Obavijesti

Show

Komentari 169

Ljubimac žena: Pogled bi mu bježao s manekenki na sobarice

Ljubimac žena: Pogled bi mu bježao s manekenki na sobarice
9

Uvijek su mi puno draže bile punije cure nego ove manekenke, kaže Čolić... Uvijek su uzbuđivale prirodno, normalno, one punije, jedre žen, ali volio je i misice

VIDEO

Kad su 1972. Zdravku Čoliću ponudili pjesmu Kemala Montena 'Sinoć nisi bila tu', Čola je bio student ekonomije, upravo izašao iz Korni grupe. Više je, kaže, učio nego pjevao. Keminu pjesmu trebala je pjevati Josipa Lisac. Odustala je, a Zdravko je dobio nagradu za interpretaciju i treće mjesto publike.


Sljedeći dan u novinama je osvanulo 'pojavilo se novo ime Zdravko Čolić'. Kemica je bio u vojsci pa se Čola s njim upoznao tek sljedeće godine kad su napravili hit 'Gori vatra'.

- Tad smo se sprijateljili i napravili set od sedam, osam pjesama i pjevali naokolo. Uvijek bi još netko pjevao s nama a prvi put sam na velike pozornice stao s Indexima - kaže Zdravko. Pokojni Kemal Monteno bio je autor na svim njegovim albumima, a Čola ga pamti po duhovitosti, skečevima, lucidnosti kakvu je na ovim prostorima imao još samo Arsen Dedić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Priča o njihovu prijateljstvu priča je i o gradu kojeg je Kemal opjevao, a njegovu 'Sarajevo ljubavi moja', pjeva i Zdravko na svojim koncertima. Prisjeti se tada svog odrastanja, vrati ga u dane kad je s bratom Draganom i s roditeljima živio od jedne, očeve, policijske plaće. A s njima bi uvijek živio i netko od obitelji, školovao se i stanovao kod njih.

JOŠ PAMTI OBOŽAVATELJICE IZ 80-IH 

- Rođeni sam Sarajlija, takav ću i umrijeti. Nisam se ni zamjerio tom gradu, pa valjda jesam nečim zaslužio to uvažavanje, ljubav koju mi daje - kaže nam Zdravko. Sjeta za prošlim vremenima probudi se kad se sjeti obožavateljica, jer one iz 80-ih su bile slobodnije.

- Majke mi moje! Danas mi teže priđu na koncertima, veliko je osiguranje, prije nastupa sam u karanteni, odvojen sam od publike, režim je to. Oni nekadašnji koncerti po domovima kulture bili su puno bolji. Nije bilo odmaka od publike, čeličnih ograda, osiguranja, pa su se rađala poznanstva, prijateljstva, veze. Jako simpatične stvari koje život čine ljepšim jer su se djevojke nabacivale, htjele biti u našoj blizini - priča nam poznati pjevač.

Tih godina Čolu, Gorana Bregovića i Vladu Kalembera pratio je glas slamatelja ženskih srca. No Zdravko je vrlo suzdržan kad treba reći tko je od njih bio veći frajer.


- Ne mogu reći 'ja', dakle, njih dvojica. Svi smo bili popularni, ali i više od nas žene voljele glumce - Dragana Nikolića, Radu Šerbedžiju - kaže Čolić.  Iako obožavan, u mladosti je volio osvajati žene, a to je radio po zemljama gdje ga nisu poznavale niti mu se nabacivale. Nije mu teško padala ni pokoja košarica koju bi dobio. 

- Dokazivao sam se u Južnoj Americi, Španjolskoj. Sjećam se jednog bara u Španjolskoj. Flamenco, živa muzika, umjetnici i ja u nekom ćošku. Slušam, gledam umjetnike, ali i zgodne žene, pjevačice. Jedna mi se jako svidjela, otkinuo sam. Prišao sam no sporazumijevali smo se rukama i nogama jer sam slabo govorio talijanski, a ona samo španjolski. Silno sam tada želio znati španjolski, jer uz to dokazivanje, mladost i strast, bilo bi dobro i opušteno pričati, udvarati se- prisjeća se.

Najpopularniji pjevač regije ne taji kakve su ga žene privlačile. Moglo mu se dovesti 20 misica, no kad bi pored njih prošla sobarica, Čoli bi pogled odlutao, a ljepotice ostajale same. Miljenik svih žena najviše voli one iz naroda.

BIO JE MALI GOSPODARSTVENIK

- Ta erotičnost običnih žena mi je neodoljiva. Uvijek me uzbuđivalo prirodno, normalno, one punije, jedre žene. No to ne znači da nisam volio i misice - smije se Čola. Život po hotelima, kovčezi, pozornice... Počeo je i prije nego je 1974. objavio prvi album 'Ti i ja'. Devet godina kasnije izašao je album 'Ti si mi u krvi', a Zdravko sve ostavio i otišao u poduzetnike. Od 1985. četiri godine u Zagrebu se bavio malim gospodarstvom. 

- Trebala mi je promjena, odmak od svega. Otvaranje obrta, rad u maloj privredi tad mi je izgledao kao prava stvar. Bio je to jedan od prvih malih obrta, a jedan od partnera u društvu kooperanata koje je surađivalo s Kaptol Zagreb i bavilo se bakelitom, tvrdom plastikom - govori.

Četiri godine družio se s drukčijim svijetom. Nije tada bio s glazbenicima. Tek jednom je izveo Gabi i Arsena kod Tereze i Lopatnyja na večeru. Volio je otići u Tiffany i slušati pijanista Bulu. U restoranu Zagrebački plavi, birtijaši, općinari i Čola, to je tada bilo njegovo društvo. Devedesetih se ponovno poželio svjetla pozornice, a Bregović mu je opet došao s idejom hoće li ponovno u glazbu. 

Zdravko Colic

BREGOVIĆ GA VRATIO NA SCENU

- U Goranovu stanu dogovaramo pjesmo 'Čija li je ono zvijezda', 'Čaje Šukarije', 'Ej, draga, draga', a on pita: 'Jesi ti pjevač ili onaj zagrebački maloprivrednik, gospodarstvenik?' Ja kažem: 'Pjevač', a on: 'Ajmo radit'.  Albumom 'Da ti kažem šta mi je' vratio se na scenu na kojoj je i danas poput kralja. Na njegovim koncertima još vrište i žene i djevojke. Kaže da u njemu ima i vatre i baruta, pa će sve to nakon šest godina pokazati u pulskoj Areni, 18. kolovoza.

VIDI OVO: Ovo je ključ savršenog seksualnog života.

VIDI OVO: Kylie svima pokazala svoju kolekciju torbica i pola njih su Birkinice.

VIDI OVO: Polu pornići: Filmovi s najviše golotinje.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 169
VIDEO

Nije sve tako savršeno: Jennifer Lopez fotkali na ulici, evo kako izgleda bez filtera i 'fotošopa'
NE MOŽE SE SVE SREDITI

Nije sve tako savršeno: Jennifer Lopez fotkali na ulici, evo kako izgleda bez filtera i 'fotošopa'

Čini se kako je dosta smršavila u posljednje vrijeme jer joj trbuh i struk, koji su se isticali ispod kratke majice, nisu glatki ni zategnuti

Tisuće eura za modne detalje: Pogledajte kakve je outfite Fani Kerum nosila na glasanjima...
ZNA PRIVUĆI PAŽNJU

Tisuće eura za modne detalje: Pogledajte kakve je outfite Fani Kerum nosila na glasanjima...

Fani je velika ljubiteljica skupocjene odjeće i modnih dodataka. Svaki svoj stajling pomno bira, a nerijetko poseže za komadima koji ističu njezin stas
Bianca Censori bosa prošetala Disneylandom: 'Ovo je najviše odjeće što je ikada nosila...'
KANYEOVA DRAGA

Bianca Censori bosa prošetala Disneylandom: 'Ovo je najviše odjeće što je ikada nosila...'

Bianca i Kanye u braku su od kraja 2022., a od ljeta iz dana u dan šokira svojim golišavim modnim kombinacijama