Obavijesti

Show

Komentari 2

Ženio se četiri puta, 36 godina razlike nije mu smetalo, a sa Oonom je dobio osmero djece

Ženio se četiri puta, 36 godina razlike nije mu smetalo, a sa Oonom je dobio osmero djece
8

Bio je perfekcionist. Na vrhuncu karijere je sam montirao svoje filmove, a jednu je glumicu tjerao da gotovo 400 puta, skoro tjedan dana, snima istu scenu dugu tek 27 sekundi...

VIDEO

Kultna ličnost kinematografije, Charlie Chaplin, rodio se u velikom siromaštvu, otac ih je napustio, a majku su, kad je on imao 13 godina, poslali u ludnicu. Kao plesač i asistent uličnim izvođačima počeo je raditi već sa devet godina. Cijeli život sa sobom je nosio pismo čovjeka imena Jack Hill koji je tvrdio kako je Chaplin rođen u romskoj karavani u Engleskoj i da su mu roditelji i svi preci bili “zabavljači” i članovi tzv. putujućeg naroda.

S druge strane, neki tvrde da je rođen kao Israel Thorstein i da je promijenio ime, što će ostati nepoznanica jer nitko do danas nije pronašao njegov rodni list. Njegova karijera u Americi brzo je procvala, ali znali su ga po tome što je bio kontroverzan. Bio je slab na žene koje su bile puno mlađe od njega. 

Kad je imao 29, oženio se 16-godišnjom Mildred Harris, a razveli su se dvije godine poslije. S 35 se oženio s još jednom 16-godišnjakinjom, Litom Grey, i to u Meksiku zato što bi ga u Kaliforniji proglasili silovateljem. Razveli su se tri godine poslije.

Charlie Chaplin, Lita Grey und Sohn / Foto um 1925/26

Pauline Levy imala je 20 kad su se oženili, a Chaplin 47 godina. Razišli su se nakon šest godina. Njegova posljednja supruga, Oona O’Neill, kći dramaturga Eugenea O’Neilla, koji je bio šest mjeseci stariji od Chaplina te je zbog tog braka prekinuo kontakt s kćeri, imala je 18 kad je on imao 54 godine. Vjenčali su se na današnji dan 1943. godine. U braku su dobili osmero djece i ostali zajedno do njegove smrti na Božić 1977. godine.

U Chaplinovu zadnju suprugu bio je zaljubljen i pisac J.D. Salinger, koji je bio toliko zgrožen njezinim izborom da joj je poslao vulgarno pismo o tome kako će izgledati 'degutantna prva bračna noć između nje i Chaplina'. Od njihove djece najpoznatija je glumica Geraldine Chaplin (75). Ona je prije dvije godine ispričala kako se djetinjstva baš dobro i ne sjeća. 

- Nemam puno sjećanja, valjda zato što je prošlo već mnogo godina, ali vjerujem da sam imala sretno djetinjstvo - kaže. Kad smo joj rekli da je izuzetno mršava, zahvalila nam se na komplimentu.

- Trudim se. Puno vježbam i idem u duge šetnje, a to je i priroda - rekla je Geraldine, koja ima samo 45 kilograma i izgledom jako podsjeća na svog slavnog oca. Ispričala nam je da Charlie nije bio sretan kada mu je rekla da se namjerava baviti glumom.

- Nije dobro prihvatio tu činjenicu. Znao je koji su nedostaci glumačke karijere i koliko čovjek zbog nje može patiti. Želio je da imamo normalne karijere i budemo doktori odvjetnici ili bankari. Ja isto želim i članovima svoje obitelji - ispričala je glumica. U Hrvatskoj je bila već nekoliko puta.

- Što mogu reći o Hrvatskoj nego da mi se sviđa i da je volim. Prvi sam put u Zagrebu i ništa neću stići vidjeti pa mi ne preostaje ništa drugo nego da se ponovno vratim - istaknula je Geraldine 2018. godine. 

Chaplin je iz svih četiriju brakova imao mnoštvo djece, ukupno 11. Njegovo prvo dijete, s Mildred Harris, sin Norman Spencer rođen je 1919., a preminuo je samo tri dana poslije. Pokopali su ga ispod kamena na kojem samo piše “The Little Mouse” (mali miš). Genijalac komedije i nijemog filma navodno je sve supruge varao, a i prema djeci je znao biti grub. Jedan od njegovih sinova tvrdi kako je, usprkos nedostatku formalnog školovanja, bio vrlo politički aktivan.

Bio je perfekcionist. Na vrhuncu karijere je sam montirao svoje filmove, a jednu je glumicu tjerao da gotovo 400 puta, skoro tjedan dana, snima istu scenu dugu tek 27 sekundi...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin