Obavijesti

Show

Komentari 4

Zlatni ćevap autobusom punim navijača otputovao u Kaštela

Zlatni ćevap autobusom punim navijača otputovao u Kaštela
40

Pobjedom ekipe Gušti Zagore završeno je 5. Prvenstvo Hrvatske u roštiljanju uz PIK Vrbovec. Usprkos kišnom vremenu na Jarunu je cijeli dan bilo veselo, a oblake je konačno rastjerala popularna grupa Vigor.

VIDEO

Jubilarno peto izdanje Zlatnog ćevapa u nedjelju je na finalu donijelo veliku novinu. Iznenađenje je stiglo u obliku kiše koja je od ranog jutra uporno padala te su timovi, koji su samo za tu priliku stigli u Zagreb iz svih dijelova Hrvatske, svoje umijeće u pripremi delicija na žaru morali pokazati u drugačijim uvjetima od onih na koje su navikli. Usprkos vremenu koje nikome nije išlo na ruku, na Jarunu je cijeli dan bilo veselo i vrlo živo, a sivi oblaci napokon su se razišli kad je na pozornicu stupila popularna grupa Vigor.

Entuzijazma nije nedostajalo među posjetiteljima jednako kao i među timovima: "Kumovi i prijatelji" Franje Krčana iz Harmice, "Valopovački kotlić" Željka Turalije, "Roštilj u srcu" Zorane Turković iz Umaga, "Matica umirovljenika grada Jastrebarsko" Kate Lončar, "Veseli Istrijani" Vladimira Pantovića iz Poreča (finalista TV showa Tri, dva, jedan, kuhaj!) te "Gušti Zagore" Ivice Leke-Šege iz Kaštela.

Pravim ljubiteljima roštilja pokazali su se i glumica Ana Vilenica, koja je na Jarun stigla zajedno sa sinom Dujmom direktno s mora, glumica i pjevačica Sementa Rajhard te bivši član Daleke obale Boris Hrepić Hrepa s pjevačicom Antonijom Vrgoč iz banda Sunnysiders. Oni su uživali u VIP corneru za koji su delicije sa žara pripremali članovi gastro suda akademik kulinarstva Branko Ognjenović i Dario Lide iz kulinarskog studia Majstor kuhar te Marko Lučić iz PIK Vrbovca.

Kaštelani su zajedno s voditeljicom Martinom Validžić najviše zabavljali prisutne budući da su na samo natjecalište došli autobusom punim navijača uz pratnju harmonike. Da im se dugi put itekako isplatio pokazalo je proglašenje u 18 sati kada im je uručena i redizajnirana statua Zlatni ćevap za osvojenih 186 bodova u tijesnoj utrci s predstavnicima Istre i Slavonije. Oni su za samo dva boda bili bolji od drugoplasiranih "Veselih Istrijana" Vladimira Pantovića kojem je još 2010. u finalu 1. Prvenstva Hrvatske u roštiljanju, titula najboljeg također pobjegla za dlaku. Na trećem mjestu sa visoka 183 boda našli su se prošlogodišnji prvaci "Valpovački kotlić". Razlika u samo tri boda između prvoplasiranih i trećeplasiranih dokazala je da su kao i proteklih godina u finalu odlučivale sitne nijanse uz malo sreće te da su u samoj završnici zaista nastupili ponajbolji roštilj-majstori države. Četvrto mjesto sa 173 boda osvojili su "Kumovi i prijatelji" u čijem slučaju je umor odigrao glavnu ulogu budući da su samo dan prije pobijedili u zagrebačkim kvalifikacijama na Bundeku, a peto mjesto sa 155 bodova pripalo je veselim Umažankama i Umažanima, ekipi "Roštilj u srcu" koji su i ove godine u Zagreb donijeli dobro raspoloženje i dokazali da im je zabava na prvom mjestu. Zadnje mjesto ovaj put pripalo je najiskusnijima, barem kada su godine u pitanju, timu "Matica umirovljenika grada Jastrebarskog" koji su osvojili 147 bodova i u pratnji svog KUD-a u tradicionalnim narodnim nošnjama obogatili završnicu natjecanja. 24sata, Pik Vrbovec i ostali partneri pobrinuli su se da finalisti ne odu kućama praznih ruku te su im uručeni bogati poklon paketi.  


Prije samog proglašenja pobjednika posjetitelji i natjecatelji su pogledali demonstraciju čišćenja roštilja Labudovim Permetalom a nakon toga je usljedilo tradicionalno nadmetanje natjecatelja.

Osim u neizvjesnom natjecanju posjetitelji su uživali u svježe pripremljenim PIK „Volim roštilj“ delicijama koje su se servirale cijeloga dana uz raznovrsne priloge poput svježih salata s Kiskom, Kotanyi umaka i Fridrih šampinjona te osvježenja iz Karlovačkog, Jamnice i Vina Belja po promotivnim cijenama. Posjetitelji Jaruna su imali priliku izbliza pogledati i popularni SUV Dacia Duster te postati Iskonovac a najhrabriji su sudjelovali u već dobro poznatim nagradnim igrama: OlimPIKijadi, utrci s gajbama Jamnice, Dacia i Or’le kvizovima, Iskon tombuli te Kisko gastro-pogađalici u kojoj su se trebale prepoznati četiri vrste octa. Posebno zanimanje izazvale su nove igre u kojojima su posjetitelji gađanjem prečke gola loptom mogli osvojiti Karlovačko pivo, a slikanjem na foto zidu Zlatnog ćevapa Labudov poklon paket sredstava za čišćenje domaćinstva.

U kulinarskom showu „Roštilj-akademija“ chef Branko Ognjenović na Delimano roštiljima prezentirao je pripremu PIK američkih burgera i mazalica u Or’le lepinjama posluženim uz President mladi kajmak i Zvijezda ajvar. Osim burgera i mazalica, pripremali su se i kotleti marinirani u Karlovačkom pivu, koje, osim što oplemenjuje okus hrane, može imati povoljan učinak na zdravlje budući da sastojci piva štite od štetnih spojeva koji nastaju tijekom pečenja mesa na roštilju. Nakon degustacije svi zainteresirani mogli su kući ponijeti roštilj-kuharicu 24sata kako bi se i sami okušali u ulozi roštilj-majstora.


5. Prvenstvo Hrvatske u roštiljanju uz PIK Vrbovec održava se u organizaciji 24sata uz podršku partnera: Dacia, Karlovačko, Permetal, Kisko, Jamnica, Vina Belje, Zvijezda, President, Kotanyi, Fridrih, Iskon, Delimano, GrillozaOr'le i Kulinarski studio Majstor kuhar.

Više infromacija o Prvenstvu Hrvatske u roštiljanju i najboljim roštilj-majstorima 2016. potražite u specijalnoj rubrici Zlatni ćevap.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Zlatni ćevap: Kaštelani su najbolji roštilj-majstori 2016.
VIDEO

Zlatni ćevap: Kaštelani su najbolji roštilj-majstori 2016.

Nakon šest tjedana putovanja Lijepom našom, "Zlatni ćevap" okupio je najbolje roštilj-majstore iz Valpova, Kaštela, Umaga, Poreča, Jaske i Harmice koji su donijeli okuse svojih zavičaja na zagrebački Jarun

Zajedništvo, veselje i pozitivne vibracije u završnici natjecanja
BUNDEK 18.6.

Zajedništvo, veselje i pozitivne vibracije u završnici natjecanja

Miris vrhunskih roštilj-delicija širio se proteklog vikenda zagrebačkim jezerima u završnici 5. Prvenstva Hrvatske u roštiljanju uz Pik Vrbovec
Najbolji roštilj - majstori u završnoj utrci za Zlatni ćevap
FINALISTI

Najbolji roštilj - majstori u završnoj utrci za Zlatni ćevap

Pogledajte tko su finallisti 5. Prevenstva Hrvatske u roštiljanju uz PIK kojima će se u finalu 19.6. na Jarunu pridružiti pobjednici današnjeg natjecanja na Bundeku