Show

Komentari 1

Žena iz inozemstva 'iskeširala' 63 tisuće kuna za pismo kraljice

Žena iz inozemstva 'iskeširala' 63 tisuće kuna za pismo kraljice

Pismo, koje je organizirala aukcijska kuća Eppi, pokojna je kraljica napisala i poslala njemačkoj jahačici Etti Plesch, čiji su konji dva puta pobijedili na prestižnoj utrci Epsom Derby u Engleskoj

Pismo engleske kraljice Elizabete II. prodano je na aukciji austrijske kuće Eppli, a cijena je neočekivano visoka.

POGLEDAJTE VIDEO:

Anonimna osoba, a navodno je to neka žena iz inozemstva, je za pismo Kraljice iskeširala čak 63.000 kuna, a radi se o poruci njemačkoj jahačici Etti Plesch, rođenoj Mariji Gräfin von Wurmbrand-Stuppach.

Naime, njezini su konji dva puta pobijedili na slavnoj utrci Epsom Derby u Engleskoj, stoga Kraljica piše 'dragoj gospođi' te ističe kako je oduševljena poklonom - slikom konja, koju su poslali Plesch i njezin suprug. Kraljica je tu sliku objesila u svoj ladanjski dvorac u Sandringhamu.

Pritom u pismu otkriva vlastiti stav oko toga što misli o uzgoju konja - možda je strpljenje najvažnija osobina za to, uz malo sreće, piše Kraljica.

Ferdinand Benedikt Eppli iz aukcijske kuće istaknuo je kako mnoge kolekcionare interesiraju ovakve stvari te da je početna cijena pisma bila oko 20.000 kuna.

- Ima entuzijasta koji traže poštanske pošiljke sa zanimljivom poviješću ili od istaknutih pošiljatelja, a tu su i obožavatelji britanske kraljevske obitelji - izjavio je Eppli.

Kraljica Elizabeta je umrla prije par mjeseci, imala je 96 godina. Kroz godine je napisala niz pisama, to je bio uobičajen način komuniciranja, kao dio protokola. Neka su bila više poslovna, a neka osobna, u kojima bi ona otkrila nešto od detalja iz vlastitog života, stoga su vrlo tražena kao roba na aukcijama diljem svijeta.

UK: Kraljica Elizabeta na konji?kim utrkama Investec Derby Day

Osim kraljičinog pisma, na aukciji je bilo ponuđeno i pismo Buckinghamske palače iz ureda Lady Diane te umjetnine, namještaj i drugi predmeti koji su pripadali Kraljici, piše Daily Sabah.

Najčitaniji članci