinson je rođen u Durhamu u Engleskoj, u obitelji bogatih farmera. Studirao je elektrotehniku na Sveučilištu u Newcastleu, a zatim je školovanje nastavio na Oxfordu.

Tada je počeo eksperimentirati sa svojim poznatim komičnim grimasama i humorom, te se odvažio izići na pozornicu. Dok je studirao na Oxfordu, susreo se s glumcem Richardom Curtisom, s kojim je počeo pisati i izvoditi skečeve.

Nakon što se proslavio nastupom na Edinburškom festivalu, 1979. se pojavio u satiričnoj TV emisiji 'Not the Nine O’Clock News' koja je postigla veliki uspjeh i milijunsku gledanost.

Prva sezona humoristične serije s povijesnim elementima 'Crna Guja', koju su napisali Atkinson i Curtis, na britanske male ekrane je stigla 1983. godine.

Rowan je u seriji tumačio glavnu ulogu, prepredenog Lorda Blackaddera, a svaka od četiri sezone serije bila je smještena u drugo povijesno razdoblje - od Križarskih ratova, preko renesanse do Prvog svjetskog rata.

Atkinson je tada stekao ogromnu popularnost i postao jedan od prepoznatljivijih britanskih komičara. To je 1990. rezultiralo showom u kojem je glumio šaljivog, gotovo nijemog Mr. Beana, koji je nasmijavao gledatelje svojim 'gumenim licem' i nespretnošću. Lik se prvo trebao zvati Mr. White (bijeli), a prije Mr. Beana (grah) raspravljalo se i o imenu Mr. Cauliflower (cvjetača).

Atkinson ne želi glumiti starog Mr. Beana: To mi je depresivno
Atkinson ne želi glumiti starog Mr. Beana: To mi je depresivno

Tako je komičar privukao novu publiku i osvojio brojne nagrade, poput Emmyja i Zlatne ruže. Na svom vrhuncu to je bila najpopularnija komedija britanske televizije, koja je privukla oko 18 milijuna gledatelja. 1996. se emisija počela prikazivati i na američkoj televiziji, a godinu dana nakon se Mr. Bean prvi put pojavio na filmskom platnu. 

Mr Bean at Buckingham Palace

U međuvremenu je Atkinson ostvario i značajne uloge u filmovima 'Četiri vjenčanja i sprovod', 'Johnny English' i 'Zapravo ljubav', te u seriji 'Tanka plava linija'. No unatoč svojim uspjesima, glumac tvrdi kako nije smiješan čovjek.

- Ja sam u suštini prilično tiha, dosadna osoba koja je slučajno zabavljač - izjavio je svojedobno. Nedavno je priznao da ne voli glumiti Mr. Beana, te da mu je ta uloga stresna i iscrpljujuća.

PA/Pixsell

Veliki je obožavatelj brzih automobila, te se može pohvaliti zavidnom kolekcijom luksuznih vozila, a nerijetko i piše članke o automobilima.

Atkinson je 1990. oženio Sunetru Sastry (65), koju je upoznao osamdesetih dok je radila kao vizažistica na BBC-u.  Imaju dvoje djece, Benjamina i Lily, a rastali su se nakon 24 godina braka.

Ubrzo nakon razvoda glumac je u svoj 4,65 milijuna funti vrijedan londonski dom uselio ljubavnicu Louise Ford (41). Louise je komičarka koju je upoznao kada su zajedno nastupali na predstavi, a prije 4 godine rodila je kći Islu.

REUTERS/PIXSELL
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Žiri Eurosonga Lasagni neće biti naklonjen? Kladionice: Najviše bodova dodijelit će Švicarcu...
UKUSI SE NE POKLAPAJU

Žiri Eurosonga Lasagni neće biti naklonjen? Kladionice: Najviše bodova dodijelit će Švicarcu...

I dok publika uvjerljivo podržava Lasagnu, stručni žiri će, izgleda, imati druge favorite

FOTO Pogledajte kako danas izgleda Pero iz 'Života na vagi'
I DALJE JE UPORAN

FOTO Pogledajte kako danas izgleda Pero iz 'Života na vagi'

Pero Jukić izgubio je više od 60 kilograma u showu 'Život na vagi' te je završio kao najbolji među nefinalistima
Evo kako kontroverzna irska predstavnica izgleda bez šminke
BAMBIE THUG

Evo kako kontroverzna irska predstavnica izgleda bez šminke

Bambie, punog imena Bambie Ray Robinson, rođena je kao djevojčica u Corku, a izjašnjava se kao nebinarna osoba. Preferira zamjenice 'oni'