Obavijesti

Show

Živio je kao beskućnik, radio za Pfizer, a ožiljak koji je zadobio britvom donio mu je puno uloga

Živio je kao beskućnik, radio za Pfizer, a ožiljak koji je zadobio britvom donio mu je puno uloga
3

Poznate osobe opraštaju se od preminulog kolege. Napustio ih je u 55. godini, a ostat će upamćen po ulogama u te serijama 'Žica' i 'Carstvo poroka' te filmovima '12 godina ropstva', 'Doušnik', 'Nestala bez traga'...

VIDEO

Glumac Michael Kenneth Williams pronađen je mrtav u svom apartmanu u ponedjeljak. Kako pišu strani mediji, razlog je navodno predoziranje. 

Williams je odrastao u u Brooklynu u New Yorku, gdje je pohađao srednju školu tehničkog usmjerenja. Njegov je otac Afroamerikanac iz Južne Karoline, a majka je porijeklom s Bahama. Nakon što je u mladosti često upadao u probleme, pridružio se kazalištu National Black Theatre u New Yorku.

Neko vrijeme je radio za farmaceutsku tvrtku Pfizer. Međutim, inspiriran videospotom 'Rhythm Nation 1814' Janet Jackson, napustio je školu i dao otkaz na poslu te se unatoč protivljenju svoje obitelji posvetio plesnoj karijeri.

Godinu dana je povremeno živio na ulici kao beskućnik te istovremeno posjećivao diskografske kuće i plesne studije u potrazi za poslom. Nakon što se zaposlio se kao plesač na glazbenoj turneji za plesnu himnu Kym Simsa 'Too Blind To See It', dogodio se uzlet u njegovoj karijeri. 

Zvijezdu serije 'Žica' pronašli su mrtvu u stanu u Brooklynu
Zvijezdu serije 'Žica' pronašli su mrtvu u stanu u  Brooklynu

Williams se pojavio u više od glazbenih spotova te plesao na turnejama velikih zvijezda poput Georgea MichaelaMadonne, a bavio se i manekenstvom.

Jednu od prvih glumačkih uloga dobio je nakon što ga je otkrio Tupac Shakur, te se 1996. pojavio u filmu 'Bullet'  u ulozi High High-ja, brata i poslušnika kralja droge Tanka, kojeg je glumio Tupac.

Svoj prepoznatljivi veliki ožiljak na licu dobio je tijekom tučnjave u baru na aveniji Jamaica u New Yorku, na svoj 25. rođendan, kada je napadnut britvom. Ožiljak je postao njegova glavna karakteristika, što je rezultiralo ponudama za uloge lupeža u glazbenim spotovima te poziranjem poznatim fotografima poput Davida LaChapellea.

Williams se proslavio ulogama Omara Littlea u HBO-ovoj dramskoj seriji 'Žica' te Alberta 'Chalkyja' Whitea u seriji 'Boardwalk Empire'.

Brojne pohvale dobio je i za ulogu Jacka Geeja, supruga Bessie Smith, u biografskom filmu HBO o filmu, 'Bessie'. U sporednoj ulozi se pojavio u u brojnim filmovima i televizijskim serijama, uključujući 'The Road', 'Inherent Vice', 'The Night Of', 'Gone Baby Gone' i '12 Years a Slave'.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj
LEGENDA HRT-a

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj

Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HNDaa, rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'
NE ODUSTAJU

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'

Reality zvijezda Marijana Seifert nestala je u Zagrebu 27. travnja 2022. Njezina obitelj ne odustaje od potrage. Sastavili su popis zahtjeva koje žele uputiti policiji i institucijama
Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece
SKUPA U POLITIČKIM VODAMA

Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece

Marija i Nino Raspudić nikada javno nisu govorili o svojoj vezi, a nakon što se Selak pojavila u Mostovoj emisiji 2020. godine sa drugim prezimenom, potvrđeno je da se par vjenčao