Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
9 komentara

'Žena za sva vremena': Za sve sam se u karijeri sama izborila

Glazbenica koja je u studenom prošle godine proslavila 60 godina karijere u studiju 24sata progovorila je o počecima svoje karijere te što za nju znači biti feministica

elle
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
9 komentara

'Žena za sve vremena', Zdenka Kovačiček (74), sebe smatra feministicom jer se uvijek i bez zadrške, kaže, borila za ono što joj pripada. 

- Ako si u situaciju da nemaš muža, kao ja posljednjih 40 godina, onda si prisiljen snalaziti se i odgojiti sam dijete. Sama sam nalazila poslove. Nije mi bilo lako - govori Zdenka u studiju 24sata. 

Cijeli razgovor sa Zdenkom Kovačiček u emisiji 24sata 'Meet The Press', pogledajte ovdje:

[MEET THE PRESS] Drage dame, sretan vam Dan žena! Žena za sva vremena vam poručuje: "Ostanite i dalje lijepe, pametne i snažne zauvijek " Voditelj: Goran Gavranović, glavni urednik 24sata Gost u studiju: Zdenka Kovačiček, pjevačica

Posted by 24sata on 8. ožujka 2018

Kovačiček, koja je počela profesionalno nastupati sa samo 13 godina, kaže kako nikada nije imala dojam da je estrada muški teritorij. 

- Uvijek je to bilo nekako podijeljeno. Naravno, sve ovisi o publici. Nikada nisam imala osjećaj da muškarci prevladavaju ili da su bolje plaćeni - rekla je glazbena diva koja pravi problem na estradi vidi, kako kaže, u odabiru glazbe koja se prodaje. Bez obzira na sve, Zdenka se uvijek bavila glazbom koja nije bila komercijalna te je zato, objašnjava, bila uvijek manje plaćena jer je predstavljala 'kulturniju glazbu'. 

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL 12.04.2017., Zagreb - Jazz i rock pjevacica, Zdenka Kavacicek. Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

Unatoč godinama, glazbenica i dalje uživa i koncertima.

- Adrenalin kojeg imam na pozornici me drži u formi. Važna je samo publika, a na sve boljke zaboravim. To traje barem 24 sata, a kasnije počnu grčevi u nogama - priznala je Kovačiček. 

 

Naši partneri pišu
Message